Model X vagy Model S? Itt a válasz a nagy kérdésre

2016.02.16. 08:20

Szép reggelt február 16-án, a Juliannák, Lillák, Éliások, Sámuelek és Musztafák neve napján. Kicsit csapadékos, öt foknál melegebb nap lesz a mai, néhol talán még a felhők is felszakadnak. Ha mostanra már tele a tököd a téllel, gondolja arra, hogy mennyivel jobb az idei, mint az 1940-es volt. Azév február 16-án mérték Magyarországon a leghidegebbet: a Miskolc melletti Görömbölytapolcán mínusz 35 fokot jeleztek a hőmérők.

Cukor

  • Mielőtt türelmetlenül rávetnéd magad a Model X-Model S meccsére, hangolódj a Tesla-témára az autógyár új termékével, a Model S gyerekváltozatával. A pedálos Moszkvics méltó utódja egy 500 dolláros kisautó, természetesen villanyhajtással. Egyelőre csak előrendelni lehet, májusban indul a forgalmazás. (Tesla)
  • És akkor tessék, az egymás torkának eső Teslák. A mutatvány mögött a Dragtimes, egy kifejezetten gyorsulási versenyek coverolására szakosodott YouTube-csatorna áll. Férjet és feleséget eresztették egymásnak negyed mérföldön Valentin-nap alkalmából. A férj ült a Model S P90D-be, a feleségé lett a villany-SUV. A végeredmény alább, de annyit hozzá, hogy azt a három tized különbséget tudjuk be annak a bő két mázsának, amivel az X többet cipel.
  • Ha a fenti mutatvány csak annyira elégített ki, mint húsevőt a sültzöldség, itt egy mutatvány a benzinfüggő agyadnak. Diablo VT a hó ellen, avagy így ordít a V12 a kínpadon. Ja, és van ám ott egy Ferrari 355 is.

Ebből a négyesből a...

Vegyeshírek

  • Elkészült az ötszázezredik kecskeméti Mercedes. A gyárnak egy hónap híján négy évre volt szüksége a mérföldkőhöz. A 2012 májusában nyitott üzembe eddig egymilliárd eurót fektetett a Mercedes, amely a B-osztály mellett a CLA coupét és a CLA Shooting Brake-et gyártja itt. Kecskemét félmilliomodik Mercedese egy kozmoszfekete színű CLA modell. (Mercedes, MTI)
  • Megint csökken az üzemanyag ára. A 95-ös benzin árát bruttó két, a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó három forinttal csökkenti szerdán a Mol Nyrt. A mérsékléssel a benzin átlagára 298-299 forintra, a gázolajé pedig 296-297 forintra csökken. Legutóbb pénteken változtak az árak, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 6 forinttal csökkent, a gázolajé nem változott. (Napi.hu)
  • A Nissan nyerte a magyar villanycsatát tavaly. A 2015-ös naptári évben összesen 85 darab tisztán elektromos járművet értékesített Magyarországon a márka, ezzel részesedése a 100%-ban elektromos autók piacán meghaladta az 50%-ot. Az ország legnépszerűbb elektromos járműve a globálisan piacvezető Nissan Leaf volt, 73 eladással. A gyártó elektromos kishaszongépjárműve, az e-NV200 is jól teljesített: 12 eladással kategóriájában az első, az összes 100%-ban elektromos jármű között pedig a harmadik helyen végzett. 2016-tól a Nissan az EV-k hazai piaci teljesítményének további javulását várja a Leaf új, 30kWh-s változatának bevezetésével. (Nissan)
  • Pénteken jön az idei F1-es Ferrari. Akárcsak tavaly, idén is a hivatalos honlapján mutatja be az új szezonra épített Forma-1-es versenyautóját a Ferrari. A maranellói csapat hétfőn jelentette be, hogy a bemutatóra pénteken 14 órakor kerül sor a formula1.ferrari.com weboldalon. A Ferrari részleteket nem közölt az idei autóról, amely a jövő hétfőn kezdődő barcelonai hivatalos teszten gurul majd először pályára. (MTI)

Blogszemle

Démon rajza a gyilkos betonfalon és a versenyző, aki előre látta a saját halálát. Ezúttal is az USA racing blog mentette meg a blog.hu autós polcának becsületét. Most éppen ezzel a poszttal: Öt újabb hihetetlen, de igaz történet a NASCAR világából.

Február 16

1959-ben ezen a napon lett Kuba vezetője Fidel Castro. Rengeteg következményt datálhatunk a kommunista diktáror hatalomszerzésétől, de ami számunkra a leginkább releváns, hogy a Batista rezsim megdöntése és egy sokévtizedes bezárkózás kellett ahhoz, hogy a szigetországban ma ilyen autókból álljon az utcakép.      

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre, hogy lássátok, merre nem érdemes elindulni.

Tegnap a Totalcaron

A nap száma

Ez a hidegindító már legyen a villanyé. Teslával fogjuk keretbe ezt a keddet, még ha ennek itt lent nem sok köze van Elon Musk autójához. Bandatag lett a Tesla-tekercs.