Álommeló, ha bírod a Porschéket

2016.01.27. 08:34 Módosítva: 2016.01.27. 08:36

Január 27. van, szerda, Angelikák névnapja. 1927-ben ezen a napon vezették be Magyarországon a korona helyett a pengőt, 2010-ben pedig ezen a napon mutatta be az Apple az iPadet. A mai időjárás erősen felhős lesz, a hőmérséklet -1 és 8 fok között lehet. Ez itt a Hidegindító!

A nap képe

Repül a DS
Repül a DS

Partra vetett Bálna

Pörög a Rulettkerék sorozat, amiben ezúttal Vályi Pistára jutott a sor. Mert nagyot álmodni, és vett egy W140-es Mercit, azaz egy Bálnát 350 ezerért. Tegnap jelent meg a negyedik cikk, ha lemaradt vagy újraolvasná, kattintson!

Nürnberg Spielwarenmesse

Máth Dávid és Sipos úr nagy fába vágták a fejszéjüket: elindultak a nürnbergi játékvásárra egy villany-Soullal. Az érkezés eufóriájában írt posztot itt olvashatják el.

Mit keres a versenyautó orrán ez a férfi?

A kép 1983-as, phoenixi CART-teszten készült, a volán mögött a későbbi kétszeres Indianapolis 500 győztes Al Unser Jr.-ral, az autón ücsörgő fickó pedig nem volt más, mint az innovatív ötleteiről elhíresült tervező és mérnök, Trevor Lee Harris, aki így vizsgálta a Galles Racing versenygépére ható aerodinamikai erőket. A teljes cikket az usaracing blogon olvashatják el.

Luxusautókat vásárol a külügyi tárca

Módosította a tavaly év végi autóbeszerzésének kiírását a Külgazdasági és Külügyminisztérium: a korábban megadottnál magasabb kategóriájú, illetve felszereltségű, védett személyek szállítására alkalmas autókra kér ajánlatokat - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. Ha kíváncsi a további részletekre, irány a Napi.hu cikke.

TC Anno

Öt évvel ezelőtt jelent meg a fészliftes, dízel Nissan Murano tesztünk. Ha kíváncsi, hogy mozgatja a futurisztikus SUV-t a Navarra kettőötöse, kattintson ide.

Jogsi előtt

Február 6-án indul a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama, az érdeklődő iskolások már regisztrálhatnak a négyhónapos képzésre - közölte a Máv Zrt.

A kisvasutas szolgálatra felkészítő képzés részeként a tanulók heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában. További részletek a gyermekvasut.hu oldalon.

Álommeló, ha bírod a Porschéket

Paul Stephens műhelye elég pontosan meg tudja határozni, mivel is foglalkozik: 1964 és 1998 közötti, léghűtéses Porsche 911-esekkel, valamint '99 utáni GT2-kkel, GT3-akkal és RS-ekkel. Máris csorog a nyálad? Van egy jó hírünk, van két szabad pozíciójuk!

Ha nem zavar az olaj a körmöd alatt, jó a műszaki érzéked, többéves autószerelési tapasztalatod van, és különösen vonzódsz a 911-ekhez, akkor rabolj rá a technikusi álláslehetőségre, ha viszont oda-vissza tudod a veteránkatalógusok árait, akkor a sales manager pozíció a tied. Jelentkezni Rebecca Stephensnél lehet ezen a webcímen egy önéletrajz elküldésével. A munkavégzés helye: Anglia, Essex.

A nap videója

Ha szerda, akkor Petrolicous! Ezúttal egy igen ritka, 1949-es Zagato-féle Fiat Topolinót mutatnak be, a 750MM-et. Igazi kézműves alumínium csemege.

Anno

  • 1934-ben ezen a napon született George Follmer amerikai autóversenyző
  • 1994-ben ezen a napon született Alex Riberas spanyol autóversenyző
  • 2002-ben ezen a napon halt meg John James brit autóversenyző

Közlekedési koffein

Forgalomba álltak az első FUTÁR-ral felszerelt Combino villamosok a fővárosban, emellett folytatódik az utastájékoztatási rendszer kiépítése a 4-es és a 6-os vonalakon közlekedő összes járművön. További infók a BKK oldalán.

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött.