Te lógnál a volt-Top Gear trióval?

2016.06.03. 08:18

Megfigyelték már az utóbbi pár évben, hogy a május-június környéki időszakban beáll az esős évszak? Ez sajnos marad ma is, hiszen annak ellenére, hogy már június harmadikánál járunk, egész nap felhőkre és záporokra számíthatunk, de legalább a hőmérséklet bőven 21 fok felett alakul. A frontérzékenyek készítsenek be gyógyszert, az Időkép szerint kettős fronthatás várható. Néhány hete fedeztem fel a Sons of Anarchyt - itthon a rendkívül fantáziadús, Kemény motorosok címen futott - , ami elsőre kicsit blődnek tűnt, de így néhány évadon túl beértek a karakterek, és a sztori szépen bonyolódik. Viszont a zenék félelmetesen jók benne, nagy részüket a rendező Kurt Sutterhez közeli banda, a Forrest Rangers hozta össze, és gyakran Sutter felesége, Katey Sagal - Peggy Bundy - énekel benne, aki mellesleg játszik is a sorozatban. Ma reggelre szóljon a Gimme Shelter, ami egy egész jó Rolling Stones feldolgozás:

A sorozatról Kőbájker írt részletesen, ebben az Égéstérben pedig kiderült, miért is nem tudnak motorozni a szereplők. 

Autóipari hírsaláta

  • Az utóbbi pár évben a marketingesek és a rajongók is remek tűzet gerjesztettek a Porsche 911 Turbo és a Nissan GT-R köré. Számtalan vita alakult ki a netes fórumokon, hogy melyik autó a jobb, és a Nissan rajongói sokszor érvelnek azzal, hogy a GT-R lényegesen olcsóbban nyújt hasonló élményt és menetteljesítményeket. A dolog ennél természetesen jóval összetettebb, és ezt próbálja bemutatni a néhány hete megszűnt Fifth Gear
  • Nézzen ön is bukólámpákat tizenhárom percen keresztül. Ebben a videóban egy lelkes rajongó összeszedett annyi felnyíló lámpás autót, amennyit csak tudott, Ferraritól a Mitsubishiig. Az ilyen típusú lámpáknak két dolog vetett véget: az egyik biztonsági okokra vezethető vissza, ugyanis gyalogos gázolásnál hatalmas gyaluként működtek, a másik pedig az, hogy a gyártók már ki tudtak fejleszteni kellően kis méretű, de hatékony lámpákat, amik a kaszni síkjában is elfértek.(Carscoops)
  • Ismerik a székely bácsi reakcióját, amikor favágás közben a fia véletlen levágja a lábát? Remélem fiam, ez komoly, mert viccnek kicsit durva lenne. Ugyanez jutott eszembe, amikor megláttam a Monster Trucks című film bemutatóját. A január 17-én mozikba kerülő film olyan, mintha találkozott volna a Sötét Zsaruk és a Verdák egy redneck kamionospartiban. A sztori szerint az olajfúrások során előkerül egy föld alatt élő, polipszerű lény, ami beköltözik egy gimnazista srác kisteherautójába és képes irányítani azt. Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam, de inkább nézzék meg a bemutatót: (Moto1)
      
  •  Néhány napja már hallani róla, hogy a volt-Top Gear trió The Grand Tour című új műsorának első állomása Dél-Afrika lesz. Az Amazon hatalmas hírverést akar a július közepén induló sorozatnak, ezért nyereményjátékot hirdettek: aki a legmeghökkentőbb helyen állítja fel a sátrát és ezt fényképpel bizonyítja, az három napig lóghat a forgatáson a három műsorvezetővel Johannesburgban. Ha megvan a fotó, nincs más dolga, mint #TheGrandTourJoburg hashtaggel feltölteni, és várni, hogy az Amazon kiválogassa a tíz legjobbat, amelyből a műsorvezetők választják ki a két szerencsést. (Carbuzz)
  •  Jópofa reklámot forgattak az idei Goodwood Festival of Speedhez a Ferrari közreműködésével. A sztori szerint Lord March, az esemény kitalálója reggelizne, és a rendelés egy Ferrari Californiában érkezik, igazán látványos módon. Az autót mellesleg az aktuális drift-rekord beállítója, Mauro Calo vezeti. 

Totalcar retro

Tizenegy évvel ezelőtt jelent meg a Totalcar Tv egyik legepikusabb adása, amiben Karotta meghajtja a Fiat Ideát. Az autó több szempontból egyedülálló, de inkább kattintsanak, meg fogják bánni: 

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Ha ma autóba ülsz

Ma reggel a következő forgalmat befolyásoló eseményekre hívja fel a figyelmet az Útinform:

  • Telítettek a sávok az M3-as autópályán befelé az M0-s csomóponttól. Lassú a haladás a 10-es főúton a solymári elágazástól az ürömi elágazásig Budapest felé, a 31-es főúton Szentmártonkáta és Tápiószecső között, valamint a 84-es főúton Sopronnál Ausztria felé.
  • Az M3-as autópályán Karácsond térségégében a 84-es km-nél egy személyautó átszakította a belső oldali szalagkorlátot. A helyszínelés idejére a Vásárosnamény felé vezető oldalon a belső sávot lezárták.
  • Az M5-ös autópályán Lajosmizse térségében, Röszke felé a 68-as km-nél korábban árokba hajtott egy kamion, a leállósávot egy rövid szakaszon zárva tartják.

Ma a Totalcaron

Tudják, vannak még halk szavú, jó ízlésű emberek ott kint a világban. Kihaló faj ez, hiszen a mostani ideál inkább a zajos, óriási önbizalmú, extrovertált csávó, hiába alakult ki épp az effélék miatt a Wall Street-i bankcsőd, s abból a csődből aztán egy világválság – mint azóta tudjuk. De a szerény csávók – a menő csávók szótárában: nyunyerákok – nem haltak ki. Még nem. Van belőlük egy csomó például a tőlünk nyugatabbra eső Európában, néhány még mifelénk is, egyiknek-másiknak pénze is akad, méghozzá vastagon. És autót vesz, méghozzá nem fasza jó, emberméretű szabadidőautót, hanem karcsú, finom szedánt. Ezt a vásárlói kört szolgálja ki a zsugorodó D szegmens, tudják, a BMW 5-ös meg az Audi A6-os meg a Mercedes E osztály meg a Lexus GS például. Most egy új modell pedig végképp telibe találja a SUV-kerülőket, az úgynevezett „jó ízlés” követőit. Ez az új modell, azaz rögtön kettő, a Volvo S90, illetve annak kombija, a V90.  Csikós Zsolt kipróbálta az új Volvókat, és szerette őket.