Mit tud egy húszéves M3-as BMW?

2016.07.12. 08:19

Július 12-én Izabellák és Dalmák napjára virradtunk, üdvözli önöket a Hidegindító. Ma még elég meleg lesz, helyenként akár 33 fok fölé is mehet a hőmérséklet, de a Dunántúl északi, északnyugati felén már frissítő záporok érkezhetnek, és többfelé támadhat déli-délnyugati szél. 62 évvel ezelőtt a mai napon hagyott fel teherautó sofőri állásával Elvis Presley, ugyanis aláírt a Sun Recordshoz, 526 éve pedig királlyá koronázták II. Ulászlót. Ahhoz, hogy ez az álmos nap egy kicsit lendületesebben induljon, szóljon a Bliss n Essotól az Coastal kids:

Autóipari hírsaláta

A Teslások nem félnek, még annak ellenére is bőszen használják az önvezető programot, hogy a közelmúltban két baleset is történt. A gyártó állítása szerint a program még erősen a fejlesztés szakaszában jár, de ez nem akadályoz meg vevőket, hogy szkanderozzanak, kártyázzanak, vagy épp aludjanak, amikor az autó magát vezeti 110-es tempóval az autópályán. A bátor hülyékbőlitt egy gyűjtést is megnézhet.

Az autós média háttérmunkásainak sincs könnyű élete, ezen a felvételen például majdnem elütnek egy operatőrt, aki egy gyorsulási versenyen videózik. Emberünk valamilyen érthetetlen okból úgy dönt, hogy az utolsó utáni pillanatban átfut a rajtolni készülő Lamborghini Aventador előtt. Már csak azért is furcsa a döntése, mert hallani, hogy a Lambó felpörgette a motorját a kilövéshez. Szerencsére a sofőr lélekjelenléte elég volt ahhoz, hogy az éppen három másodpercen belül százra gyorsuló autóval kikerülje a férfit. (Carscoops)

A Koenigsegg a világ talán legextrémebb sportautóit gyártja, viszont a cég meglehetősen családias, törődik az alkalmazottaival. Épp emiatt nem rég szerveztek egy családi napot, ahova a dolgozók és a családtagok jöttek el, és természetesen hozták az autóikat. A gyár persze nem írja elé, hogy mindenkinek különlegességeket kell vezetnie, de az alkalmazottak ezt megteszik maguktól is. Ha végigkattintják a galériát, látszik, hogy erős a svéd amerikai autós közösség, de látni egy érdekes Opel Kadettet is Calibra turbómotorral, BMW váltóval és Volvo hátsó futóművel, a tesztpilóta pedig MX-5-tel jár.  

A Car Throttle csapata ismét egy érdekes videót készített, ezúttal az egyik újságírójuk, Alex kocsijáról. A sorozat azt dolgozza fel, hogy mivel jár egy 20 éves, E36-os M3-as BMW-vel élni, most például azt vizsgálták, hogy mennyi maradt meg két évtized elmúltával az eredeti 317 lóerős teljesítményből, valamint, hogy sikerül-e teljesíteni a gyár által megadott 5,5 másodperces 0-100-as gyorsulást. Kattintsanak, tanulságos videó:

Közlekedési koffein

A Hidegindító élesítéséig a következő problémára hívja fel a figyelmet az Útinform:

  •   Balatonederics közelében a 71-es és a 84-es főút kereszteződésében két személygépkocsi ütközött össze, a fél útpályát lezárták, rendőrök irányítják a forgalmat.

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Totalcar retro

Csikós pont öt évvel ezelőtt írta meg a Fiat 500 kéthengeres változatát. A cikk fő kérdései, hogy elég-e két henger egy modern autóba, és hogy vajon élhető-e a típus.

És a mai ajánlatunk

Tegnap reggel láttam egyet. Háromnegyed hétkor igyekezett Pestre az Árpád hídon. Melósruhás ember vezette, nem tűnt boldognak. Egy dízel Avant volt, a korai évjáratok egyikéből. A fickó gázt adott, az autó füstölt, innen tudtam, hogy az A6-os dízel. Sajnáltam, de megállapítottam, hogy még ma, végóráiban is fájdalmasan szép autó. -  Zách Dani A6-os Audit tesztel.