Mégis megússza a VW a dízelbotrányt?

2015.12.10. 08:03

December 10. van, csütörtök, az évből még 21 nap van hátra. 1915-ben ezen a napon gördült le a gyártósorról a tízmilliomodik Ford T-Modell. Amellett, hogy az emberi jogok világnapja van, Juditok, Euláliák és Loretták gyűjthetik be a névnapi jókívánságokat. Közepesen felhős idő lesz csapadékkal, a nappali hőmérséklet 8 fok körül alakul.

Ez történt tegnap a TC hasábjain

  • Stump Bandi röviden összefoglalta, hogy milyen volt birtokolni egy vérbeli olasz csődört. Aki kíváncsi a Rulettkerék 2 visszatekintésére, kattintson ide.
  • Máth Dávid kibogozta az újkoruk óta Budapesten rohadó Roverek legendáját. Érdekli a magyar pusztuló világ? Irány a poszt!
  • Zách Dani a hazai jogosítvány helyzetet vizsgálta meg. Vajon a fiatalok nem akarnak vezetni, vagy az autósiskolák nem akarnak fiatalokkal foglalkozni? A válaszért kattintson ide.

A nap képe

Autóipari eritrit

A Volkswagen tegnap bejelentette, hogy az eredetileg becsült 800 ezernél jóval kevesebb, nagyjából 36 ezer járművet érinthet a szén-dioxid-kibocsátási ügy. A belső vizsgálatok azt állapították meg, hogy szinte minden modell esetében helyesen határozták meg a CO2 kibocsátást és a fogyasztást is. A bejelentésre a Volkswagen részvényeinek árfolyama 7,90 százalékkal 133,85 euróra ugrott. Forrás: MTI

Cukor

  • Dávid elhagyott Roveres Belsőség posztja kapcsán kaptunk egy levelet olvasónktól, Árontól. Ő egy rég bezárt Ford szalont fotózott Németországban, Ingolstadtban. Vajon miért ragadtak az üvegfal mögött a Sierrák és az Escortok?
  • Az ország egyik legalacsonyabb Toyota Corollája jó pár átalakításon ment keresztül az elmúlt évben. Kultikus felniket, szélesítéseket, koptatót és sportülést kapott a japán aszfaltkarcoló. Aki részletesen olvasna a folyamatról, látogasson el a Rozsdakupac blogjára!
  • A freestyle foci önmagában is látványos, hát még ha a két művelő egy-egy mozgó autó  platóján áll. Sűrű FX Tamás világbajnok és Kvárta Mátyás, Európa-bajnoki bronzérmes az új Nissan Navara stabilitását bizonygatják így. A látványos videót az Index Mindeközben rovatában találtuk.

Ezt találod ma a TC-n

Csikós összemérte az új A4-est a Jaguar XE-vel. Ha kíváncsi, hogy lett-e elég angol az XE, vagy maradt-e elég német az A4, ide kattintva elolvashatja a cikket.

Közlekedési koffein

  • A Volán jövő évi menetrendje december 13-án lép hatályba, és 2016. december 10-ig marad érvényben, a társaságok 381 új járatot indítanak, 284-et leállítanak A tájékoztatás szerint a menetrend szerinti helyközi járatokkal Magyarország 3154 településéből 9 kivételével valamennyibe el lehet jutni. Forrás: MTI
  • A 83-as főúton, Győr külterületén a 73-as km-nél egy személyautó gyalogost ütött el. A négysávos úton irányonként csak egy sáv járható, rendőrök irányítják a forgalmat. Útinform
  • Új megállótáblát vezetett be a BKK a fővárosban. A 444.hu ennek kapcsán megvizsgált a tábla helyzetet Budapesten. Ha kíváncsi a cikkre, kattintson ide.

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Anno

2010-ben ezen a napon halt meg Jacques Swaters autóversenyző. Az 1926-ben született belga pilóta Spaban, a 24 órás versenyen mutatkozott be egy MG volánja mögött 1950-ben. Az 1951-es világbajnokságban két fordulóban is sikerült elindulnia citromsárga Talbot-Lago T26C-jével. 1952-ben egy Ferrari 500 kormánya mögé ült át, '53-ban pedig Jaguar C és D-Type-okat hajtott. 1982-ig ő volt az 1952-ben alapított, belga Ecurie Francorchamps csapatfőnöke. Híres Ferrari gyűjtő és kereskedő volt. 2008-ban Maranellóban elárverezte gyűjteményének nagy részét.

TC Retró

A Mazda nem akar rosszat hallani, ezért inkább jó autókat ad a kezeink közé – írtuk 2003-ban az akkor új Mazda 3 GT-ről. A cikkben előkerül az MX-5, az RX-8, de még az Audi A3 is. Ha elolvasná, kattintson ide.

A nap videója

A hétköznapokban egy új Huracant vezetek, ami egy rakéta. Csak lenyomod a gázpedált és belesüllyedsz az ülésbe. Ez a kis fickó nem ilyen. Folyamatosan váltogatni kell az ötsebességes váltóval, ráadásul duplán is kell kuplungolni. Ez egy öreg veterán, de attól még nagyon jó móka.” - nagyjából így jellemezte a Lamborghini GT400-át Jack, a tulaj. A Petrolicious heti veteránpornója következik a kecses, V12-es, 2+2 üléses olasz sportkocsiról.