Ki sem látszik a kerekeitől, de átmegy mindenen - mi az?

2016.02.10. 08:43

Szép reggelt február 10-én, az Elvirák, Pálok, Palmerek és Skolasztikák neve napján. Szomorú évforduló ez az emberiségnek: ma van 19 éve, hogy az IBM szuperszámítógépe legyőzte fajunk tán legjobb sakkozóját, Garri Kaszparovot.

Cukor

  • Ez a négy kerékből és egy kevés sallangból álló mindenjáró itt a SHERP ATV. Orosz létére ez egy mindössze 1,2 tonnás szerkezet, amit egy másfél literes, 44 lóerős négyhengeres hajt. Földön 45 km/h, vízben 6 km/h a végsebessége és meglepően könnyű hozzájutni: csupán 13 millió forintnyi rubel kell hozzá. Na meg egy végtelen sztyeppe az élvezethez. (Jalopnik)
  • Olyan elkapást még a Super Bowlon sem látni, mint amilyet Doug Lockwood produkált egy beragadt gázpedálos salakgokatnál. A tízpontos mutatvány itt látható.

Hírsaláta

  • Senkinek sem kellettek a Huracan roncsai. Már több, mint egy éve, hogy meghirdette az első totálkosra tört Lamborghini Huracan roncselemeit egy hegyhátsáli autóbontós, azóta sem árult ki semmit belőle. Horváth Tibor azt mondja, a roncsok java, mint a váltó vagy a motor már hozzánőttek, nem adná őket szívesen, de a továbbra is hirdetett fékkszetten azóta sem adott túl. Azt mondja, az érdeklődés egy év után is tart, a mai napig keresik, hogy megnézzék a telephelyén tárolt Huracan morzsáit.
  • Az új Superbnek és a kínai piacnak hála pokolian jó évkezdeten van túl a Skoda. A gyár 91 600 autót adott el világszerte az év első hónapjában, amellyel 5,2 százalékkal sikerült túlszárnyalni a tavaly januári 87 ezres volument. További adatok és elemzés a Napi.hu-n
  • Megint csökkent a benzin ára, most épp nyolc forinttal, derül ki az Index hírfolyamából. A benzin literenkénti átlagára így már nagyon közel jár a lélektani 300 forintos határhoz: 306-307 forintnál jár.
  • Szomorúan indult ez a szerda az utakon. Előbb Ócsán, majd Piliscsabán gázoltak halálra egy-egy gyalogost. (MTI)

Minden heti Petrolicious

Mint egy van Gogh, amit vezethetsz - foglalja össze John Breslow, milyen egy Kelly Corvette-ben tekerni a kormányt. A hatvanas évek olasz Chevroletje volt a tegnapi Petrolicious főszereplője.

A nap, amikor gép legyőzött minket

1997 február 10-én történt, hogy az IBM húszmillió dollárból fejlesztett szuperszámítógépe, Deep Blue egy szabályszerű hatjátszmás sakkmeccsre hívta Garri Kaszparovot. A meccs aztán a gép 3,5-2,5-ös arányú győzelmével ért véget, amit Kaszparov állítólag nem is viselt könnyen. Ez volt Deep Blue utolsó nyilvános szereplése, jelenleg az IBM yorktowni épületében áll.

Tegnap a Totalcaron

  • A hazahozós poszttal lezárult végre a Kiscápáért olaszba' projekt vásárlós fejezete. Pere Laci szedte össze tétetelesen, mennyibe volt a kaland.
  • Göbölyös doktort meggyőzte az új Focus RS. Ahogy azt egy mérnökembertől elvárható, precíz műszaki infókkal támasztja végig a szubjektív rajongást Könnyedén lehetsz drfitkirály címen futó tesztjében.
  • Szinte már biztos, hogy nem csak egy koncepcióautós bohóckodás volt, amikor a Porsche odaszúrt a Teslának tavaly Frankfurtban. A németeknél megy a mozgolódás, már készítik a gyártósort a villanyos luxuskupénak, ami már nevet is kapott.
  • Tegnap kora reggel megvolt a szerkesztőségi Bálna Merci első jótékony menete: a Tűzoltó utcai gyerekklinikához vitt szponzorkiflit a beteg gyerekeknek

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környékedre!

A nap képe

Ha már téli Porsche-tréninggel kezdődik ma a címlap, álljon itt a Porsche, ami mindent elvert havon-jégen. Ez a fehér hófalak közt verető piros Porke egy 911 S Björn Waldegarddal a kormánya mögött, Lars Helmerrel a jobb1-ben. A kép az 1970-es Monte Carlo-ralin készült, amit második éve nyert meg a páros ugyanazzal a Porschéval. De az semmi! Abban az évben Waldegardék megnyerték a svéd, majd az osztrák ralit is. Ezzel a svéd mester világbajnok lett volna, ha akkor már hirdettek volna egyéni címet is. Így viszont szerzett egy bajnoki címet a Porschénak, amely mindössze két ponttal verte az Alpine-Renaul-t az 1970-es szezonban.