Ferrariban kutyát szállítani?

2016.07.13. 06:06

Jó reggelt kívánunk július tizenharmadikán, szerdán. A Jenők ünneplik névnapjukat. Az időjósok azt mondják, ma még kánikula lesz, holnaptól azonban bő tíz Celsius fokkal várhatunk kevesebbet napközben. Szépen lassan közeledik a hétvége, így az se keseredjen el, akinek még nem jutott nyaralás osztályrészül. Nekik is, és azoknak is, akik már a vízbe lógatják lábukat – egyszóval mindenkinek szól a Hidegindító. Kezdünk is!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Második világháborús bomba miatt kutatták át a Volkswagen wolfsburgi központját és annak környezetét a napokban. Az építőmunkások találtak gyanús fémdarabokat a területen, ezért értesítették a hatóságokat. A háború bombázásai miatt nemcsak Németországban, hanem Európa-szerte sem teljesen kirívó az eset, azt azonban még nem hozták nyilvánosságra, hogy valóban robbanóanyagot találtak-e a VW-nél. (autoblog)
  • Nem kapcsolja le az Autopilot-rendszert a Tesla. Bár a közelmúltban több olyan baleset is történt, amelyet az önvezető autó számlájára írnak, egy biztos: központilag nem akarják leállítani ennek a lehetőségnek a használatát. Erről a vállalatot vezető Elon Musk beszélt, és azt is hozzátette, a rendszer jelenleg afféle béta fázisban van, a tulajdonosoknak pedig meg kell érteniük azt is, hogy jelen pillanatban még vannak határai. (autoblog)
  • A terepes csapatásra is kiterjedhet az autonóm autózás a közeljövőben. A Land Rovernél legalábbis olyan önvezérlő technológián dolgoznak, amely képes megkeresni és felismerni az útburkolat változásait, és off-road körülmények között is magabiztosan működik. Aztán hogy ez mennyire lehet majd élvezetes a terepezni vágyók számára, előbb-utóbb kiderül. (motorauthority)

A Kreszprofesszor vezet és magyaráz

Mi a helyzet a busszal? Na és a trolival?

A Kreszprofesszor most azt mutatja meg, mikor kell kiengedni magunk elé a közösségi közlekedésben résztvevő járműveket.

További tippek és érdekességek a Kreszklub oldalán.

Anno – július 13.

  • 1985-ben éppen ezen a napon tartották meg a Live Aid segélykoncertet Angliában és az Amerikai Egyesült Államokban.
  • 1969-ben indult el a Luna-15 űrszonda. A holdraszállás nem sikerült, becsapódott.
  • 1793-ban július 13-án szúrták le saját fürdőszobájában Jean-Paul Marat francia forradalmárt.
  • Három Forma-1-es nagydíjat rendeztek ezen a napon. 1980-ban Brands Hatch-ben Alan Jones, 1986-ban Nigel Mansell, míg 1997-ben Silverstone-ban Jacques Villeneuve nyert.

Totalcar retró

  • Tudták, hogy már tizenöt évvel ezelőtt is volt Totalcar? 2001-ben ezen a napon például a futómű tuningjáról írtunk. Erre tessék!
  • Tíz éve pedig Nínó Karotta fejtegette a sportos vezetés értelmét. A cikkből talán az is kiderül, miért nem kellett gőzmozdonnyal kirángatni Gyulavitézt a Subaruból.

Tegnap a Totalcaron

  • Zách Dani a tőle megszokott alapossággal járta körül azt a témát, hogy miként öregszik egy lassan húszéves Audi A6-os. Tesztjéből kiderül, melyik motorral javasolható a vásárlás, és milyen buktatókkal kell számolnunk.

Ma

  • Ha velünk tartanak, Stump András írásából megtudhatják, mi az a tíz dolog, amit nem vártunk volna a Mercedes-Benz E osztálytól. Emellett pedig a Le Visontára való felkészülés is folytatódik.

Cukor

  • Az alábbi képen látható Porsche 911 GT2 Evo versenyautóból mindössze tizenegy darab készült. Az egyik pedig most éppen eladó: a Mecum aukciós háznál kerül kalapács alá. Az 1995-ös gyártású autót 3,6 literes, kétturbós hathengeressel szerelték, így közel hatszáz lóerőt teljesített. Egy évvel később váltotta a 911 GT1. Ennek a konkrét példánynak hétezer kilométer van az órájában – mindez persze versenypályán jött össze. Azt egyelőre nem tudni, mennyit érhet az autó a leendő vevőnek. (carscoops)

Közlekedési koffein

  • Az országos főúthálózaton baleset nem akadályozza a folyamatos haladást. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

A Live Aid évfordulóján mi más is lehetne a sláger, mint a We are the World. A USA for Africa jótékonysági szuperformáció által előadott dalt Michael Jackson és Lionel Richie szerezte.

A nap videója

F50-es Ferrariban kutyát szállítani? Elég elborult, ugye? Archie Hamilton videójában márpedig pontosan ez történik. Ilyen az, ha egy ritka és különleges sportautót a mindennapok taposómalmában használnak.