Ilyen kiütést Tysontól sem láttál

2015.12.31. 09:16

Szép reggelt 2015 utolsó napján. Rengeteg névnap van ma, az Ajándékokat, a Darinkákat és az Ubulokat külön köszöntjük, nekik egész évben nehéz lehet. Ma 47 éve annak, hogy a szovjetek Concorde-ja, a Tu-144-es, amely első utasszállító repülőként átlépte a hangsebességet először repült.

Vegyes

  • Mintegy negyedmillió autós mondta fel a december elsejei határidőig az év végén lejáró kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb). Ha te is köztük vagy, ne feledd, ma éjfélig tudod megkötni az új biztosítási szerződést.
  • Ha meg akarod örökíteni a haveri driftes csapatást, valahogy így kezdj hozzá. A srácok New Jersey-ben jöttek össze egy körre, és a sok GoPro-ból összejött ez a közel kétperces adrenalinbomba.
  • Egy Ausztriában kölcsönzött, körözött Ford C-Maxot foglaltak le magyar rendőrök Röszkén. A Forddal a kölcsönző cég engedélye nélkül akarta elhagyni a schengeni övezetet két brazil állampolgár, a gyanú szerint külföldi értékesítés céljából. Röszke ebben a műfajban elég aktív kilépőváros, de erről itt írtunk bővebben.  (Police.hu)      
  • A kiütéssel győzött szókapcsolat még nem ült ennyire közlekedési videóra, mint ahogy erre a Közel-Keleten a napokban rögzített felvételre. Sem az előzmény, sem az utóélet nem ismert, de ettől függetlenül azt az egy precíz pofont gifkét egész biztosan sokat látjuk még.

Africa Race

Míg a Dakar-rali rajtjáig még van három nap, a szegény ember Dakarja, az Africa Race már túl van a második versenynapján. A magyar autós páros, a Szalay-Bunkóczi-kettős 47 perces hátrányban a tizenharmadik helyen zárta a szerdát a nem túl erős mezőnyben. Mentségükre szól, hogy nem a tempó hiányzott: egy defekt után rosszul rögzítették az Opel kerekét, amit aztán el is hagytak, és kereshettek a marokkói terepen. A kamionos trió, a Kovács-Czeglédi-Ács-hármas egy dűnével szívott sokat, azt leszámítva sima napjuk volt, ötödikek lettek.

Eredmények és hosszabb beszámoló az Opel Dakar Team honlapján.

Anno december 31

Az év utolsó napján nem sok érdekességet jegyez a világtörténelem. A Tu-144 első repülése mellett ezen a napon történt, hogy:

- 1879-ben Thomas Edison bemutatta a szénszálas izzólámpát.

- 1897-ben Brooklyn utolsó napját élte városként. Egy nappal később már New York kerülete volt, ahogy azóta is az.

- 1973-ban megtartotta első koncertjét az AC/DC egy Sydney-i klubban. Egy nagyon más AC/DC volt az: a mai felállásból egyedül Angus Young volt jelen, a Thunderstruckra pedig még 17 évet(!) kellett várni.

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap videója

A Petrolicious stábja hozzádobott még egy első rangú videót az évi termésükhöz. Az autós rövidfilmek nagymenői ezúttal egy érdekes előéletű, nagyon ritka Dodge Hemi Challanger R/T-ből és venezuelai gazdájából hoztak ki össze egy 7,5 perces remeket.

A nap képe

Hosszú és rázós út áll még a képen látható Ferrari 512M és utasa, Gregg Young előtt. A homokkőfalon túl még viszi a lendület az ismeretlenbe őket, és jó eséllyel rázós lesz az út. A Hidegindító stábja nevében kívánom, hogy minden olvasónak simábban érjen véget az év annál, ahogy Gregg számára az 1971-es Sebringi 12 órás véget ért, és a kilátásai is legyenek szebbek, mint ennek az 512M-nek.      

Hogyan tovább?

Miből legyen mindenképp több jövőre a Hidegindítóban?