Ha Priust lopnak tőled, még a rendőr is kinevet

2016.06.08. 08:04

Szép reggelt az Óceánok Világnapján, június 8-án. A Medárdok, Helzák, Kalipszók, Kerubinák és Zarándok neve napja van ma, amely - ha hihetünk az előrejelzéseknek - a következő másfél hét utolsó előtti esőmentes napja.

Hogyan nyomoznak az ellopott autód után forró nyomon? Emailben! - címmel jelent meg egy múlt pénteken, a 11. kerületi Albert utcából ellopott Prius története tegnap a 444-en. A kronológiai szálra felhúzott üzenetek alapján a 11. kerületi kapitányság automatikusan egy miskolci központot kapcsol lopott autók ügyében, ahonnan eligazítják az embert, hogy személyesen vagy emailben jelentse a lopást. Az abszurditásnak ez még nem a határa, azt talán a helyszínre kiimádkozott nyomozó mutatta meg, aki nem csinált mást, csak beültette a sértettet az autójába, hogy a kapitányságra vezesse. Az egész fájdalmas történet a lopott Prius hírén felkacagó rendőrnővel és az őrssel, ahol nincs internetkapcsolat a 444-en olvasható

Hírsaláta

  • Nem lehet e-matricát venni vasárnap hajnalban. Szünetel az e-matrica értékesítés június 12-én, vasárnap hajnal 1 és 3 óra között, a rendszer tervezett karbantartása miatt, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Ebben az időszakban matricát venni csak személyesen, a zrt. éjjel-nappal nyitva tartó saját értékesítési pontjain lehet. Az útdíjfizetési szolgáltató arra figyelmeztet, hogy az úthasználati jogosultságot elővételben kell megvásárolni, mert a díjköteles útszakaszokra való felhajtáskor már rendelkezni kell érvényes e-matricával. (Index)
  • A teherautók iránt csökkenő kereslet miatt dolgozókat bocsát el Észak-Amerikában a Daimler tehergépjármű üzletága. A Daimler tehergépjármű-gyártó üzletága, a Daimler Trucks az Egyesült Államokban három, Mexikóban pedig egy telephelyen 1240 alkalmazottat bocsát el a teherautók iránti csökkenő kereslet miatt. (Napi.hu)
  • Ma éppen csökkent a benzin ára. A Mol két forinttal vitte le a 95-ös literenkénti árát, ezzel a benzin átlagára 346-347 forinton mozog. A dízel ára nem változott szerdán. (MTI)

Cukor

Csak nem sikerül javítani a Mustangok társadalmi megítélését Amerikában. Az elmúlt hónapok internetes mémjeihez jól termő táptalajt szolgáltató mustangos balfaszok után itt a sokadik muníció a témához, a motorost lepofozó Mustang. (0:50-nél)

Június 8

Ma 48 éve, hogy meghalt a hatvanas évek olasz autósportjának egyik legnagyobb reménysége, Ludovico Scarfiotti. A Ferrari versenyzőjeként a hosszú távú futamok specialistája kétszer nyert a Nürburgringi 1000 kilométeresen, egyszer a Spa-i 1000-en, de Lorenzo Bandini társaként 1963-ban megnyerte a Le Mans-i 24 órást, John Surtess-szel pedig a Sebringi 12 órást.

Scarfiotti alkalmi szereplő volt a Formula-1-ben is; 1966-ban vendégszereplőként győzött hazája nagydíján Monzában.1968-ban elindult egy német hegyiversenyen az Alpokban. Ebben az évben már a Porshénél versenyzett, a felfutón is egy 910-essel indult, amikor egy fákkal borított lejtőre csúszott. A még csak 34 éves Scarfiottit majd ötven méterre a rocsntól találták meg, még a mentőben meghalt. Abban az évben ő volt a harmadik nagy veszteség az autósportban Mike Spencer és Jim Clark után. 

Blogszemle

  • A fotóriporteri szakma egy nagyon sötét emlékét dolgozta fel az USA Racing blog. Egy 1950-es atlantai stock-car futamon történt, hogy Skimp Hersey autójában tartalékként cipelt benzines kanna egy balesetben lángba borította az autót, és vele együtt Hersey-t is. A lángoló autója mellé leülő versenyzőhöz egy helyi fotós volt legközelebb, aki ahelyett, hogy segített volna a sokkos pilótán, közvetlen közelről fotózta. A horrorsztori részletesen kifejtve itt olvasható.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

Maradt még nyersanyag abból a négy héttel korábbi derek belles Porsche 718-videóból, ami a Petrolicous szerkesztőinek józanságának hála nem marad a fiókban. Íme öt alig szerkesztett perc Derek Bellel, a Targa Florio-győztes 718 RS 60-nal és egy úttal, ami nagyon passzol két ekkora nagysághoz.