Egy nagyon csúnya BMW, amire fél évet vártunk

2014.12.18. 08:01

 December 18-a van, az itt felsorolt névnapok mellett a Vándorlók Nemzetközi Napja, és Keith Richards 71. születésnapja!

Autóipari hírek

  • Rekordévet zárhat a Kia Motors Slovakia. A Kia vágtapolcai üzeme 2014-ben már második éve működik teljes kapacitással, s az idén november végéig több mint 450 ezer autómotort is gyártottak. Az észak szlovákiai autógyárban 2012-ben 292 ezer, tavaly 313 ezer autó készült. A gyár képviselőinek tervei szerint az idén is sikerül rekordot dönteniük. Ha ez sikerül, akkor a gyár a 8 évvel ezelőtti létrejötte óta folyamatosan növeli a produktivitását. (MTI)
  • 119 éves történelme során először sikerült egy naptári éven belül több, mint egymillió autót gyártania a Skodának. 2014 egymilliómodik Skodája egy fehér Fabia volt, a Mladá Boleslavi üzemben készült. Pusztán lábjegyzet, de 1991 áprilisa óta, amikor is a Skoda csatlakozott a Volkswagen-csoporthoz, a cseh márka termelése meghatszorozódott. (Overdrive)

Hazai sport

  • Elkezdődött a jegyértékesítés a jövő év szeptember 5-én és 6-án a Hungaroringen sorra kerülő kamion Európa-bajnoki versenyhétvégére. A Hungaroring Sport Zrt. és promoter Truck Race Promotion Kft. szerdai közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a napijegyek 4900, a kétnapos hétvégi belépők 6900, a családi - két felnőttnek és két gyereknek - szóló jegyek pedig 9900 forintba kerülnek. A sorozat idei bajnoka, Kiss Norbert jövőre címvédőként érkezik majd a Hungaroringre (MTI)

Cukor

  • Gyömbéres mézeskalácsból készült Volkswagen T1-es Hannoverben. A 450 kilogrammos süteménybusz fa vázára ragasztóanyagként alkalmazott forró csokoládéval vitték fel a tésztát, az eredmény a képen.Az ennivaló járművet a Volkswagen haszonjármű-részlege vásárolta meg jótékonysági céllal.
  • Szír terroristáknál látta viszont eladott melós pickupját egy texasi vízvezetékszerelő. A sötét Ford F-250 a dzsihadisták Twitterén tűnt fel egy képen, amiről egyértelműen kiderül, hogy nem a világbékét szolgálják vele a Közel-Keleten. Szegény Jeff Oberholtzer meg magyarázkodhat, amiért a telefonszáma és a cége neve fehér betűkkel virít a géppuskák alatt. (444
  • Úgy tűnik, rovattá nőtte magát a Bubi arcok a Mol Bubi Facebookján. Tíz napon belül a harmadik felhasználó dicsérte meg arccal, névvel a szolgáltatást. Legutóbbi ismét egy Dániel volt, akit a parkolóhely-keresési macera megúszása terelt a közbringarendszerhez. (Mol Bubi)
  • Fél éves szünet után feltámadt a világ sufnitunereinek nagy, tematikus szégyenfala, a Jajj, de csúnya blog. Kezdésnek mindjárt itt egy aranylövés, egy műgyanta alá temetett BMW a tegnapi termésből: Íbéjsztár

Egy ilyen BMW...

Közlekedési koffein

Reggel nyolctól délig forgalomkorlátozás miatt tilos megállni az Arany János utca 29., 30. szám előtt az V. kerületben, valamint déltől 17 óráig a Benczúr utca 6. szám előtti 50 méteres szakaszon a VI. kerületben.

Anno december 18

Ha még élne, ma lenne 114 éves Bill Holland amerikai autóversenyző, az 1949-es Indianapolisi 500 mérföldes futam győztese. A neve talán nem mond sokat az olvasónak, de elég, ha annyit tud róla, hogy egy olyan korszakban volt ő a legjobbak egyike, amikor ilyen képek készültek egy random autóversenyen:

Istenem, ha elég volna a pszichoaktív szerek fogyasztását beemelni a napi rutinba ahhoz, hogy ilyen Istenverte zseni legyen az emberből, már nyúlnék is a szipkáért. Boldogat, Keith!