Mik a legjobb ár-érték arányú kocsik?

2016.02.17. 08:28

Február 17. van, szerda, Donátok névnapja. 1867-ben ezen a napon jött létre a Kiegyezés. I. Ferenc József osztrák császár Gróf Andrássy Gyulát nevezte ki Magyarország miniszterelnökének, létrejött a dualista szerkezetű Osztrák-Magyar Monarchia. A hőmérséklet ma 12 fok körül lesz, de esernyőt vigyünk magunkkal.

A nap képe

Repül a Twingo. Forrás: http://www.autozeitung.de/

Hírsaláta

Feltámadt az Alpine

A nagy bejelentés kapcsán mutattak egy autót is, bár az Alpine Vision nem több, mint a tavalyi Celebration tanulmány egy újabb változata, színes versenyfestés helyett hófehér fényezéssel és egyszerűbb részletmegoldásokkal. További részletekért kattintsanak ide.

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol. A mérsékléssel a benzin átlagára 298-299 forintra, a gázolajé pedig 296-297 forintra csökkent. Legutóbb pénteken változtak az árak, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 6 forinttal csökkent, a gázolajé nem változott. MTI

Közlekedési koffein

Várhatóan április elején hatályba lép az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi, hogy a taxisokkal szemben támasztott feltételeket be nem tartó Uber taxisok autójáról egy ellenőrzés során az intézkedő levegye a rendszámot – mondta Fónagy János. A személyszállítás személyi feltétele, hogy a személyszállítást vállaló sofőrnek be kell töltenie a 21. életévét, megkülönböztetett vizsgákat kell teljesítenie és megkülönböztetett jogosítványokkal is rendelkeznie kell. Forrás: Index

Mától határozatlan ideig sztrájkolnak a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. dolgozói - jelentette be a társaság három reprezentatív szakszervezete és az általuk létrehozott sztrájkbizottság. A villamos- és autóbusz-közlekedés ugyanakkor nem szünetel teljesen a borsodi megyeszékhelyen, a törvényileg garantált tömegközlekedést ugyanis biztosítják a dolgozók. MTI

Tegnap a TC-n

Csikós Zsolt, Év Autója zsűritagunk, kipróbálta a Jaguar XK-t hathengeres, benzines motorral. Nagy reményeket fűzött a modellhez, ha kíváncsi, hogy a 3.0 S beváltott-e ezeket, kattintson ide.

Cukor

Mik a legjobb ár-érték arányú kocsik?

A számítást egyszerű értékek mentén végezték: mennyibe került az autó, mennyibe kerül a fenntartása, végül mennyiért lehet eladni. Fontos, hogy a Carscoops összeállítása az amerikai piacra vonatkozik, ahol sokszor más néven, más minőségben készülnek az általunk ismert típusok. Íme néhány, Európában is ismert díjazott:

  • Kisautó: Honda Jazz (helyi piacon Fit)
  • Kompakt: Honda Civic
  • Prémium kompakt: Audi A3
  • Sportkocsi: Mazda MX-5
  • Kisebb SUV: Honda HR-V
  • Kisebb pérmium SUV: BMW X1
  • SUV: Hyundai Tucson
  • Prémium SUV: Lexus NX
  • Egyterű: Toyota Prius+ ( helyi piacon Prius V)

Már ezen a szűk listán is jól látszik, hogy a japánok dominálnak. A teljes listában 13 japán, hat amerikai, 2 európai és 1 koreai típus van.

A nap grafikonja

Így változott az új gépkocsik eladása az EU-ban Forrás: MTI

TC anno

2003-ban ezen a napon jelent meg Winkler tesztje az Alfa 156 JTS-ről a Totalcar hasábjain. Ha kíváncsi, hogy milyen parajelenségeket reagált az tűzpiros, olasz versenyló, kattintson ide.

Ha csak a tesztautóról forgatott TCTV epizódot nézné meg, arra is van lehetőség:

Napi jó cselekedet

"Kedves Lingo, 6 évet töltöttünk együtt, mely alatt igazi csapattaggá váltál. Most fájó szívvel búcsúzunk tőled, Öreg Harcos <3”- olvastam a BME Formula Racing Team Facebook oldalán. Ez egyben azt is jelenti, hogy új csapatautóra van szüksége az FRT-s srácoknak. Aki valamilyen formában tud segíteni, ne tartsa magában, írjon nekik a közösségi oldalon!

Anno

  • 1963-ban ezen a napon született Michael Jordan világhírű koráslabdázó.
  • 1972-ben ezen a napon előzte meg a Volkswagen Bogár eladott darabszáma a Ford T-Modellt, így ez lett a világ addigi legnagyobb példányszámban eladott autója.
  • 1996-ban ezen a napon indult el az amerikai NEAR űrszonda, amely később az Eros kisbolygó holdja lesz.

A nap videója

Pár napja jelent meg az OK GO legújabb klipje, az Upside down and Inside out, amiben súlytalanul lebegnek egy repülőgépben.

Nagyon látványos a videó, de ezt már megszoktuk a srácoktól, korábban egy sivatagi autós csapatásból hoztak össze egy popdalt. Kíváncsi hogy? Nézze meg:

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!