Nem hiszed el, de ez egy Ford

2016.02.01. 08:54

Február 1. van, hétfő. A hőmérséklet 11 fok körül lesz, gyenge eső várható. 1998 óta ezen a napon tartják Magyarországon a Civilek napját. Ennek az a célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szerveztek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul. 1878-ban ezen a napon született Hajós Alfréd.

A nap képe

Veteránok égtek el egy budai garázsban

Egy Opel Rekord P1 (a Panoráma-Rekord) Caravan, azaz kombi, egy összerakás előtti Ford Taunus TC és egy háromajtós Opel Kadett Olympia égtek el a fővárosban. Utóbbit ráadásul éppen árulták is 2,2 millióért.

Hírsaláta

Szétszedik a BKK-t. Április 1-jétől a BKK-nál csak az általános közútkezelői stratégiai feladatok (stratégiai tervek, kiemelt fejlesztések, programok koordinálása, információk közzététele) maradnak. A közutak üzemeltetési, fenntartási és felújítási feladatait, és a közútkezelői igazgatási, ellenőrzési, vizsgálati feladatokat átveszi a Budapest Közút Zrt. A teljes cikk az Indexen olvasható.

Drágulhat az üzemanyag – írja a Napi.hu. A heti átlagos piaci változások alapján a benzinnél 3-4 forintos emelés, a gázolajnál pedig 6-7 forintos emelés jelentkezhet a jövő hét szerdai árváltozáskor.

Megéri elindulni? A Waze megmondja!

Vitézy odaszólt Tarlósnak

Nem 1974-et írunk, még ha az akkor fiatal mérnökök némelyikének nosztalgiája oda is próbálja most a várost és a közlekedéspolitikát visszarepíteni.” - írja Facebook posztjában a BKK korábbi vezetője a vállalat szétszedése kapcsán.

Amikor a BKK-t felállítottuk, az volt a cél, hogy egy integrált közlekedésszervező alakuljon, ami egyszerre foglalkozik...

Posted by Vitézy Dávid on Sunday, 31 January 2016

A hosszabb bejegyzésben egyébként a jelenlegi és jövőbeni városi közlekedési irányokról és trendekről írt Vitézy.

Hétvége a TC hasábjain

Egy kombi, dízel Audival bővült a flotta

Swift helyére kellett, hathengeres volt az álom, végül egy 1.9 TDI 80-as Audi lett. Szimós Zsolti beszámolója a vásárlásról és az eddigi tapasztalatokról a Belsőségen olvasható.

Rulettkerék

Eldurrant egy vízcső, de nagy gond nincs, avagy ilyen volt az út hazafelé Karesztól.

Nürnberg E-tap

Hazatért a villanyautós különítmény. Az utolsó posztban sokat megtudunk a magyar és a nyugat-európai kamionosok hozzáállásáról az autópályázó villanyautókhoz.

Közlekedési koffein

Mától büntethetik azokat az autósokat, akik tavalyi matricával hajtanak fel fizetős útszakaszra. Az idei változásokról ide kattintva olvashat.

Cukor

A listaárnál négyszer magasabb áron, 82 ezer dollárért (23,5 millió forintért) árverezték el a hétvégén egy Fiat 500L típusú személyautót, amelyet Ferenc pápa tavalyi philadelphiai látogatása alkalmával használt. További részletek kapcsolódó hírünkben.

Így büntettek a szocializmusban

Az Index fotórovata az egykori Magyar Rendőr újság képeit mutatja be sorozatában. Ezúttal kiderül, hogyan szondáztattak, miként keresték a gyorshajtókat a szolgálati Ladával, miként ellenőrizgették, irányították a korszak embereit.

A képek a Fortepán archívumából vannak.

Ma a TC-n

Kíváncsi milyen az új Porsche 911 Turbo? Megmondjuk! Göbölyös doktor Dél-Afrikában próbálta ki.

A nap videója

Chris Harris meghajt egy Ford RS200-ast és egy Audi  Sport Quattrót. A B-csoportos homologizáció miatt készült típus az egyik legkülönlegesebb dolog, amire valaha Ford embléma került.

TC Anno

2003-ban (azaz már 13 éve!) ezen a napon mutatta be Winkler a TCTV-ben az Alfa 156 2.0 JTS-t.

A tuningipar válasza

Múlt héten megemlékeztünk róla, hogy leállították a legendás Land Rover Defender gyártását. A Kahn angol tuningcég a hírre a „The End” sorozattal reagált. A Kahn kiviteleket látva talán nem is olyan nagy baj, hogy befejezték a típus gyártását.

A nap dala

Induljon a hétfő dallamtapadással és a The Bangles zenekar legnagyobb slágerével a Manic Monday-jel!