Te vezettél McLarent tizenkét évesen?

2015.09.25. 07:53

Kevés dolog dobja fel jobban a reggelt, mint a tudat, hogy péntek van. Jó lenne most azt írni, hogy kellemes őszi időjárás vár ránk, de sajnos az egész ország területén záporokra számíthatunk, és hétvégén sem lesz sokkal jobb a helyzet. Ismernek Gellértet, vagy Mercedeszt? Akkor őket ne felejtsék felköszönteni névnapjuk alkalmából. Hogy zene tekintetében is stílszerűen kezdjük a napot, jöjjön a Prodigytől a Diesel Power. Szörnyű belegondolni, hogy mennyire repül az idő, de a Fat of the land című album 17 évvel ezelőtt jelent meg.

Totalcar tegnap                                                                     

 • Egyre csak gyűlnek a sötét felhők – haha - a dízelek felett, sorra derül ki, hogy mely típusok nem teljesítik a károsanyag-kibocsátási határértékeket. Itt a BMW X3 dízel változatáról, itt pedig további típusokról olvashat, de ha érdekli a probléma, ne hagyja ki az Égéstér tegnapi adását sem, ahol Winkler, Papp Tibi, és Zách Dani tárgyalja ki a témát.
 • Bár az ipart most a dízel-botrány tartja lázban, kellemes dolgok is történtek. Zomborácz Iván kollégánk például végigkóstolta a Porsche modellkínálatát, és olyan kínzó kérdéseket feszeget, mint például hogy mi lesz a 911 Turbo neve, ha már csak kizárólag turbós 911-et gyártanak? Ha nem akarnak irigykedni, semmi esetre se kattintsanak.
 • Eddig azt hittem, a tahóságnak van az a szintje, amit nem lehet felülmúlni, de ez a BMW M6 tulaj új mércét állít: az éppen beteget szállító mentőst fenyíti. Ehhez nincs mit hozzáfűzni, kattintsanak a videóért.

Autóipari hírsaláta

 • Tudják, mit mond Batman Robinnak, mielőtt beszállnak a Batmobilba? - Gyere robin, szálljunk be a Batmobilba! A vicc szörnyű, de ezentúl továbbra is csak a Bruce Wayne csapathat a legendás autóval, ugyanis az amerikai bíróság kimondta, hogy a replikák gyártása sérti a szerzői jogokat. - Autoblog.
 • Még erősebb GT-R jöhet. Az utódmodell csak 2018-ban érkezik, de addig is fent kell tartani az érdeklődést a legsportosabb Nissan iránt, ezért még tovább húzzák a 3,7 literes V6-ost. - Autoblog.
 • Akik a McLaren F1 utódját várták, most csalódni fognak. Néhány nappal ezelőtt mi is megírtuk, hogy a McLAren és a BMW ismét együtt dolgozhat, de Frank van Meel, az M-részleg vezetője cáfolta a pletykákat. - írja a Carscoops.
 • Rossz dolog már kora reggel irigykedni, de nézze meg a 12 éves srácot, aki egy McLAren 650S-sel versenyzik. Hogy miért? Mert az apja látta, hogy milyen jól megy a fiának a vezetés X-Boxon. - via Motorauthority.
 • Eladó egy Bugatti EB 110. A leegndás sportkocsiból alig 137 darab készült a kilencvenes évek elején, és a 3,4 másodperces 0-100-as gyorsulásával ma sem kell szégyenkeznie. Eladója 1,8 millió dollárt kér a sportkocsiért. - írja a CarBuzz.

Ma történt

89 évvel ezelőtt Henry Ford bevezette gyáraiban az ötnapos munkahetet, nyolcórás munkaidővel. Erre persze nem lett volna lehetősége, ha 522 évvel ezelőtt Kolumbusz nem indul neki a tengernek, hogy egy kis félreértés után felfedezze Amerikát. És ha már Amerika, nem mehetünk el amellett, hogy ma 64 éves Mark Hamil, azaz Luke Skywalker, aki a rajongók legnagyobb örömére visszatér a Star Wars nemsokára megjelenő hetedik részében.

Cukor

Az autós a motoros ellen típusú videókból dunát lehet rekeszteni, viszont ezek legalább gyakran izgalmasak. Itt például egy 1200 lóerős Porsche 911 Turbo iskolázza le a sportmotorokat.

Egy perc KRESZ (Pető Attila Kreszprofesszorral)


Mit jelent ez a tábla?

A képen látható közúti jelzésben nem csak a település nevét látni, hanem sebességkorlátozást is.


A két jelzés külön külön azt jelenti, hogy lakott területhez érkeztünk, illetve a sebességünk a tábla után maximum 40 km/óra lehet.

De mivel a helység nevével együtt kerül elhelyezésre a sebességkorlátozás, ezért az nem a következő útkereszteződésig érvényes.

Vajon akkor meddig?

Bizony, bizony ebben az esetben a teljes lakott területen belüli szakaszon maximum 40 km/óra lehet a tempónk, amire érdemes is vigyázni, mert az ilyen helyeken szinte majdnem biztos belefuthatunk egy ellenőrzésbe.

További tippek és tanácsok a Kreszklub oldalán.

Totalcar retró

Tizennégy évvel ezelőtt ma jelent meg Winkler Proton 316 GLSI tesztje. Hogy nem hallott róla? Még egy ok, hogy kattintson.

Közlekedési koffein

 • Aki vasárnap a Széll Kálmán tér felé téved, számítson rá, hogy a Krisztina Körút felől a Szilágyi Erzsébet fasor felé csak egy sávon lehet majd közlekedni. A Margit körút felől a Krisztina körút felé is változik a sávok nyomvonala, de ugyanúgy két sávon folyik majd a közlekedés, és ugyanez igaz a Krisztina körút felől a Margit körút felé átvezető sávra. - írja a BKK.
 • Az M85-ös autóúton a 8-as kilométernél balesett miatt lezárták a Győr felé vezető utat, a rendőrség Enesénél eltereli a forgalmat. - Útinform.
 • Hétvégén aszfaltoznak az M0-ás autóút és az M7-es autópálya csomópontjában. A csomóponti zárás péntek este héttől hétfő délután ötig tart majd. A kerülőutakról bővebben az Útinformon olvashat. 

Napi indokolatlan jármű a pályán

Dog DeMuro kivitte a Hummer H1-esét egy gyorsulási futamra. A klasszikus amerikai terepjáró nem tudott mit kezdeni a klasszikus amerikai erőpróbával, de Doug legalább jól szórakozott. A kocsi 22,2 másodpercet futott negyed mérföldön, és észveszejtő, 98 km/h-s tempóval lépte át a célvonalat. Csak a viszonyítás kedvéért: egy Golf 2.0 TDI 16 másodperc alatt tudja ugyanezt. És ha már terepjárók a pályán: láttunk már hasonlót hatkerekű G Mercivel is.

Így úszhatod meg a dugót!

Nem kérdezzük, hol töltené a dugókban elvesztegetett félóráit, csak segítünk őket visszaszerezni. A Hidegindító új partnere a WAZE közösségi navigációs szolgáltatás felhasználói folyamatosan segítik egymást: jelentik hol láttak igazoltató rendőrt, útfelbontást, forgalomelterelést, a program pedig megtervezi a leggyorsabb útvonalat A-ból B-be és teljesen mindegy, hol autózunk éppen.

A WAZE-nek Budapesten már több mint 130 ezer felhasználója van és a tábor folyamatosan bővül. A trükk egyszerű: ez a megoldás tényleg működik. Aki még nem töltötte le a telefonjára, itt kipróbálhatja, aki már használja, indulás előtt gyorsan megnézheti, mi vár rá a forgalomban. Nagyítson bele a térképbe, vagy írja be hová indul ma.

A nap képe

A legendás Porshe 917K, Gulf-színekben, hogy máshogy. Ha kattint a Jalopnik linkjére, akkor mozgás közben is megnézheti a csodát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.