GT-R-rel snowboardozni? Menő!

2016.02.22. 05:11

Jó reggelt kívánunk február huszonkettedikén, hétfőn. Újabb dolgos hét kezdődik, méghozzá a Gerzsonok és Zétények névnapjával. Az előrejelzések szerint ma jó időnk lesz, sok napsütéssel és kellemes hőmérséklettel. Azonban jobb, ha ezt alaposan megjegyezzük, mert a hét további részében már kevésbé lesz jellemző. Van tehát remény arra, hogy elviselhető hétfőnk lesz. Annál is inkább, mert itt a friss Hidegindító! Kávét a kézbe, szemeket megdörzsölni, máris kezdünk!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Története első Forma-1-es autóját leplezte le az amerikai Haas. Az istálló VF-16 jelű járműve Ferrari-motort használ majd. Neve pedig a Haas által 1988-ban készített, VF-1-es szerszámgépre utal. A csapat két pilótája Esteban Gutierrez és Romain Grosjean lesznek. Céljuk a pontszerzés. (autoblog)

  • Szinte makulátlan állapotú Honda NSX-re lehet licitálni néhány nap múlva. A jobbkormányos sportkocsit 2001-ben gyártották, kék fényezést kapott. Első lökhárítóját kőfelverődések miatt újrafestették, háromliteres V6-osát pedig 3,2-esre cserélték. Teljes vezetett szervizkönyvvel rendelkezik, órájában alig több mint 53 ezer kilométer van. Az aukció szervezői 65 ezer fontot (26 millió forintot) remélnek érte. (carscoops)
  • Elkészült az egymilliomodik DQ200 jelű automata váltó a Škodánál. A csehországi Vrchlabíban nagyjából ezer fő dolgozik, ebben az évben pedig már napi kétezer darab váltót lesznek képesek előállítani. (carscoops)

Anno – február 22.

  • Éppen ma tíz esztendeje követték el Nagy-Britannia történetének egyik legnagyobb betörését. A – feltehetőleg - hat férfi 53 millió fontot zsákmányolt a kenti Tonbridge-ben.
  • 1978. február 22-én lőtték fel a GPS rendszer első műholdját.
  • 1848-ban e napon forradalom tört ki Franciaországban, ami aztán a Népek Tavaszának meghatározó eseményévé vált.

  • 1558-ban megnyitotta kapuit Jéna egyeteme.

Totalcar retró

  • Alig több mint egy hét múlva kezdődik a Genfi Autószalon. Kíváncsi, mi számított újdonságnak a svájci kiállításon tíz esztendővel ezelőtt? Mi megírtuk , ide kattintson!
  • Hogyan jöhet ki Ferrari-üvöltés 47 lóerőből? Az olaszok tudják, Csikós Zsolt pedig kipróbálta 2008-ban. Íme, a teszt.
  • Öt évvel ezelőtt Vályi Pista vezette Nissan Juke Tekna 1,6 DIG-T-t.

Hétvége a Totalcaron

  • Szombaton elektromos problémákra kerestünk megoldást, és kipróbáltuk a biztosítéktesztert, ami rengeteg felesleges munkát spórolhat meg nekünk.
  • Vasárnap Sturcz Anti posztját olvashatták egy repülőgépről, ami valójában szinte űrhajó volt.

Ma

Cukor

  • Vajon mire lehet használni Belgium legendás Forma-1-es pályáját télen? A hófödte Spa-Francorchamps-i aszfaltcsíkon például snowboardozni is lehet, méghozzá egy Nissan GT-R mögé kötve. Időnként akár 120 km/h-val. Otthon semmiképpen ne próbálják ki!

Közlekedési koffein

  • Halálos baleset történt Inotán. A 8-as számú főút 25-ös kilométerszelvényénél 3 óra 10 perckor egy személyautó ütközött a vasúti felüljárónak. A főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat Ősi, Sárszentmihály és Nádasladány településeken belül elterelik. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Negyvenkettedik születésnapját énekli James Blunt (születési nevén James Hillier Blount) brit énekes-dalszerző. Egyik legismertebb, és valóban szép dalával, a You're Beautifullal ünnepeljük.

A nap képe

Fiat 131 Abarth, kilinccsel előre. Ehhez talán nem is kell semmit hozzáfűzni.