Haldoklik az orosz autógyártás?

2016.04.18. 08:40 Módosítva: 2016.04.18. 08:40

Április 18. van, hétfő, Andreák és Ilmák névnapja. A nappali hőmérséklet 18 fok körül van, bár felhők előfordulhatnak és egy hidegfront is érkezik. Ma van a Műemléki Világnap.

A nap képe

Rézmányi Balázs szombaton kilátogatott az Autók és Kávéra, ide kattintva megnézhetik nagyképes beszámolóját.

Anno

  • 1971-ben ezen a napon rendezték meg a Spanyol Nagydíjat. A győztes Jackie Stewart lett, Tyrell Forddal.
  • 2010-ben ezen a napon volt a Kínai Nagydíj. Jenson Button nyert a McLaren Mercedes színeiben.

A Totalcar újra a képernyőn

Leadták az új évad első adását, ha kíváncsi, mit gondol róla Sixx, itt elolvashatja.

Ha lemaradt, de megnézné, katt ide.

Ma a TC-n

10-ből 9 óvodás álmából felébresztve is tudja, hogy a Honda Jazz (szinte) mindenre, (szinte) tökéletes autó. Éppen ezért a Becsületesnepper is előszeretettel ajánlja. Megérkezett az új generáció, Stump Bandi tesztelte. Ide kattintva elolvashatják.

TC Anno

14 évvel ezelőtt jelent meg a TC hasábjain az első Honda Jazz teszt Winkler Róberttől. A Vásárcsarnok című írást itt érhetik el.

Tömegközlekedési koffein

Mától csütörtökig, esti munkavégzéssel újrafestik a Várfok utcai villamos alagút jelenleg graffitik borította falát a budapesti Széll Kálmán térnél; a munkavégzés az arra közlekedő villamosok forgalmát 21 óra után érinti csak. A 17-es villamos ezeken az estéken a Savoya Park felől csak a Móricz Zsigmond körtér M-ig, a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól pedig csak a Széll Kálmán tér M-ig közlekedik. Az 56A és az 59A villamos nem közlekedik. Forrás: BKK

Ingyenes Spotify a Teslákban

Elon Musk és a svéd streaming cég vezetősége között létrejött megállapodás értelmében minden Tesla vásárló automatikusan és ingyenesen Spotify előfizetéssel is gazdagodik, azaz lényegében minden egyes Tesla autó egy új Spotify előfizetés gazdája lesz majd. Természetesen amennyiben korábban rendelkezett az autó vásárlója már Spotify előfizetéssel, úgy az ott létrehozott listákat, kedvenceket átmozgathatja majd az új, ingyenes előfizetésbe. Forrás: Muzzak blog

Hajrá Norbi!

A hetedik helyről vághatott neki a túraautó-vébé slovakiaringi első futamának Michelisz Norbert. Végül egy hatodik és egy ötödik hellyel, összesen 18 ponttal zárta a hétvégét Norbi. Folytatás egy hét múlva, a Hungaroringen. További részletek hírünkben.

Hanyatlóban az orosz autógyártás?

Oroszországban 249 ezer személyautót gyártottak az első negyedévben, amely 25,9 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A nemrég közölt adatok szerint az első negyedévben 319 092 új autót adtak el Oroszországban, ami 16,9 százalék éves visszaesést jelent. Tavaly 36 százalékkal csökkent az új autók eladása, akkor mintegy 1,6 millió új gépjármű talált gazdára. Az autóeladások már két éve is jelentősen csökkentek, ahogy az olajárak zuhanása és a Moszkva ellen bevezetett nyugati szankciók miatt gyengülni kezdett az orosz gazdaság. A rubel árfolyama meredeken esett, ami a fogyasztókat arra kényszerítette, hogy halasszák el a nagy értékű termékek megvásárlását. MTI

Roseberg Sanghajban is nyert

A szezon első két futamán győztes Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel növelte előnyét az összetett pontversenyben. A 30 éves versenyzőnek ez volt pályafutása 17. futamgyőzelme, és - az elmúlt idényt is beleszámítva - sorozatban hatodik alkalommal intették le elsőként. Rosberg 2012 után másodszor nyert Kínában. A második helyen a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája ért célba, míg a harmadik Danyiil Kvjat, a Red Bull orosz versenyzője lett.

Kerülje el a dugót!