Nézd meg ezt a kisbéri G Mercit és sírj

2015.12.15. 08:10

Ma sem esik le a hó, sőt, még a nap is kisüthet ezen a kedden, 17 nappal 2016 előtt. December 15-e van, a Valérok, Dezsérek és Detrék napja. Ma 71 éve halt meg minden idők tán legatipikusabb jazz-trombitása, a rejtélyes körülmények közt eltűnt Glenn Miller. Szóljon ő most a Hidegindító alatt.

Cukor

  • Emlékeznek még a texasi vízvezetékszerelőre, aki az ISIS propagandavideóin látta viszont telefonszámával és cégének nevével felmatricázott Ford F-250-esét? Most egymillió dolláros kártérítést követel a kereskedőtől, akinek 2013 októberében eladta a pickupot, mondván, az ő felelőtlensége miatt kap most annyi fenyegetést. Azt mondja, a fényezést féltve a kereskedésben nem engedték fiának, hogy leszedje a cég adatait az autóról, ők pedig később ezt nem végezték el. Egy hónap múlva a Ford már Törökországban volt, onnan került a terrorszervezethez. (444.hu)
  • A Totalcarról nagy általánosságban elmondható, hogy elfogadó a vidéki autós kreténségekkel, de ez a 29 éve alatt ki tudja milyen házi barkácsokon átesett kisbéri G Merci még Csikósból is kihozta a nyersséget. Ilyen szörnyeteget nem volna szabad lefotózni se - írta COTY-tagunk levlistán a hirdetést látva, és nehéz volna vitatkozni vele. Egymillió forintért életed végéig nézegetheted. 
  • Oroszországból láttunk már fémhulladékból csodát, de a Gazból épített Humvee mindet veri. Ez itt a képen ugyanis távolról sem Hummer, de még csak Amerikát sem látta soha. Lényegében egy Gaz 66-os alapjaira nagy precizitással pakolt fémhalmaz, egy orosz garázs munkája. Az építés fotói az English Russia-n.
  • Mivel adsz el egy Teslát nyugaton? A letisztult dizájnnal, a giga kijelzővel, a brutális teljesítményével, meg hájppal, amit nyomsz köré. És mi az autó mércéje Kazahsztánban? Mondjuk az, hogy belefér-e egy kifejlett birka. A Model S vizsgája a videón.

Anno december 15

  • 2000-ben ezen a napon jelentette be Ukrajna elnöke, L. D. Kucsma a csernobili atomerőmű III. blokkjának leállását. Az utasítást a Wikipédia szerint az elnök egy külön kiépített televíziós vonalon keresztül adta ki az erőmű személyzetének. Két nappal később az ügyeletes reaktoroperátor 5. szintű vészleállítással megkezdte a reaktor leállítását, ezzel befejezve a termelést.

Nap képe

Decemberre nem sok autósportos évforduló jut, így tavaszig jobb híján kihúzom mindenféle rövid sztorival. Mondjuk arról, hogy milyen szívós srácok voltak azok a huszadik század közepi grand prix-indulók. Ezen a ritkán látott fotón Cliff Allison és az ő Ferrari D246-osa látható, miután levágódtak egy szalmabála-falról az 1960-as Monacói Nagydíj szabadedzésén. Az öv, a zárt sisak és a gyűrődő zóna hiánya mellett nagy szó, hogy Allison megúszta törött bal kézzel és bordákkal, arcsérülésekkel és agyrázkódással. Ez volt májusban. Az év hátralévő része elment a felépüléssel, majd '61-ben visszatért egy Lotusszal. Még a szezon harmada se ment le, amikor Belgiumban újfent összetörte magát. Szintén a szabadedzésen. Eltörte mindkét térdét és medencéjét, és innen már nem volt tovább. Kori mércével nagyon fiatalon - 29 évesen, egy ígéretes kezdet után végleg visszavonult az autósportból. 

Tegnap a Totalcaron

Mifelénk

Egy kevés szpoiler az idei karácsonyi üdvözlőlapból. A képen épp Perkó Rudi címlapmestert fotózza Huszti István indexes kolléga. Egyelőre ennyi, a többit majd 24-én.

Tipp: Ide még egy apró tipp a Hidegindító olvasóinak: holnap startol az idei karácsonyi Hiéna-kampány. Szégyenérzetet a fiókba, jön a konclavina! 

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap videója

Én is rohadtul unom ezt az újrafűtött Star Wars-őrületet, de ez a Darth Vader-autó megér húsz percet az ember életéből, ha Jay Leno mutatja be. Egy Chevrolet Corvette alapjaira épült, felnagyított Hot Wheels-autó ez, amihez itt a minta