Még több magyar Mercedes jön

2016.05.03. 08:18

Ma, május harmadikán folytatódik a szünet a tavaszban, és az ország nagy részén borongós, esős időre számíthatunk. Annak ellenére, hogy helyenként akár 22 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, a napot nem sokat fogjuk látni. 1991 óta a mai nap a nemzetközi sajtószabadság napja, 117 évvel ezelőtt létrejött a Ferencvárosi Torna Club, 113 évvel ezelőtt pedig megszületett Bing Crosby, amerikai énekes. Tímeák és Irmák ünneplik a névnapjukat, nekik is szóljon a Gunshiptől a Fly for your life:

Tegnap a Totalcaron

  • Winkler Audi A4-est tesztel és elég árnyalt a kép. Kattintsanak a részletekért. 
  • A tegnapi nap a turbókról szólt: a BMW például már négyet akaszt hat hengerre. 
  • Az AVL nem a turbók sokszorozásában, hanem a villanyosításban hisz. Így lesz 400 lóerő 1750 köbcentiből.

Autóipari hírsaláta

  • A kisebbik Teslához is elérhető lesz a Ludicrous Mode, vagyis az a beállítás, ahol az autó akár 3 másodpercen belül is elérheti a százas tempót, állítja a cégvezető, Elon Musk. A főnök Twitteren jelentette be az opciót, bár azt nem közölte, hogy mennyibe is fog kerülni.  A félelmetes gyorsuláshoz nagyobb kapacitású akkumulátorokra van szükség, amely felár a Model S esetében például 10 ezer dollár. Tekintve, hogy a Model  3 lesz a belépő Tesla, elképzelhető, hogy valamivel olcsóbban mérik majd az extrát. (CarScoops)
  • Látványos reklámfilm-sorozattal csigázza vevőit a Ford: az idén ősszel szalonokba kerülő F-150 Raptorhoz forgattak hat kisfilmet, ami az autó képességeit mutatja meg, ezek közül az első a sivatagban csapatást mutatja be. A Raptort a trophy truckokról mintázták, vagyis megnövelt rugóutas, erősített futómű kerül alá, és a 3,7 literes biturbó V6-os is erősebb, mint a hagyományos változatokon. Pontos adatokat azonban még nem tudni, csak azt, hogy az autóba 10 sebességes autómata váltó kerül. (CarScoops)

  • Még több pénzt fektet a Mercedes a kecskeméti gyáregységbe. Erre azért van szükség, mert a következő B és CLA modellek is itt készülnek majd, igaz, leghamarabb 2018-tól. A cég 580 millió eurós beruházásából 250 milliót szánnak egy új karosszéria összeszerelő üzemre, ami közel 99 ezer négyzetméter alapterületű lesz, de a présüzemet is bővítik. Kecskeméten a 2012-es megnyitó óta több mint 500 ezer autó készült, 4000 munkás keze által. (CarScoops)
  • Mindig is egy kombi Bentleyre vágyott? Most végre megveheti a valaha gyártott kilenc darab egyikét! Az 1994-es Brooklands ugyanazzal a 6,75 literes motorral fut, mint a kor Bentley-ei viszont a kaszniját átszabta a Robert Jankel Design, egy brit tervezőcég. Most 149 ezer eurót kérnek érte, és bár mechanikailag megegyezik a hagyományos változatokkal, terjednek olyab hírek is, miszerint a kombi Bentley még összkerekes is. Kell ennél jobb családi autó?

Cukor

Megvolt az idei Gumball 3000 első balesete: egy Gumpert Apollót sikerült bedobni a fák közé a Dublin és Edinburgh közti szakaszon. A sofőr valószínűleg elvesztette az irányítást a kocsi felett, és bár senki sem sérült meg, az autó jó eséllyel képtelen befejezni a Bukarestig tartó túrát. Nem ismeretlen esemény a lezúzott szuperautó a Gumballon, vitatott megítélése főleg a vezetni nem annyira tudó, de nagyon gazdag résztvevőknek tudható be. (GTSpirit)

Idén a Gumballon a Carthottle csapata is részt vesz, ráadásul egy olyan autóval, aminél kevés látványosabb fut a mezőnyben: az EmojiTR-t az utolsó négyzetcentiméterig emotikonokba burkolták. Tegnap pont Londonban, a Regent Streeten járt a csapat, ahol elég nagy tömeg fogadta őket, és ha van olyan kép, aminek hallani a hangját, akkor ez az:

Totalcar Retro

Tavaly ilyenkor egy elképesztő Wartburgot mutattunk be, ráadásul szép nagy képeken. Kattintsanak érte. 

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Közlekedési koffein

A Hidegindító megjelenéséig nem érkezett hír a forgalmat befolyásoló eseményről. Kövesse az Útinformot, mielőtt útnak indulna. 

Pesten viszont komoly forgalomkorlátozásra lehet számítani, mivel a taxisok ismét tüntetnek az Uber ellen. Az MTI szerint a következő helyszíneken kell fennakadásra számítani:

Délután kettő és hat óra között szakaszosan és időszakosan lezárják a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd-Szent Gellért rakpart-Szabadság híd-Vámház körút-Kálvin tér-Múzeum körút-Károly körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat.

Ugyancsak délután kettő és hat óra között a Hősök tere-Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér-Lánchíd-Fő utca-budai felső rakpart-Bem József tér-Margit híd-Szent István körút-Nyugati tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat is lezárják szakaszosan és időszakosan.

Emellett délután fél háromtól ötig lezárják a Lánchíd Pestről Budára vezető sávját, a József Attila utca Széchenyi István tér felé tartó sávjait, a Bajcsy-Zsilinszky út bazilika felőli oldalának buszsávját, a Szabadság híd Budáról Pestre vezető sávját, a Vámház körút Kálvin tér felé tartó sávjait a Sóház utca és az Üllői út között, valamint a Műegyetem rakpart Szabadság hídra vezető sávját.

Ma a Totalcaron

Pedig én már hallottam olyanról is, aki nem fektetné meg Jessica Albát pusztán azért, mert már kétszer szült, így ő már nem az a szexikon, mint azelőtt, miközben pont ugyanúgy néz ki a csaj. -  De hogy jön ez a gondolat egy Mini kapcsán? Máth Dávid írásából kiderül.