2016.05.10. 08:30

Május 10. van, Pálma és Ármin névnap. 1896-ben ezen a napon rendezték meg az első filmvetítést Budapesten, a Royal szállóban. Esős, de meleg idő lesz, a nappali hőmérséklet 19 fok körül alakul. Öveket becsatolni, ez a Hidegindító!

Figyeld a jogsid, különben bajba kerülhetsz

Gondolkozott már mit jelentenek a számok a jogosítvány hátoldalán? Érdemes odafigyelni rájuk, mert akár súlyos bírságot is kaphatunk miattuk. A kódok egy része egészségügyi korlátozást takar, de vannak olyanok is, amelyek egy kategórián belüli vezetési jogosultság gyakorlását korlátozzák. Ezeken kívül pedig még itt kapnak helyet az igazgatási kódok, amelyek között szerepelhet a kezdő jogosítvány meghosszabbítása, vagy a vezetéstől való eltiltás is. Nem járunk jól akkor sem, ha nem mutatjuk be a vezetői engedélyünket igazoltatáskor, ez ugyanis akár 90 ezer forintos bírságot vonhat maga után. Forrás: Pénzcentrum

A nap képe: BMW 3200CS, Forrás: Stance Works
A nap képe: BMW 3200CS, Forrás: Stance Works

A reptérre megy ma? Induljon időben

A Hősök terétől a Liszt Ferenc Repülőtérig tüntetnek a taxisok. 14:30 és 15:30 között a Hősök tere – Dózsa György út – Kerepesi út – Hungária körút – Könyves Kálmán körút – Üllői út – Liszt Ferenc Repülőtér felé vezető gyorsforgalmi út – 4-es számú főútvonal bánul meg, utána a 4-es főúton lesznek további lezárások este 7-ig. Aki tehet, az M0-s felé kerüljön a reptérre. Részletek a Velveten.

Ha csíped az öreg BMW-ket

Akkor irány a Szirszarjaim blog. Igaz, nem 1:1-es méretarányúak a kocsik, de mivel főleg versenyautókról van szó, így is van mit nézegetni rajtuk.

Jön a kisteherautósok rémálma

Változik az ekáer szabályozása: a Parlamentnek benyújtott javaslat szerint az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszerében akkor is rögzíteni kell majd a nem kockázatos szállítmányokat, ha kisebb járművet használnak, de a raktérbe 3,5 tonnánál több árut rakodnak. Ezzel azt akadályoznák meg, hogy a kisteherautók túlpakolásával ki lehessen kerülni a regisztrációt és ellenőrzést. Tovább az Index cikkére.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Anno

  • 1959 – Monaco monacói nagydíj, Monte Carlo - Győztes: Jack Brabham Ausztrália (Cooper Climax)
  • 1969 – Monaco monacói nagydíj, Monte Carlo - Győztes: Graham Hill Nagy-Britannia (BRM)
  • 1970 – Monaco monacói nagydíj, Monte Carlo - Győztes: Jochen Rindt Ausztria (Lotus Ford)
  • 1998 – Spanyolország spanyol nagydíj, Barcelona - Győztes: Mika Häkkinen Finnország (McLaren Mercedes)
  • 2009 – Spanyolország spanyol nagydíj, Barcelona - Győztes: Jenson Button Nagy-Britannia (Brawn GP Mercedes)

TC Anno

13 éve ezen a napon lopott el Karotta és Winkler egy Citroën C3 Plurient. Kíváncsi? Nézze meg!

Vége a tartósbérletnek?

Sokkoló hírt kaptak az autókölcsönzők – írja a Napi.hu. A 2017-es adócsomag, a nagyobb adóváltozásokon túl is számos fontos törvénymódosítást tartalmaz: ilyen például, hogy kivezetik a tartós bérlet fogalmát a gépjárműadó-törvényből, jövőre pedig érkezik a NAV által élőben követett online számlázás.

Jelnyelvi tolmácsszolgálat a BKK-nál

2016 májusától videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatást vehetnek igénybe a hallássérültek a BKK ügyfélközpontjában a Ferenciek terén. A Hallatlan Alapítvánnyal közös fejlesztés eredményeképpen a jelbeszéddel kommunikálóknak a jövőben nem szükséges tolmácsot magukkal vinni, ha jegyet, bérletet vennének, vagy ha egyéb, a közösségi közlekedéssel kapcsolatos ügyet intéznének. Forrás: BKK

Hangerőt fel!

Csodálatos, V12-es hangorkán egy Ferrari F12-től, egyenesen Spaból.