A legnagyobb Ferrari-mennyiség egyszerre eladó

2016.02.08. 06:23

Jó reggelt kívánunk február nyolcadikán, az Arankák és a különleges nevű Jutocsák ünnepén. Az okosok azt mondják, hogy ma változóan felhős idő lesz, 8-10 Celsius fok körüli maximummal. A hét második felére azonban megérkezik az eső. Hétfő lévén nem egy könnyű nap ez a mai. Ha nehezen megy az ébredés, csak szorítsuk erősen a kávéscsészét, és dörzsöljük meg szemeinket. A kellemesen frissítő Hidegindító ezúttal sem maradhat el.

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Hátsókerekes sportszedánnal rukkolhat elő 2017-ben a Kia. A dél-koreai autógyártó néhány éve már mutatott be egy ilyen jellegű modellt, most azonban a pletykák szerint a GT koncepciónál kisebb típuson dolgoznak. A 4-es BMW riválisának szánt sportos Kiába kétliteres, 2,2-es és háromliteres motorok kerülhetnek. (motorauthority)

  • Új, másfél literes benzin- és dízelmotorokat mutathat be hamarosan a Volkswagen. Az új TSI és TDI egységek a jelenlegi 1,4-eseket és 1,6-osokat válthatják le. Az elsők között a Volkswagen Golf, az Audi A3 és a Škoda Octavia kaphatnának ebből a motorból. Műszaki adatokról egyelőre nem szólnak a hírek. (carscoops)
  • Innovatív stílus, és technológiai drágakő – szerényen csak így emlegetik a hivatalos közleményben a Pininfarina márciusban érkező újdonságát. Ez lesz egyébként az első munkájuk a tulajdonosváltás óta: mint ismert, decemberben az indiai Mahindra vásárolt többségi tulajdont az olasz műhelyben. (autocar)

Anno – február 8.

  • 1575-ben alapították meg a leideni egyetemet Hollandiában.
  • 1587-ben e napon végeztette ki I. Erzsébet angol királynő Stuart Máriát.
  • 1949-ben ezen a napon ítélte életfogytiglani börtönre a magyar népbíróság Mindszenty József hercegprímást.
  • 2009-ben éppen február nyolcadikán gyilkolták meg Marian Cozmát, a Veszprém kézilabdázóját. Mindössze 26 éves volt. A támadás során a szerb Žarko Šešum és a horvát Ivan Pešić is súlyosan megsérült.

Totalcar retró

  • Kereken tíz éve már annak, hogy Winkler utánajárt: miért vesz valaki 2006-ban Wartburgot? Ide kattintva megtudhatják, mi köze van egyáltalán a keletnémet márkának a Citroën C4-hez.
  • Öt esztendeje pedig azt fejtegettük, megéri-e a kétszázezer forintos felárat az akkori új Astra kombi, vagyis Sport Tourer.

Hétvége a Totalcaron

  • Vasárnap újra Ponton Dezsőről olvashattak, akik a Totalcart választották. Egészen jól alakulnak a dolgok a vénséges Mercedesszel. Mindeközben a Totalbike-on: nagyképes cikk mutatta be a versenyt, amelynek rajtja előtt illik elbúcsúzni szeretteinktől.
  • Szombaton mutattunk egy 240 tonnás hattyút: megismerhették a repülőgépet, amely elavult, mielőtt elkészülhetett volna. A Szerszám Szombatban pedig ezúttal gázpáka-teszttel tisztelegtünk a távoli rokon, a disznópörzsölő előtt.

Ma

Cukor

  • Egyszerre eladó a valaha látott legnagyobb Ferrari-mennyiség a Catawiki árverésén. A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évekből összesen 35 olasz sportkocsi várja új gazdáját. Legolcsóbbként egy-egy Mondialt már 25 ezer euróért (alig nyolcmillió forintért) hozzánk vágnak. A kollekció legértékesebb darabjáért, egy Dino 246 GT-ért azonban a 435 ezer eurót (135 millió forintot) sem tartják elképzelhetetlennek a szervezők. Ezeken kívül akad még 348TB, Testarossa, vagy éppen 360 F1 Spider is. A gyűjtemény összértéke a becslések szerint egymilliárd forint körüli. ( classicandsportscar)

Közlekedési koffein

  • Az ország jelentős részén borult, felhős, csapadékmentes az idő, Dunántúlon szemerkél az eső Pápa, Ajka, Veszprém, Keszthely, Fonyód, Szántód és Tamási térségében.
  • A látási viszonyok mindenütt kedvezőek. A hőmérséklet 0 és +7 C fok között változik.
  • Többnyire gyenge a légmozgás, azonban a Bakony és Cegléd környékén közepes erősségű szél fúj, helyenként viharos széllökésekkel.
  • Balesetről, torlódásról nem érkezett bejelentés. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Ma ünnepli 55. születésnapját Vince Neil, született Vincent Neil Wharton, a Mötley Crüe énekes-gitáros-dalszerzője. Színészként is megcsillogtatta már tudását, többek közt a Ford Fairlane kalandjaiban is volt egy apróbb szerepe. Szereti a gyors autókat, 1992-ben pedig az Indy Lights sorozatban is rajthoz állt. Hallgassuk a Kickstart My Heartot!

A nap képe

Porsche 914/6 raliautó. Ilyennel állt rajthoz a 45 évvel ezelőtti Monte-Carlo Ralin Björn Waldegard és Thorszelius Hans párosa. Két Alpine A110 mögött a harmadik helyen zártak.