Néha szinte beérjük az oroszokat, de dalos csótányunk csak nekünk van

2015.01.14. 07:34

Hyvää huomenta, kedves olvasóink! Ez itt a Hidegindító, a Totalcar reggeli friss, ropogós indítómotorja, amely bepörgeti az álmos lendkereket és onnantól kezdve nincs megállás egész nap. Tartsanak ma is velünk és nézzenek vissza sűrűn a Totalcar.hu-ra, hiszen elég pörgős 12-13 órának nézünk ma elébe!

Meg fognak lepődni: ez az év tizennegyedik napja! Ez az információ legalább olyan pusztítóan érdekes, mint a tény, hogy a Volkswagen készít az amerikai piacra egy még nagyobb- és olcsóbb SUV-ot. Na bumm, éljen. Sokkal lényegesebb, hogy az isten, Ronnie O'Sullivan megint elképesztőt alkotott Londonban. Ettől függetlenül minden csapatós-autósnak rossz hír, hogy ma sem lesz hó semerre, mivel a nappali hőmérséklet délen-délnyugaton akár 14 fokra is felkúszhat ma, de máshol sem esik 5 fok alá. Itt-ott némi csapadék és reggeli köd, de más semmi, lapozzunk, nézzük, mi vár ránk még ma idehaza.

Természetesen Bódog, Ámon, Ámos, Hiláriusz és Malakiás mellett köszöntsünk minden Vidort is!

Ezerrel pörög olvasói dashcam-rovatunk, bizonyítva, hogy mi, magyarok, közlekedéskultúrában azért helyenként féktávon beszúrunk az oroszoknak is. A tegnap esti termés sem volt pite, de lesz még itt bőven látnivaló.

Szerencsére olvasóink nem csak videóznak, fotóznak is, így került elő ez a friss kép Los Angelesből, a San Fernando Valley, Woodman Avenue-n lőtte Gál István és egy kettes BMW kupét látunk rajta a jól ismert álcafóliában. Köszönjük!

A mai nap mondata a No, kuunteletkos paljon metallimusaa?, ami finnül annyit tesz, hogy Szóval tényleg sok black-metalt hallgattok? Sosem lehet tudni, mikor jön még jól!

A fene sem gondolta volna, de már 12 éve annak, hogy az Opel legyártotta azt az autóját, melyet azóta sem tudott felülmúlni: a Speedstert. Az idő múlását mi sem jelzi jobban, mint a tény, hogy idén már a Totalcar.hu is 15 éves. Szerveződik is egy-két jóféle, ereszdelahajam-buli, csak türelem!

De a Speedsternél nem is okvetlen a keresztül-kasul mászkálás a lényeg. A lényeg az esszenciálisan sűrű, nyers vezetési élmény, a csupasz fém csillogása, az ideális ívek beteges hajkurászása, a gázpedál állandó kéjes tiprása. - írta Karotta 2003. január 14.-i tesztjében.

KÖZLEKEDÉSI SAVANYÚSÁG

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2015. január 14-től január 15-ig Budapest V. kerületében.

Tilos lesz a megállás 2015. január 14-én 20 órától 2015. január 15-én 18 óráig a Budapest V.,Nagy Ignác utca páros oldalán az Alkotmány utca és a Szalay utca között, Nagy Ignác utca páratlan oldalán az Alkotmány utca és az OBH gépkocsi bejárata között.

De ez még nem minden, hiszen máshol is szívás az V. kerület.

Demonstráció miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2015. január 14-én és 2015. január 16-án Budapest V. és VIII. kerületében. Itt ne álljanak meg:

2015. január 14-én 12 órától 2015. január 14-én 22 óráig a Budapest V.,Szerb utca mindkét oldalán a Fejér György utca és a Veres Pálné utca között, a Papnövelde utca páratlan oldalán, a Pesti alsó rakparton a Havas utca és a Szabadság híd között.

A traffipax-vezénylési tervet pedig tudják, hol nézhetik meg. Igen, itt!

Mivel az időjárás meglehetősen meleg, így jelenleg sehol nem alakult ki komoly dugó vagy torlódás. Ha netán mégis tud róla, akkor írja meg olvasói levelesládánkba és mi azonnal frissítünk!

KI ÉRKEZETT MA?

1875 – Albert Schweitzer, elzászi orvos, lelkész, Nobel-békedíjas († 1965) akit Oganga, avagy Nagy Fehér Varázsló néven ismertek szerte Afrikában. Egy elképesztően bölcs és megfontolt, felvilágosult ember, aki szerette volna az élet tiszteletére tanítani az egész emberiséget. Úgy vélte, hogy a felvilágosodás kora lezüllesztette saját magát, mert a gondolkodása nem volt elég megalapozott. Ezért az emberiség új reneszánszában és felvilágosodásában reménykedett. Egy olyan emberiségben hitt, amely sokkal mélyebben tudatában van a világegyetemben elfoglalt helyének.

Kár, hogy csalódnia kellett benne.

1946 – Nagy Feró, énekes, színész, dalszövegíró és újabban politikus (legalábbis ez áll a Wikipedia oldalán). A Nemzet csótánya egy igazi, örök túlélő és bár a mai generáció már csak egy mostani képet kap róla, azért az átkosban és a magyar rock hőskorában az Ős-Bikini és a Rice voltak az igazi lázadók és bőven tettek le annyit az asztalra, amennyit sokan azóta sem. Hop-hop-hop!

1973 – Giancarlo Fisichella, olasz autóversenyző, tesztpilóta azaz Fisico, akit jól ismerhet mindenki, aki szereti az autósportot. A nagy tehetségnek tartott olasz, akinek – mint oly sok sorstársának – soha nem jött ki igazán a lépés, bár ha ez alatt azt értjük, hogy nyert három Forma-1-es futamot és 24 órást LeMans-ban, akkor cserélnék vele. Egyik személyes kedvencem még odaát, Amerikában is tudott győzni, egy igazi multitalentum, talán látjuk még LeMans-ban idén is.

1977 – Narain Karthikeyan, indiai autóversenyző, aki a Forma-1-ben ugyan csak annyi vizet zavart, mint Stahl Judit a falusi disznótorban, de ettől függetlenül ügyes srác és tud vezetni, még ha olykor-olykor esik is egyet-egyet.

1950-ben ezen a napon történt a MIG-17-es vadászgép szűzfelszállása, de e napon ünnepel a zseniális gitáros és producer Zakk Wylde és Dave Grohl a Foo Fighters frontembere, a (néhai) Nirvana (ötödik) dobosa.

1963-ban e napon mutatkozott be a Rolling Stones új dobosa a The Flamingo Jazz Club-béli koncertjükön. Úgy látszik, Charlie Watts bevált.

KI MENT EL E NAPON?

1957 Humphrey Bogart amerikai színész (* 1899) a világ legjobb filmjének tartott Casablanca szűk szavú, fanyar sztárja, Hollywood valaha élt legjobb férfi színésze.

BENZINGŐZ A MAI NAPRA

Felemelő pillanat, amikor egy élő legenda állít emléket egy halott legendának, aki egyben a legjobb barátja is volt. Méltó módon. Derek Bell 72 éves volt a felvétel idején.