Szuper autó az eBay-ről

2015.11.25. 08:20

Már csak harminchat nap van hátra az évből, ez itt a Hidegindító Katalin napján, jó reggelt mindenkinek. 1992-ben ezen a napon döntött úgy a csehszlovák parlament, hogy az ország kettéválik és a következő év januárjában megalakítják az önálló Csehországot és Szlovákiát. November 25-én született Christina Applegate amerikai színésznő és ezen a napon hunyt el Flipper Öcsi akit a Hungáriában ismerhetett meg a közönség, majd énekelt a Dolly Rollban, illetve 1987-ben megalakította saját zenekarát, a Step együttest. Szóljon most utóbbitól a Ciao.

Autóipari hírsaláta

A jelenleg hatályos Euro 6-normában rögzített nitrogén-oxid-határérték huszonötszörösét produkálta a Renault Espace 1.6 dCi egy közelmúltban elvégzett méréssorozatban. A négy különböző vizsgálatot meleg motornál folytatták le a svájci Alkalmazott Tudományok Egyetemén, ahol az új, NEFZ-nek nevezett mérési módszereket használták. A Renault hivatalos közleményben cáfol, mint írják, motorjaik minden előírásnak megfelelnek és ezt az ADAC (német autóklub) korábbi vizsgálatai is alátámasztják. (Autonews)

A PSA (Peugeot-Citroen) valós forgalmi körülmények közt végzett mérésekkel szerzett fogyasztási adatokat ad meg egyes autóihoz a jövőben, miután a cég csatlakozott egy brüsszeli zöld lobbicsoport kezdeményezéséhez. A méréseket Párizs környékén végzik majd, és az új fogyasztási adatokat jövő tavasztól olvashatjuk a két gyártó személyautónak leírásában. (Autonews)

Az Egyesült Államok közlekedési hatósága elhalasztotta a jövő márciusi bevetésre szánt, csendes autókra vonatkozó szabályozás bevezetését. E szerint a határnaptól kezdve csak olyan elektromos és hibridautókat lehetett volna forgalomba hozni az Államokban, amelyek 28 kilométeres tempó alatt hangjelzéssel figyelmeztetik a gyalogosokat és a bringásokat, hogy így kerüljék el a baleseteket. (Autonews

Közlekedési koffein

Heves megyében, Maklár átkelési szakaszán az Egri úton (2501-es jelű út) a 10-es km-nél korábban két személyautó és egy mezőgazdasági vontató ütközött össze. Tart a helyszínelés, a fél útpályát lezárták. (Utinform)

2015. november 26-ától (csütörtöktől) 29-éig (vasárnapig) a XV. kerületi Pozsony utcai aluljáróban jelzőlámpa irányítja a forgalmat, míg a Fő utat a Kajár utca kereszteződésénél lezárják az ott zajló vágányépítési munkák miatt. Az autósoknak mindkét irányban a Kazinczy utca–Régi Fóti út–Kossuth utca kerülőút használata javasolt. A Fő út–Kajár utcai csomópontot érintő buszjáratok – a 12-es pótlóbusz, valamint a 104-es, a 104A, a 125-ös, a 170-es, a 204-es, a 224-es, a 231-es, a 270-es, a 950-es és a 950A autóbusz – ezek elkerülésével, módosított útvonalon közlekednek. (BKK)

Hamis forgalmi engedéllyel akartak kivinni az országból egy BMW X6-ost. A biharkeresztesi határátkelőnél jelentkező román férfival szemben közokirat-hamisítás miatt indítottak eljárást. Az autó további sorsáról nem ír a rendőrség honlapja. (Police.hu)

Hogyan védd a kabriódat (Prokee)

Totalcar retro

A mai napig jópofa kisautónak tűnik a Lancia Y ezredfordulós kiadása, amelyről 2001 novemberében Rácz Tamás így írt a Totalcaron: "Ha véletlenül a Mattel képviselője is jelen volt a sajtótájékoztatón, van rá egy G.I. Joe-figurám, hogy Barbie következő autója egy rózsaszínű Lancia Ypsilon lesz. Bizony, Ypsilon, nem Y, erre kategorikusan felhívták a figyelmünket: az új törpe Lancia nem vállal teljes névazonosságot korábbi önmagával."

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Porsche, Maserati, 240Z a szemétben

A speedhunters-es Mike Garrett egy amerikai autóbontóban kalandozott, ahol rengeteg európai autó roncsát találta. A sok egykori importautó fenntartása bődületes költség lehet manapság odaát, ezért sokuk nem kerülheti el a sorsát. A pusztulás képei itt.

Nem fog esni

Viszont egyre hidegebb lesz, legalábbis az Időkép szerint, ahol azt írják, az északi tájakon hosszabb naposabb időszakokra is számíthatunk, máshol erősen felhős, borongós idő lesz a jellemző. Északnyugaton élénk lehet a szél. Hajnalra foltokban pára, köd képződhet. Reggel 0, -7°C, délután pedig 2-6°C várható.

Cukor

A történet visszafelé is működik, mert az alábbi történet főhőse az eBay-ről vásárolta meg álmai autóját, amely akkor még roncs volt. Itt a Petrolicious legújabb filmje egy 1976-os BMW 2002-ről, amelyet tulajdonosa a szülei válása után vásárolt, hogy átvészelje a krízist. Carter Kelly Kramer ezen tanult meg szerelni, és most van egy autója, amivel szorosabb kapcsolata már nem is lehetne.  

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.