Mit keres egy F40-es Ferrari a sípályán?

2016.03.31. 08:44

Március 31. van, csütörtök, Árpád napja. A hőmérséklet napközben 20 fok körül lesz, a Nap 6:21-kor kelt és 19:14-kor tér nyugovóra. 1901-ben ezen a napon mutatta be a Daimler új modelljét, a Mercedest.

A nap képe

Renault R5 Turbo2
Renault R5 Turbo2

Viszlát magyar autóipar?

Nem sikerült megállapodásra jutnia a győri Audi-gyár dolgozóinak a vezetőséggel, ezért hétfőn az Audi Hungária Független Szakszervezet sztrájkot jelentett be. Amennyiben megvalósul, ez lesz az első rendszerváltás utáni munkabeszüntetés a magyar autóiparban. Az ok a bérezés: az alacsony szakmunkás fizetések folyamatos konfliktusokat szülnek. Az autóipari szakmunkások ma már jobban járnak, ha inkább Szlovákiában helyezkednek el.

Forrás: Index

Tegnap a TC-n

Anti összefutott egy német benzinkúton egy 1931-es Bugattival. Még azóta sem tért magához teljesen. A sornyolc, az sornyolc. A posztot itt olvashatják.

Ingyenes közlekedésbiztonsági képzések

Újra elindította a kormány az ingyenes, közlekedési e-learning képzéseit. A képzés új témakörökkel bővült: kiemelten foglalkozik a gyalogos és kerekesszékes közlekedés szabályaival, felhívja a figyelmet a diszkóbalesetek okaira és megelőzésére. Az ingyenes képzések június 15-ig végezhetők el a tanuloknak.hu-n és a kreszfrissito.hu-n.

Forrás: kormany.hu

F40-es Ferrarival a sípályán

A Ferrari F40 nem piskóta. Bitang erős és felfoghatatlanul drága. Éppen ezért nem is létezhetne ez a videó, amiben hólánccal a hátsó kerekeken, sporttáskával a tetőn csapat az olasz sportkocsi a sípályán. Hogy mi ez, és kinek jutott eszébe? Az elkövető a japán Takeshi Kimura, aki a Red Bull támogatásával autózott egyet a hóban, evett egy zacskós levest vacsorára, majd egy tetősátorban éjszakázott az F40 tetején. Ő az élet császára, ez most már hivatalos.

TC Anno

2003-ban ezen a napon jelent meg Citroën C3 SensoDrive tesztünk Kacsatánc címen. Busánszky Lajos a bohócváltó ellenére szerette a C3-ast. Ha kíváncsi miért, olvassa el a cikket!

Anno

  • 1996-ban ezen a napon rendezték meg a Brazil Nagydíjat. Damon Hill nyert a Williams Reanult színeiben.
  • 2002-ben is erre a napra esett a Brazil Nagydíj. Michael Schumacher nyert a Ferrarival.

Drónokat lajstromba!

Oroszországban szerdán lépett hatályba a légügyi törvény azon módosítása, amely előírja, hogy minden 250 grammos vagy annál nagyobb felszálló tömegű, pilóta nélküli drónt regisztráltatni kell. Közölni kell majd a drón típusát, származási helyét, sorozatszámát, gyártásának évét, alkalmazhatóságának jellegét, maximális felszálló tömegét, hajtóműveinek számát, típusát, teljesítményét, saját személyes adatait, valamint a vásárlást igazoló okmányt, de egyelőre a drónok kormányzati adatbázisának létrehozását részletező kormányrendeletet még nem hozták meg. MTI

Ubert hívtál? Batman megjött

Ügyes reklámfogás, minden utasnak fülig ért a szája, hogy nem egy Prius, hanem egy Lamborghini érkezett.

Forrás: Index

Párizs tovább zöldül

Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo kedden jóváhagyott új terve "a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak biztosít elsőbbséget". Az átalakítandó terekre – köztük a Bastille, a Panthéon és a Madeleine térre – ivókutakat és több növényzetet is telepítenének. A környezettudatos Hidalgo az elmúlt időszakban több intézkedéssel is igyekezett zöldebbé tenni a francia fővárost, ahol a levegőszennyezés mára jelentős problémává vált. MTI

Újra be lehet mutatni utólag is a parkolójegyet

A főváros február közepén a mozgáskorlátozottakra vonatkozó rész kivételével egy az egyben megszüntette a parkolójegy utólagos bemutatásának lehetőségét. Állítólag attól tartottak, hogy a korlátlan utólagos bemutatással sokan visszaélnek majd. A pontosítás szerint "a gépkocsijával parkoló mentesül a törvényben meghatározott egyórai várakozási díj és pótdíj megfizetése alól, ha az ellenőrzés időpontja és a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő és a várakozási díjfizetést a parkolás-üzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag igazolja". Forrás: 444

A nap statisztikája

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Pótlóbusz jár a H7-es HÉV helyett hétvégén

2016. április 2-án (szombaton) és 3-án (vasárnap) a H7-es HÉV nem közlekedik, mert felsővezeték-karbantartási munkákat végeznek a Boráros tér és Csepel között. A vonalon H7-es jelzéssel pótlóbusz viszi az utasokat. Forrás: BKK

A nap GIF-je

A bolgár művészt Nickola Nickolovnak hívják és rajzolt már Škodát, UAZ-t és Simsont is. Ha kíváncsi, irány a Dribbble oldala.