2015.10.26. 08:09

Október 26. van, hétfő. 1973-ban ezen a napon kedze meg működését az Ajkai Timföldgyár. Ma közepesen felhős idő várható, napközben 15 fok körüli hőmérséklettel. Dömötörök, Albinok, Szamanták és Armandok ünnepelhetnek ma.

Ez alkalomból küldjük jókívánságainkat a magyar Pierce Brosnannek és Tom Cruise-nak, azaz Kautzky Armandnak, aki nyitott a hazai popzenére és a humorra is.

A nap képe

"Útzár a Szegedről Kecskemét felé kivezető útnál." - 25 éve volt a taxisblokád, ezt idézte fel az Index nagyképes cikkében. Ez a kép tökéletesen példázza a kor hazai autóflottáját.

Ez történt hétvégén a TC hasábjain

 • Sipos Úr megmutatta, hogy lehet horpadást javítani házilag. Tovább a cikkre>>
 • A Becsületesnepper benzines kombit ajánl 4,5 millióért. Tovább a tanácsra>>
 • Svájci vizsgálatok azt állítják, hogy az Opel egyhatos dízele akár 17-szeresen is több károsanyagot bocsáthat ki, mint amennyit ígérnek a gyáriak. A német márka visszautasítja a vádakat. Tegnapi hírünket itt olvashatja.
 • A Motordoktor láncügyben adott tanácsot. Tovább>>

Hamilton nyert Austinban, így harmadszor is világbajnok lett.

Tovább az Index PP tudósítására>>

Autóipari hírsaláta

 • A Volkswagen kedvezményeket kínálhat azoknak az autótulajdonosoknak, akik a károsanyag-kibocsátási botrányban érintett járművüket kicserélik egy újra. Az ajánlat csak a Volkswagen saját márkáira és németországi tulajdonosokra vonatkozna. Forrás: MTI
 • Önmagát vezető Tesla Magyarországon? Igen! Az Indexnek még videója is van róla, ahogy a Megyeri hasít a villanyautó. Tovább a videóra>>
 • Az Autocar összekóstolta a Porsche Cayman GT4-et, a BMW M4-et és a Lexus RC F-et a BMW i8-cal. Kíváncsi az eredményre? Nézze meg a videót!

Közlekedési koffein

 • Hév helyett pótlóbuszok járnak Cinkota és Csömör között. Részletek a BKK oldalán.
 • Leáll a 3-as metró, ezért milliárdokért vesz buszokat a főváros. A metró felújítása miatt 150, de akár 300 új buszt vásárol a főváros. Az ehhez szükséges 13,7 milliárd forintot hitelfelvételből teremtenék elő. A főváros most versenytárgyalást hirdet a bankok számára. A 3-as metró felújítása 2016 júliusában indulhat – várhatóan az ezzel járó ideiglenes buszsávokkal és közlekedési káosszal. Forrás: Napi.hu
 • Okosváros alkalmazást tesztelnek Budapesten. A teszt során a Fehérvári út lámpaoszlopaira kihelyezett szenzorok egyszerre mérik a forgalmat, a levegő szennyezettségét, valamint a zajterhelést és adatokat gyűjtenek a közlekedés optimalizálásához - mondta el Lengyel László projektvezető, a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) automatizálási és alkalmazott informatikai tanszékének docense. Forrás: MTI

Kerüld el a dugót

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Cukor

 • Az oklahomai autópálya-rendőrség két tagja letartóztat egy részeg nőt Adában. Ez még önmagában nem lenn hírértékű, de a hároméves fia vette át a kormányt és vezette az autójukat biztonságos helyre. Forrás: MTI
 • Zárblokkolós tolvajokat fogott el a magyar rendőrség. Részletek az Indexen.

„Kétmillióért már bármilyen autót lehet kapni...” - halljuk gyakran. Zách Dani összeszedte, hogy mégis milyen típusok ezek. Tovább a cikkre>>

TC Retró

2002-ben ezen a napon láthatta először a közönség a Totalcar 8. tévéadását, amiben Winkler egy Chrysler PT Cruisert mutatott be.

Sőt! Évekkel később ezen a napon tudhattuk meg azt is, hogy kell öngyújtóból motort építeni. Kíváncsi? Kattintson ide!

Anno

 • 1764-ben ezen a napon halt meg William Hogarth angol festő, grafikus, képmetsző, a modern karikaturisták előfutára.
 • 1942-ben ezen a napon született Jonathan Williams brit autóversenyző Kairóban. Egyszer vett részt Forma-1-es versenyen a Scuderia Ferrari csapatában: 1967-ben, Mexikóban. Nyolcadikként végzett, így nem szerzett pontot.
 • 1965-ben ezen a napon ütötte lovaggá II. Erzsébet brit királynő a Beatles tagjait.

A nap dala

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.