2016.01.19. 08:37

Január 19. van, kedd. Máriók és Sárák ünnepeltethetik ma magukat. 1980-ban ezen a napon született Jenson Button brit autóversenyző. 2012 óta ezen a napon emlékezünk a németek magyarországi elűzetéséről.

Koffein

Brazíliában tesztelték az álcázott Tipo kombit, ekkor sikerült lefotózni. A braziloknál már tavaly év végén piacra dobták a lépcsőshátút, ezért valószínűleg a nagyobb változatot is előbb kapják meg. A két kivitel motor- és váltópalettája között nem számíthatunk nagy különbségre: egynégyes és egyhatos benzines, egyhármas és egyhatos dízel motorok lesznek öt- vagy hatsebességes kézi, illetve hatos automata váltóval. Forrás: WCF

Méhecskeként tér vissza a Renault

Öt év után tér vissza idén saját gyári csapattal a Forma-1-be a Renault. A színeket is visszaállítják: sárga-feketék lesznek az autók. A kész autót február 20. körül mutatják be. Forrás: Index

Savanyúcukor

Rosszul lett a Top Gear új arca, Chris Ewans. A rádiós egy R8-asnak kenteban utazott*, amit a műsorvezető társa Sabine Schmitz vezetett, amikor félre kellett állniuk, hogy Ewans levegőhöz juthasson. Arról is pletykáltak már, hogy Ewans versenypályán lezúzott egy drága tesztautót. Lehet, hogy mégsem ő a megfelelő Clarkson pótlására? Forrás: C:C , *Carthrottle

Taxisblokád 2.0

Nincs olyan portál, ahol ne szólna legalább egy cikk a most zajló taxisblokádról, mi is írtunk már róla tegnap. A résztvevők az Uber alkalmazás betiltását követelik. A jelenlegi helyzet előzményeit az Index foglalta össze cikkében.

Közlekedési szempontból az ORFK közleményére építhetünk, mely szerint a rendőrség a demonstrációval érintett Budapest V., és VI., Bajcsy-Zsilinszky út - József Attila út - Andrássy út kereszteződésénél forgalomsegítéssel biztosítja a közlekedés folyamatosságát, de ő is azt tanácsolják, hogy aki teheti, a fenti útszakaszt kerülje el,inkább válasszon alternatív útvonalat. Részletek a police.hu-n.

TC Anno

Hét évvel ezelőtt ezen a napon jelent meg a TC hasábjain Vályi Pista Audi Q5 tesztje. Olyan helyre vitte, ahova a tulajok sosem fogják: terepre. Ha kíváncsi, hogy muzsikált a hármliteres quattro a havas földutakon, kattinson ide.

A nap képe

Forrás: Fortepán, időpont: valamikor a hetvesen években, helyszín: Budapest! Csodálatos, nem?

Útinform időjárás

Derült, csapadékmentes az idő az országban. Az autópályák, a fő- és a mellékutak mindenütt szárazak. Gyenge a légmozgás, vagy szélcsend van, a látótávolság jó, a hőmérséklet -12 és -4 C fok között változik. Forrás: utinform.hu

Megéri elindulni? A Waze megmondja!

TB Anno

Három éve ezen a napon jelent meg Zách Dani Honda Giorcub tesztje a Totalbike-on. Ezer oka volt, hogy ennyire lelekesedett a Cub és a Giorno szerelemgyermekéért, ha kíváncsi, katt ide.

A nap videója

Még várjuk az új Top Geart, érdemes felzárkózni Chris Harris eddigi munkásságából, ha még lennének sötét foltok. Ezen a videón saját, 1957-es, 12 lóerős Citroën 2CV-jét, azaz Kacsáját mutatja be. Őszinte, kopott, patinás. Így csodálatos az autó, ahogy van, és a videó is.

Kapuzárási pánik

Nemrég megírtuk, hogy Schwarzenegger eladja alig használt Unimogját, közben pedig már egy Bugatti Veyron Vitesseben feszít. Ez azért egy másik kávéház. Forrás: Velvet

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.