Ez az igazi száguldó koporsó

2016.03.17. 08:29

Március 17. van, csütörtök, Gertrúdok és Patrikok névnapja. 1848-ban ezen a napon nevezte ki V. Ferdinánk Batthyány Lajost miniszterelnökké és így megalakult az első független, magyar kormány. A hőmérséklet nappal 11, éjszaka -2 fok körül várható. 1887-ben ezen a napon halt meg Kincsem, a csodakanca. A versenyló két- és ötéves kora között, négy teljes szezonon keresztül 54 versenyen indult és Európa legjobbjait verve mindig győzött, amivel örökre beírta magát a történelembe.

A nap képe

Forrás: http://www.lotusespritturbo.com/James_Bonds_Lotus_Esprit_Turbo.htm

Kirepült a Modulo busz kereke a próbajárat során

Kirepült a próbajáraton egy vadonatúj BKK-s busz kereke Budán, a Gárdonyi térnél. Egy ember meg is sérült a balesetben, a rendőrség tájékoztatása szerint őt pont a kirepülő kerék csapta el. - Részletek és képek az Index hírében

A nap infografikája

Emlékeznek még a 442 forintos gázolajra?

Fordulat a magyar autóiparban

A munkaerőhiány miatt már nem csak a diplomásokért, hanem a kétkezi dolgozókért is éles küzdelem zajlik a magyarországi autóiparban - miközben a régiós országok cégei is megkezdték a hazai dolgozók elszipkázását. Nyitott kérdés, hogy mit tűrnek majd és mit nem a multik nyugati központjaiban. Részletek a Napi.hu hírében.

Anno

  • 1834-ben ezen a napon született Gottlieb Daimler német mérnök, az első gépjármű kifejlesztője. Wilhelm Maibachhal együtt találta fel a gyorsjárású, izzófejes motort, valamint együtt szabadalmaztatták az első motorkerékpárt is. 1890-ben alapított autógyárat, melynek első igazán sikeres típusa volt a Mercedes, mely nevét a gyár egyik igazgatójának, Emil Jellineknek a lányáról kapta. Daimler 1900-ban, Maybach 0917-ben halt meg. A Daimler AG 1926-ban egyesült Karl Benz autógyárával. Kezdetben Daimler-Benz néven működtek, később Daimler-Chrysler AG lett a vállalat neve.
  • 2002-ben ezen a napon rendezték meg a Maláj Nagydíjat. Ralf Schumacher győzött a Williams BMW színeiben.
  • 2013-ban ezen a napon tartották az Ausztrál Nagydíjat. Kimi Raikonen ért elsőként célba a Lotus Renault pilótájaként.

Kisautó különkiadás

Parkolóház csináld magad! Elég egy cipősdoboz, némi kreativitás és máris kész a tökéletes pakolóház a Matchboxoknak. Ha kíváncsi a lépésekre, olvassa el a DIY project posztját.

Totalcar Street Legal? Az meg mi?

Rengetegen változtatnának ezt-azt az autójukon, de sokan nem ismerik a pontos szabályokat. Még többen állítják: ebben az országban lehetetlen legálisan tuningolni. Cikksorozatunkban részletesen bemutatjuk a lehetőségeket, a korlátozásokat és a leggyakoribb tévedéseket.

Sőt! Az AMTS-en végigkísérjük egy legális tuningautó épülését, valamint érdekes előadásokat is szerveztünk a témában. Érdekelnek? Kattints ide a részletekért.

Eddig megjelent anyagaink a sorozatban:

TC Anno

Rohad, kényelmetlen, hangos és lassú, megbízhatónak sem nevezhető, mégis több mint hárommilliót gyártottak belőle.- Zappe Gábor Velvet főszerkesztő Polski Fiat 126p 650E történeti cikke 2000-ből. Vigyázat! Szubjektív írás következik, bár ez nem csoda öt Kispolszki után.

A nap különlegessége

Hahó Csík! Te vagy az? Illetve biztos nem, mert ez a Bianchi még a tiednél is furább. Olyan, mintha elfelejtették volna befejezni a tetejét. Na mindegy, eladó lesz májusban. Ha érdekelnek a részletek kattints a Petrolicious oldalára.

Azt hiszi a budapesti 4-es metró értelmetlen?

A Porto és Borgo állomások között közlekedő földalatti mindent megtesz azért, hogy biztosan használhatatlan legyen: részben egy vágányon, negyedóránként közlekedik, elkerüli a belvárost, cserébe a rá váltható jegy, illetve bérlet nem használható fel a város semelyik másik közlekedési eszközén. Catania Centrale vasútállomás metróállomásához képest a 4-es metró Szent Gellért téri megállója egy King's Cross, vagy Chatelet – írja a Városi Levegő blog szerzője. Ha kíváncsi a teljes posztra, kattintson ide.

A nap videója

Hallották már a száguldó koporsó kifejezést? Íme az autó, amire minden vitán felül a legjobban illik:

Youtube videó placeholder
https://www.youtube.com/watch?v=M0lsIPKXVA0

Colin Chapman lélekvesztőjét korábban mi is teszteltük. Kíváncsi mit szólt hozzá a versenyzés megszállottja, Gyulavitéz? Kattintson ide.

Forrás: Petrolicious

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környékedre!