Lángoló Lambo és pszichopata fűnyíró

2015.09.08. 07:41

Szinte rosszul esik tudomásul venni, de könyörtelenül itt az ősz, ám a hajnali 3 és 10 fok közti cidri után még kapunk egy kis haladékot. Az Időkép napközben 17 és 21 fok közti hőmérsékletet, és órákra előbújó napot ígér, alkalmanként megélénkülő széllel, záporok kialakulására csak az északkeleti és nyugati határ mentén van némi esély. És ha már ilyen szép a nap, ne felejtsék névnapjuk alkalmából felköszönteni Adrienn, Mária és Adorján nevű ismerőseiket. Nem ismernek Adorjánt? Hallgassák meg például Csató Adorjánt, vagyis Funktasztikust, a hazai underground rap szcéna legeredetibb alakját:

Ezen a napon

Boldog születésnapot kívánunk Lékó Péternek, minden idők legfiatalabb sakknagymesterének, aki ma ünnepli harminchatodik születésnapját. 1986 szeptember 8-án nyitotta meg a Nissan első európai üzemét Angliában. A gyárat még Margaret Thatcher miniszterelnök adta át a Nissan elnökével, Yutaka Kuméval. Kevésbé vidám esemény, de 1941-ben ezen a napon kezdődött Leningrád – ma Szentpétervár – ostroma. A sikertelen hadművelet 872 napig tartott, és közel kétmillió áldozatot követelt.

Autóipari hírsaláta

  • A Google közzétette, hogy mely országokban, mely autómárkákra keresnek rá leggyakrabban a netezők. A TopSpeed infógrafikáján meglepő eredményekbe is belefuthatunk.
     
  • Videón az új Batmobil. A kultikus képregényhős autója ezúttan félúton van a Christopher Nolan-féle Batman: Kezdődik, és a Tim Burton által 1989-ben használt autók között. A témában remek cikket olvashat Rézmányi Balázstól. 
  • Szokatlan színű LaFerrari bukkant fel Belgiumban egy pályanapon. Az Arancio Triplo Stato nevű árnyalat kétségtelenül egyedi, de jól áll a leggyorsabb Ferrarinak?
  •  Megvillantották az utolsó Holdent - közelte a Motorauthotity. Ez a Commodore lesz az utolsó Ausztriáliában fejlesztett és gyártott modell, 2017-re beszüntetik a gyártást a szigetországban, utána csak a General Motors átmárkázott modelljeit árulják a logóval. 
  • Kigyulladt az első Lamborghini Aventador SV Dubajban - írja a Jalopnik, aki az Arab GT-ről kapta a tippet. Az alig 600 példányban készülő olasz sportkocsi valószínűleg nem bírta a meleget, és meleg alatt gyakran negyven fok fölé csúszó hőmérsékletet értünk. Az SV - Superveloce - kiadás ötven lóerővel tud többet az eredeti 700-nál, és aerodinamikai elemeit is a teljesítményhez igazították.  

Egy perc KRESZ (Pető Attila Kreszprofesszorral)

A napokban Csömörön jártam, és egy felújított útszakaszon találkoztam, ezzel a parkoló táblával.

Érdekes ez a jelzés egyébként is, hiszen a KRESZ-ben az a szó, hogy „parkolás” elő sem fordul, helyette a „várakozás” szóval találkozhatunk mindenhol.

A táblában mégis egy nagy P - és nem egy nagy V betű áll -, hiszen ki ne ismerné a nagy P jelentését, úgymint „Parkolóhely”.

Természetesen a jelzés nem kötelez arra, hogy leparkoljunk, ugyanakkor, ha mégis itt szeretnénk az autónkat letenni, akkor bizony a tábla alatti kiegészítő jelzésre, mint kötelezettségre kell tekintetni.

Csakhogy számomra nem igazán egyértelmű, mit is jelent itt, ez a kiegészítő tábla.

Csak személygépkocsik állhatnak ide? És milyen mértani formában? A merőleges vonalak általában merőleges parkolást jelentenek, de itt erre nem túl sok hely áll rendelkezésre.

Mindenesetre érdekesen újszerű jelzésre sikerült lelnem, amilyennel még sehol sem találkoztam, és a fentieket egybevetve valószínűsíthetően azt jelenti, hogy a személygépkocsik egymás után parkolhatnak.

A végére hagytam egy feladványt, ami a reggeli kávé mellett élénkítően hathat:

A leírtak ellenére vajon a bordó személygépkocsi milyen szabálytalanságot követett el?

További tippek és tanácsok a Kreszklub oldalán.

Tegnap ezért volt érdemes Totalcart olvasni

  • A Porschét is utolérte a downsizing. Nem kell megijedni, csak köbcentiből lesz kevesebb, teljesítményből nem, igaz, búcsút kell mondani a szívómotoroknak, immáron az összes változatot turbó fújja. A részletekért kattintsanak ide, az elődmodell tesztjét pedig itt olvashatják.
  • Csikós Zsolt meghajtotta a 2015-ös Jaguar XF-et. Tetszett neki, de vajon van olyan jó, mint az 5-ös BMW?

Közlekedési koffein

  • Az M5-ösön Röszke felé a forgalmat Kiskunfélegyháza-felé a forgalmat az 5-ös főútra terelik. Hajnalban a 120-as kilométerben több autó ütközött, legközelebb a kisteleki csomópontnál hajthatunk vissza az autópályára. - Útinform.
  • Az M1-es autópályám Hegyeshalomnál probléma nélkül halad a forgalom. - Útinform
  • Szerdától drágul az üzemanyag – írja a Portfolio. A benzin öt, a dízel nyolc forinttal kerül majd többe, így előbbiért 328,6, utóbbiért pedig 333,6 forintot kell majd literenként fizetnünk.   

Totalcar retro

Pontosan tíz évvel ezelőtt jelent meg Karotta BMW 130i tesztje. Fantasztikus hathengeres motor van benne, kicsi, ráadásul a jó végén hajt, mégsem áll össze. Itt kiderül, hol a hiba.

Napi ez meg mi a szösz?

Rendületlenül dolgozunk a fűnyírómotoros drift trike-on, és alkalmanként a neten keressük az ihletet. Ott jött szembe ez a fotó, és még mindig nem találjuk az állunkat. Az addig oké, hogy egy 120 köbcentis Honda motorra kendácsoltak fel egy Garrett turbót, de a motiváció rejtély. Vajon működik? Nekünk vajon működne?

Hogy mi az értelme? Semmi. Mekkora buli lehetett megcsinálni? Hatalmas!