Na, miért hívják vissza a Ferrarikat?

2015.12.30. 06:37

Hideg reggelre ébredtünk december harmincadikán, az év utolsó előtti napján. Ha nem is az évszakhoz képest, de az elmúlt hetekhez viszonyítva mindenképpen érezhető a lehűlés. Ez a szerda sokak számára még munkanap, de talán legalább ugyanennyien vannak, akik szabadságot vettek az év végére. Egy biztos: a Dávidok és Hunorok ma névnapot ünnepelnek. A meteorológusok szerint egyébként ma alig emelkedik majd fagypont fölé a hőmérséklet, és bizony éjjel -6 Celsius fok is lehet. De sebaj, húzzuk inkább közelebb magunkhoz a forró kávét vagy teát, dörzsöljük meg a szemünket, és vágjunk bele: itt a friss Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Már megint tűzveszélyes Ferrarikat hívnak vissza. Az olasz gyártónál nem először fordul elő, hogy egy-egy modelljük kigyulladhat. A 458 Italia egyes példányainak szomorú végéről korábban már gyűjtés is készült. Most a California T-vel kapcsolatban hirdettek visszahívási akciót, a lángok a motortérnél üthetik fel a fejüket. A 2016-os modellév 185 autója érintett. Ha már lúd, legyen kövér alapon a bejelentés óta már a 488 GTB-t is hozzácsapták, annál sem zárható ki a meghibásodás. (carbuzz)

  • Ünnepelhet a Mitsubishi, elérték az ötmillió eladott autót az Egyesült Államokban. Na jó, az egész sztorinak kicsit elveszi a húzását, hogy ez 33 esztendő alatt jött össze. Az 1982-es tengerentúli induláskor a Tredia, a Cordia és a Starion szerepeltek a palettán, ma az i-MIEV, a Mirage, a Lancer és az Outlander alkotják a kínálatot. (carscoops)
  • Három koncepcióval készül a januári Tokyo Auto Salonra (nem összekeverendő a Tokyo Motorshow-val) a Suzuki. A japán gyártó persze nem most váltja meg a világot. Az újdonságok egyike a Water Activity Concept, amely az Ignis vízisportos különkiadása. Van még Hustler Rough Road Style, amely kemény tereppel is elboldogul. A harmadik pedig az Alto Works, amelyről nem is olyan régen már írtunk. (leftlanenews)

Anno – december 30.

  • Tíz éve ezen a napon kelt életre az Atlanti-óceánon a Zéta-hurrikán. Az akkori hurrikánszezon huszonhetedik trópusi viharjaként rekordot döntött.
  • 1985-ben éppen e napon jelent meg a DOS operációs rendszer 3.2-es verziója.

  • 1460-ban ezen a napon zajlott a rózsák háborújának wakefieldi csatája, amelyben a királypártiak legyőzték a lázadókat. A háború csak 1485-ben ért véget.

Totalcar retró

  • Öt évvel ezelőtt számot vetettünk, hiszen akkor éppen tízévesek voltunk. Aztán, hipp-hopp, el is repült újabb öt esztendő.
  • Tíz esztendeje rendeltetésszerű használatra késztettük a terepjárókat.

Tegnap a Totalcaron

  • Kedden kiderült, miért kezd Saabok tuningolásába egy sakk nagymester. Almási Zoltánnal Winkler Róbert beszélgetett.
  • A Belsőségen pedig arról írtunk, hogyan éli mindennapjait Csikósék régi 190-es Mercedese, EFY. Végül is csak 537 ezer van benne, mi baja lehetne?

Ma

  • Ma is érdemes lesz minket olvasni. Hogy miért? A Totalbike hasábjairól például végre megtudhatják, hogyan látják a világot a grid girlök, avagy a rajtrács csinos hölgyei.

Cukor

  • A Halálos iramban-filmek újabb ikonikus autója kerül kalapács alá. A felmatricázott fehér Volkswagen Jettát a Jesse-t alakító Chad Lindberg hajtotta az első részben. Rajta kívül a tragikusan elhunyt Paul Walker és a rendező, Rob Cohen aláírása is szerepel a kasznin. Az autó jelenleg Frankie Muniz tulajdonában van, aki azonban már megválna tőle. (carscoops)

Közlekedési koffein

  • Rendkívüli közlekedési helyzetről sem az Útinform, sem a rendőrség, sem pedig a BKK honlapja nem számol be.
  • Ha azonban valaki a román határátkelők felé venné az irányt, készüljön fel. Karácsony előtt többórás várakozásba is bele lehetett szaladni. Most éppen nem jeleznek nagy fennakadásokat, de erre a linkre kattintva lehet naprakész információkhoz jutni.
  • Nem maradhat el persze a jó tanács sem. Szilveszter és újév előtt sokan mennek bevásárolni. Az autókban ne hagyjunk értékeket, különösen nem jól látható helyen. Zárjuk be rendesen járműveinket, sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Az év végéhez közeledve szomorú hír rázta meg a zenekedvelőket, elsősorban a rockereket. Hetvenévesen elhunyt Lemmy Kilmister, a Motörhead legendás frontembere, énekese és basszusgitárosa. Érte szól most a Built for Speed.

A nap videója

Nálunk ezen a télen talán egyszer esett hó, de az sem tartott sokáig. Ez hamarosan megváltozhat, így ráhangolódásként nézzünk meg egy videót, amelyben egy Nissan GT-R-rel huligánkodnak teljesen céltalanul. Szigorúan csak hanggal ér!