A lóerők csatája: Hellcat vs. Camaro

2016.05.20. 08:45

Május 20. van, péntek, Felíciák és Bernátok névnapja. A nappali hőmérséklet 20, az éjszakai 10 fok körül lesz. Charles Lindberg 1927-ben ezen a napon repülte át elsőként New Yorkból az Atlanti-óceánt. 33 és fél óra alatt 5810 kilométert tett még, és a párizsi Le Bourget reptéren szállt le.

A nap képe

Felícia? Felícia! A poszt apokaliptikus időkben is megállja a helyét. Nem hiszi? Olvassa el képregényünket, a Café Postnucleart.

40 milliárd forintért épül tesztpálya Zalaegerszegen

Összesen mintegy 40 milliárd forintból, a jövő év végéig elkészül Zalaegerszegen az a 250 hektáros területű járműipari tesztpálya, amelyhez hasonló 500 kilométeres körzetben nincs a közép-európai térségben – írja az MTI. A tesztpálya célja az önvezető autók tesztelése. Részletek az Indexen.

TC Anno

1937-ben ezen a napon alapították a SAAB gyárat SMB néven. Ha kíváncsi, hogy jutottak el a repülőktől a kacsafenekű személyautókig, kattintson 2001-es cikkünkre.

Anno

  • 1962 Holland Nagydíj – Győztes: Graham Hill (BRM)
  • 1973 Belga Nagydíj – Győztes: Jackie Stewart (Tyrell Ford)
  • 1984 Francia Nagydíj – Győztes: Niki Lauda (McLaren TAG Porsche Turbo)

Önvezető autókat tesztel az Uber

Hamarosan elkezdené saját önvezető autójának tesztelését az Uber. A tervek szerint heteken belül megkezdhetik a tesztelést a pennsylvaniai Pittsburgh utcáin a Ford Fusion-nel (Európában Mondeo). Az Uber közleményében azt mondja, hogy reményei szerint az önvezető autók fejlesztésével életeket menthetnek meg. A statisztikák szerint ugyanis az autóbalesetek 94 százaléka emberi hibából történik, ezzel éves szinten 1,3 millió ember halálát okozva. Forrás: Portfólió

Minden, amit General Lee-ről tudni akartál

A Hazárd megye lordjai 1969-es Dodge Chargere naracs fényezéssel és az oldalán 01-es számmal mai napig a filmvilág egyik autós ikonja. Ha többet szeretnél tudni a Duke fiúk izomautójáról, irány a Stingray blog.

Tegnap a TC-n

Az élet igazságos, mint a mesében. A H Astra után a J modell nagyon nagy előrelépés volt, de voltak hibái. Az új modellen kijavították az összes kritizált részletet, el is nyerte az Év autója címet.” - írta a Motordoktor az új, turbós-benzines, kombi Astráról. Kíváncsi vagy a részletekre? Kattints ide!

Hétvégén irány Szombathely!

Péntek este fél kilenckor rajtol el az országos ralibajnokság idei harmadik futama, amelyen 105 pilóta és navigátor párosa méri össze a tudását. Markó Tibor, a szervezőbizottság vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón hangsúlyozta: kifejezetten tempós és látványos versenynek néznek elébe, hiszen a gyorsasági szakaszon a hosszú egyenesekben szinte végsebességig felgyorsíthatnak a versenyautók, a murvás terep miatt pedig bőven van lehetőség a látványos kanyarvételre is. Forrás: MTI

Törésteszt? Hahh'

Euro NCAP? Öt csillag? IIHS törésteszt? Az autózás hajnalán még nem voltak ilyen szempontok. Ha valaki balesetezett, könnyen ott hagyhatta a fogát. Egy rosszul elkapott fa vagy egy túlvállalt kanyar után nem sok maradt az autókból.

További fotók a Kívül tágasabb blogon.

Tömegközlekedés

Május 20-án (pénteken), 21-én (szombaton) és 22-én (vasárnap) este 21 órától a nap végéig az 1-es villamos két szakaszra osztva közlekedik, a Bécsi út/Vörösvári úttól a Puskás Ferenc Stadion M-ig, az Etele út/Fehérvári úttól pedig a Népliget M-ig; a Puskás Ferenc Stadion M és a Népliget M között pótlóbusz viszi az utasokat. A forgalmi változásra azért kerül sor, mert a Kerepesi úton a Hungária körúti csomópontban felsővezeték-karbantartást végeznek. Forrás: BKK

A nap videója

A 707 lóerős Hellcat vagy a 751 lóerős Camaro lesz a gyorsabb? Szavazzon!

Melyik izomautó lesz a gyorsabb?

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!