Karjára égett a VW-logó a balesetben

2016.06.01. 08:07

Szép reggelt június első napján, a Tündék, Angélák, Jusztiánok, Pandórák és Szemiramiszok neve napján. A mai talán az utolsó felhőmentes nap a héten, holnaptól egészen keddig ígérnek viharokat a meteorológiai lapok. Ha már úgyis a garázsba kényszerülsz és van elfekvőben egy deszkád/longboardod/snakboardod és egy erősebb fúród, akkor már csak pár órányi DIY választ el attól, hogy legyen egy unortodox boosted boardod.

  • Volkswagenes billogot kapott egy portlandi autós. Egy balesetben került Karl Whinnery karjára a VW teljes logója, plusz a köríves domborulat. Egész konkrétan beleégett a bőrébe, miután ütközéskor olyan szerencsétlenül nyílt ki Golfja légzsákja és/vagy rossz helyen volt a keze, hogy a kormányon lévé embléma szinte az utolsó négyzetcentiig rákerült a karjára. Őrület, de a történtek ellenére Karl állítólag már egy másik Volkswagent hajt. A KGW8 riportfilmjét Karllal itt találod, így már biztos nem hoax. 
  • Ömlik a kritika az új Top Gear-re a hétvégi első epizód után. Legtöbben az új vezérarcot, Chris Evanst támadják, olyannyira, hogy a fostengerből még egy másik Chris Evansnek is jutott. Vályi Pista kritikája már készül, addig is ajánljuk a Jalponik gyűjtését a Twitterről begyűjtött beszólásokból.
  • Felkerült a netre egy új videó a hétvégi Nürburgringi 24 óráson tomboló jégesőről. Ebből a statikus képből látni igazán, milyen váratlanul kapta el a vihar a mezőnyt, aminek piros zászló, és úgy két tucat roncs lett az eredménye. A roncstemetőről ezen a linken, itt tényleg csak a vihar az érdekes. 042-től.

Hírsaláta

  • Nem is tudtad, de a te pénzéből vett Tesla-kötvényeket egy, az MNB alapítványaihoz köthető Zrt. (Tudod, abból a pénzedből, ami a jegybankelnök szerint már nem a te pénzed). A Magyar Narancs írja, hogy elég sok pénzt fektetett az MNB alapítványai által létrehozott Ferida Zrt. a globális nagytőkébe az alapítványokhoz juttatott közpénzből, a társaság ugyanis több millió dollár értékben vett kötvényeket nemzetközi bankokban és techcégekben. A Tesla mellett bevásároltak a Netflixnél, de még a MOL-nál is. A közpénzből kitömött Ferida Zrt. nagyjából 20 milliárd forintot érhet az Index szerint, igazgatóságában pedig idén januárig Szemerey Gabriella, Matolcsy György unokatestvérének felesége is ott ült.
  • Hiába emelkedett az elmúlt hónapokban az olaj ára, egyes szakértők szerint a mostanra kialakult 50 dollár/hordós szint lehet a plafon. Sőt, egy elemző szerint könnyen lehet, hogy hamarosan újra az alsó szélsőértékhez közelít majd az olajár. Gattiker-Ericsson szerint olyan erős túlkínálat alakult ki az elmúlt években, hogy két-három év is eltelhet addig, amíg a világgazdaság lenyeli a felesleget, Francesco Flia pedig egészen messzire ment és 10 dolláros hordónkénti árat vizionál. Bővebben a Napi.hu-n.
  • Emelte bruttó 3 forinttal, literenként átlag 343-344 forintra a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benziné nem változott. (MTI)

Kékfény

  • Porsche-emblémát lopott, keresi a rendőrség. A hír rendőrnyelven: A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 15010/2436/2016. bűnügyi számon lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az eddig ismeretlen elkövető 2016. április 25-én 15 óra körül egy nyíregyházi élelmiszer-áruház parkolójában álló gépkocsiról eltulajdonította a márkajelzést. Az elkövetőről a gépjármű belső kamerája felvételeket készített. (Police.hu)
  • Utcán sétálva ismerte fel az autótolvajt a kecskeméti járőr. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az ismeretlen elkövető vasárnap 11 óra 2 perc körüli időben Kecskeméten, a Mária körúton, a tréfigyelő kamerák látképében várakozó Citroen Berlingót a benne hagyott kulcsok segítségével ellopta. Ezt a felvételt látta munkaidejében Gyalai Norbert c. r. törzsőrmester. A járőr a munka befejeztével Hunyadivárosba ment, ahol az utcán felismerte az elkövetőt. Ezt követően szolgálatba helyezte magát és kollégái kiérkezéséig visszatartotta L. Ferencet. (Police.hu)

Teherautó a belső sávban

(Egy perc mozgóképes KRESZ, Pető Attila Kreszprofesszorral)

Egy régi ismerős tér vissza a Hidegindítóba. Pető Attila Kreszprofesszor a rovat indulásakor is velünk volt, most pedig új formában hozza el közlekedési tippjeit, meglátásait. Immár nemcsak ír, hanem vezet, és közben magyaráz. Itt éppen a belső sávban haladó teherautókról.

További tanácsok a Kreszklub oldalán.

Anno június 1

Ma harminc éve, hogy elment a nyolcvanas évek osztrák autósportjának nagy reménysége, Jo Gartner. A bécsi autóversenyző egy rövid próbálkozást megejtett a Formula-1-ben is, de miután az Osellával nem sok siker érte, hamar átpártolt a hosszútávú autózásra. A Porsche egyik legszebb időszaka volt ez, Gartner pedig rögtön negyedik lett az 1985-ös Le Mans-i 24 óráson egy 956B-vel. A '86-os szezonban rögtön megnyerte a Sebringi 12 órást, és esélyesként indult Le Mans-ban is, immár egy 962C-vel. Már a futam vasárnapján, éjjel vezetett a Mulsanne-egyenesben, amikor 260 km/h fölött a korlátnak ütközött. Súlyos nyaksérüléseibe belehalt. A baleset okait hivatalosan nem nevezték meg, de a balesetet végignéző pályabírók szerint technikai hiba volt. 

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

Naná, hogy a Petrolicious friss epizódja. Hosszú idő után újfent a század közepi brit autógyártás egy darabja az alany, egy tökéletesen szörnyű darabja.