Kizárt, hogy ezt kibírja egy ember feje

2015.10.28. 08:12

Szép reggelt a Simonok, Szimonetták és Taddeusok neve napján. Az ország nagyobb részén olyan napos marad ez a szerda, amilyennek indult, egyedül a Balaton környékén ázik a haza. Ha még nem tudja, milyen okoskodással vágódjon be ma a kollégáknál, mondja el nekik, hogy a mai az animáció világnapja.

Hírsaláta

  • Többet várhattak a Ford-részvényesek. Az elemzői várakozásoktól elmaradó mértékben nőtt a Ford Motor Co. amerikai autógyártó vállalat nyeresége az idei harmadik negyedévben. A Ford nyeresége 1,9 milliárd dollárra nőtt július-szeptemberben, az egy évvel korábbi 1,1 milliárd dollárról. Ez részvényenként 45 centes nyereséget jelent, ami 1 centtel elmarad az elemzők által várt 46 centtől. A vállalat szerint a tervezettnél magasabb adófizetési kötelezettség miatt lett alacsonyabb az egy részvényre jutó profit. A Ford bevétele amúgy 38,1 milliárd dollárra rúgott a harmadik negyedévben, ami 3,2 milliárd dollárral haladja meg a tavalyit. (MTI)
  • Megszavazta kedden az Európai Parlament (EP) az utazásokra vonatkozó uniós fogyasztóvédelmi szabályok módosítását, ezzel a jövőben ugyanazok az előírások lesznek érvényesek a repülőjáratot, szállodafoglalást vagy autóbérlést is tartalmazó, interneten foglalt szervezett utazásokra, mint amelyeket utazási irodában vásárolnak. (Bővebben: Napi.hu)

Agytorna

Két nagyon kemény felvétel érdemelte ki az alkalmi almenü tagságát. Az első a vasárnapi posztban bemutatott Stadium Super Truck bajnokság hétvégi fordulóján készült. Annak a brutálisan megnyúlt nyaknak ott a pickupban Matt Brabham a birtokosa, aki nem mellesleg Sir Jack Brabham unokája.1:02-nél a lényeg.

A másik a Jalopnik találata, szintén a hétvégén történt. Egy fura sárversenyen játszott flippert egy versenyző fejével a bukókeret.

Az efféle gyors fejrázás nem veszélytelen, 2007-ben hasonló terheléstől halt meg Eric Medlen dragversenyző. Azt a tragikus balesetet nem, de a fenti gifhez tartozó videót megnézheti ezen a linken.

Október 28

Egy halászkapitány fiából lett az autósport egyik legbefolyásosabb embere. 16 évesen otthagyta az iskolát, majd egy gázüzemi asszisztens állás után Nagy-Britannia legnagyobb motorkerékpár kereskedését építette ki. A második világháború után az autóversenyzéssel is próbálkozott, majd Forma-1-es csapatvásárlásokon és pilótamenedzselésen keresztül vezetett az útja odáig, hogy ma a sorozat közvetítési és kereskedelmi jogainak atyaúristene. Bernie Ecclestone ma 85 éves.

Bernie valamikor a negyvenes éveiben
Bernie valamikor a negyvenes éveiben

Közlekedési koffein

  • A Széll Kálmán téren még tart az aszfaltozás, emiatt a Margit körút és a Szilágyi Erzsébet fasor között továbbra is irányonként egy sáv járható. A Szilágyi Erzsébet fasor, illetve a Krisztina körút irányából érkező közúti forgalmat időszakosan pár percre megállítják. Sárgán villognak a jelzőlámpák. – Figyelmeztet a BKK hajnali Facebook-posztja.

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Tegnap a Totalcaron

Mennyiért viszik a Mareát?

  • Winkler kipróbálta az Audi TT jelenleg egyetlen ellenfelét, a Peugeot RCZ-t. Ki nem találnák, hány pontot adott a tízből. 

Napindító videó

Kedden publikálta szokásos heti autópornóját a Petrolicious. Ezúttal Norvégiába mentek a kisfilmért, egy Ford-őrüthöz, aki tömeggyilkos majdnem névrokonával szemben nem bombákra költi, amit a norvég életszínvonal ad neki. Kedvence egy Mercury Cyclone, róla szól ez a hat perc.