BMW-ről bikázták a Pagani Huayrát

2016.06.20. 06:32

Szép reggelt mindenkinek június huszadikán, hétfőn, Rafael, Dina és Polett névnapján. Ha lehet hinni a meteorológusoknak, változékony idővel indulhat a hét. Próbáljuk meg pozitívan nézni, és úgy megközelíteni, hogy akár többórás napsütésre is számíthatunk. Az új hét pedig új lehetőségeket tartogat, így ne keseregjünk a hétfő miatt. De mielőtt bármit is teszünk, szorítsuk magunkhoz a kávéscsészét, és görgessünk: itt a friss Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • A Porsche nyerte meg a 84. Le Mans-i huszonnégy órás autóversenyt. Hihetetlen dráma közepette tudtak diadalmaskodni. Talán már a vereségbe is beletörődtek, amikor az addig magabiztosan vezető, és szinte végig hiba nélkül teljesítő Toyota megállt Nakadzsima alatt. A GTE Pro kategóriát nagy visszatérőként a Ford nyerte. A futamról percről percre tudósítottunk folyamatosan, a történéseket ide kattintva bármikor felidézheted.
  • Elektromos Maserati jöhet 2019-re. Az sem kizárt, hogy a korábban beígért Alfieri sportkocsi készülhet el villanyhajtással is. Emellett egy városi kisautót is készíthetnek elektromos meghajtással, a Levante hobbiterepjáró pedig hibridváltozatot kaphat. A sportautót akár a Tesla riválisának is szánhatja a Fiat. (autoblog)
  • Négy klasszikus pickupról bocsátanak ki bélyeget az Egyesült Államokban. A legidősebb tagja a kvartettnek az 1938-as International Harvester D-2. Emellett a Ford II. világháborút követő első új modellje, az 1948-as F-1, valamint egy 1953-as Chevrolet és az 1965-ös Ford F-100 került be a kiválasztott járművek közé. A USPS korábban már hotrodokról és izomautókról is készített bélyeget. Az újdonságok július 15-től kerülnek forgalomba, és nincs lejárati idejük. (motor1)

Anno – június 20.

  • 1991-ben e napon döntött arról a Német Parlament, hogy Bonnból Berlinbe költözik.
  • Éppen ma negyvenéves ma Antonín Panenka legendás tizenegyese. A csehszlovák labdarúgó az 1976-os Európa-bajnokság döntőjében verte át a kor egyik legkiemelkedőbb kapusát, a német Sepp Maiert. Váratlanul alábökött a büntetőnek, ezzel pedig Csehszlovákia megnyerte a tornát. Azóta csak panenkás büntetőként emlegetik a hasonlóan elvégzett tizenegyeseket (a videóban 2 perc körül).
  • 1837-ben ezen a napon került Nagy-Britannia és Írország trónjára Viktória királynő.
  • 451-ben Attila hun serege megütközött a rómaiakkal.
  • Három Forma-1-es futamot rendeztek június 20-án. 1954-ben Belgiumban Juan Manuel Fangio, 1971-ben Hollandiában Jacky Ickx, 2004-ben Indianapolisban Michael Schumacher győzött.

Totalcar retró

  • Mennyi gázolajat lehet letuszkolni egy V6-os dízelmotor torkán, ha nagyon igyekszünk? Többek között erre a kérdésre kerestük a választ tíz évvel ezelőtt, az Opel Signum tesztjében.
  • Öt esztendeje arra voltunk nagyon kíváncsiak, hogyan értelmezi az Audi a hibrid-műfajt. A Q5-ös bemutatóján kaptuk meg a feleletet.
  • Három éve írtuk le a Ford Fiestáról, hogy tök jó. Lenne. Hogy mit takar a lenne ebben a mondatban? Erre a linkre kattintva megtudhatja.

Hétvége a Totalcaron

Ma

  • Zsolt utálja az autóját. Nem azért, mert mást kapott, mint amilyet kért. Ebből a tesztből kiderül, mi a gondja a kétliteres dízel-Passattal.

Cukor

Az akkumulátor minden körülmények között akkumulátor. Akkor is lemerül, ha történetesen sokmilliós szupersportkocsid van. Így járt a videóban látható Pagani Huayra tulajdonosa is, aki egy jótékonysági rendezvényt látogatott meg. Kénytelen volt segítséget kérni, így végül egy BMW X6 M-ről bikázták be a Paganit. (carscoops)

Közlekedési koffein

  • Hegyeshalomnál az M1-es autópálya 171-es km-ében az Ausztria felé vezető oldalon egy kamion és egy kisbusz ütközött össze. Egy sávot lezártak, lelassult a közlekedés. (Útinform)
  • A 2-es számú főúton, az 59-es kilométerszelvényben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, a félpályás útlezárás megszűnt, a forgalom újra zavartalan. (police.hu)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Kétféle ember van ma Magyarországon. Az egyik, aki mindig is szerette a futballt, a másik pedig aki most szerette meg. Na jó, nyilván vannak, akiknek a könyökén jön ki ez az egész Eb-láz, és igyekeznek elkerülni minden, labdarúgással kapcsolatos történést. Megmondom őszintén, én egészen gyerekkorom óta követem a hazai- és világfutball eseményeit. Nagypapámmal néztem először válogatott mérkőzéseket, most pedig kivételes élmény Európa-bajnokságon látni a magyar csapatot. Még úgy is, hogy a meccsjegyekről lecsúsztam. A személyes vonatkozás után talán egyértelmű, miért áll itt a Soho Party mostanában agyonjátszott száma: Az éjjel soha nem érhet véget – természetesen a szurkolók közreműködésével. A zenei értéke most legyen mellékes.

A nap képe

Pezsgőzés a Le Mans-i dobogón. Hatalmas győzelem ez a Porsche számára, a végén már talán ők is beletörődtek a vereségbe. Aztán jött a fordulat: mennyire másképp élhették ezt meg ők, mint a Toyota emberei.