Huligánok bénították meg a híd forgalmát

2016.04.15. 07:09

Szép reggelt kívánunk április 15-én, pénteken. Az év 106. napja van, és már csupán 260-at kell aludni a következőig. De ami talán ennél is lényegesebb, hogy elérkezett a péntek, már nem kell sokat kibírni, és ránk szabadul a hétvége. Ne felejtsük el felköszönteni Anasztázia és Tas nevű ismerőseinket, nekik ugyanis ma névnapjuk van. De mindenek előtt szorítsuk magunkhoz a kávéscsészét, dörzsöljük meg szemeinket, és vágjunk bele: itt a friss, ropogós Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Felavatták a Hungaroring új aszfaltját. A versenypálya harminc év után kapott új borítást. Az ősz óta zajló munkálatok során a kopóréteget, azaz az aszfaltcsík felső 3-5 centiméterét cserélték le. A boxutcával együtt 57 ezer négyzetméter újult meg, 5500 tonna aszfalt felhasználásával. Emellett a vízelvezető szegélyek, a rázókövek, szegélykövek és a szalagkorlátok is megújultak. (Hungaroring Sport Zrt.)

  • Megnyitottak az előrendelést az új GT sportkocsikra a Ford. A régóta várt újdonságnál nem az – egyébként igen borsos - ár jelenti a legnagyobb akadályt: a potenciális vevőknek egy rakás érdekes kérdést is meg kell válaszolniuk. Ezek között szerepelnek olyanok, hogy a jelentkező mennyire elkötelezett a márka iránt, részt vesz-e a Ford motorsport-programjában, jótékonykodik-e, vagy éppen véletlenül nem dolgozik-e a Fordnak, illetve valamely beszállítónak. Sőt, azt is megkérdezik, hogy birtokolt-e már korábban Fordot vagy Lincolnt. Ha pedig valakinek GT-je volt, az alvázszámát is elkérik. (motorauthority)
  • Huligánok bénították meg a forgalmat San Franciscóban. Az Öböl-hídon mintegy ötven autó kezdett gumiégetésbe, és rajzolt gumijával fánkokat az aszfaltra. Az öncélú mutatványok idejére egy kilométernél is hosszabb kocsisor torlódott fel. Nem előzetesen bejelentett megmozdulásról volt szó, hanem egy teljesen illegális akcióról – igaz, mindeddig senkit nem tartóztattak le a rendőrök az esettel kapcsolatban. (autoblog)

Anno – április 15.

  • Kereken három évvel ezelőtt kettős bombamerénylet történt a Boston Marathon futóversenyen. Öt ember halt meg, 280-an megsérültek.
  • Harminc esztendeje zajlott az El Dorado Canyon hadművelet. Az USA kétszáz harci géppel indított légitámadást Tripoli és Bengázi ellen.
  • 1912-ben e napon süllyedt el a Titanic luxushajó az Atlanti-óceánon.

  • 1964-ben éppen április 15-én gurult le a gyártósorról az első Ford Mustang.
  • 1989-ben történt az angol futball történetének legszörnyűbb tragédiája, a Hillsborough-katasztrófa. A Liverpool – Nottingham Forest meccs elején 96 szurkolót nyomtak agyon, vagy tapostak halálra.

Totalcar retró

  • Már tíz esztendeje annak, hogy Winkler kis híján elélvezett a Peugeot 207-es váltójától, miközben egy szembejövő busz majdnem kivasalta.

Tegnap a Totalcaron

  • Csütörtökön egy motorfelújító gépműhelybe kalauzoltuk az Olvasót. Ha görbe vasak, alumíniumtörmelék és égett olajkoksz között sétálgatna, erre tessék.
  • A rohadó Mercedes kálváriája sokakat megérintett, így voltak, akik saját tapasztalataikról is be szerettek volna számolni. Ebből itt találnak egy csokorra valót.
  • A Totalbike-ról pedig az is kiderült, hogy Marc Marquez nem pályázik az USA elnöki székére, ugyanakkor a kedélyeket betöréses lopás borzolta a MotoGP-ben.

Ma

  • Ha velünk tartanak, megtudhatják, mi a különbség a kombinátor és a kultivátor között. A Claas Xerion tesztjét erre találják.

Cukor

  • Rendszámmal csalni nem éppen veszélytelen dolog. Ha lebukunk, jókora büntetést varrnak a nyakunkba, és ez vélhetően Kínában sincs másként. Az alábbi videóban éppen közlekedési rendőrök mutatják meg a trükközés egyik módját. Mint látjuk, nem is használnak hozzá mást, csupán elöl és hátul is egy-egy fémlapot, amelyen a rendszámhoz hasonlóan kék alapon fehér szám szerepel. Hatosként és kilencesként is funkcionál, és bármely szám helyére könnyen felrakható. Mennyivel kifinomultabb módszer, mint kartonpapírra betűket és számokat kanyarítani, ugye?

Közlekedési koffein

  • Balesetről, torlódásról az Útinform nem számol be. Érdemes azonban már most bevésni a naptárba, hogy jövő csütörtökön, azaz április 21-én reggel hat órától másnap reggel hatig Speedmarathon. A rendőrség minden rendelkezésre álló traffipaxszal figyeli majd a gyorshajtókat.

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Idén éppen harminc esztendeje annak, hogy megjelent az Edda Művek hatodik lemeze. Ezen az egyik legismertebb szám nem más, mint a Gyere őrült. Az alábbi felvétel egy 1993-as unplugged-koncerten készült, egészen különleges így a hangzás.

A nap képe

Csak egy Bentley Continental GT V8 S Convertible. Hogy mennyire ízléses? Azt döntse el mindenki maga. A különlegessége annyi, hogy Sir Peter Blake álmodta meg a nem mindennapi fényezést. De hogy ki is ő? A brit pop art atyjának tartják, és többek közt a Beatles 1967-es, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című albumának borítóját is ő tervezte. A különleges Bentley természetesen egyedi darab, és a goodwoodi Festival of Speeden árverezik majd el júniusban. (worldcarfans)