Így halmozta az autókat Kijev expolgármesterének fia

2016.07.22. 08:38

Szép reggelt július 22-én, a Magdolnák, Magdók, Maricák és Veriták napján. A történelem nem sok emlékezetes évfordulóval szolgál mára, leszámítva persze, hogy ma 44 éve szállt le a szovjet Venyera-8 a Vénuszon.

Hírsaláta

  • Alfa égett tegnap a pesti alsó rakparton. Nem tudni, mitől gyulladt ki, de a miután kiértek a tűzoltók, egy habosított vízsugárral percek alatt eloltották a lángokat. (Index.hu)
  • Autós üldözés volt Somogyban. Egy bizonytalanul közlekedő autóst készültek igazoltatni Mernyén az igali rendőrök szerdán, a sofőr azonban nem állt meg a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére, hanem tovább száguldott Kaposvár felé. A rendőrök utána mentek, végül egy kaposfüredi földúton érték utol. Itt még megpróbált gyalog elrohanni a rendőrök elől, de hamar elkapták. A Kaposvári Rendőrkapitányságon előállították. (Index.hu)
  • Rémlik még Janukovics fiának autógyűjteménye? A volt ukrán elnök után most a volt kijevi polgármester, Leonid Chernovetskiy letartóztatott fiának autógyűjteménye került elő. Chernovetskiy fiát pénzmosással, csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja a spanyol rendőrség. Akárhogy is szerezte az autókra valót, a jelek szerint valamivel összetettebb volt az ízlése, mint szellemi elődjének, az ő autóparkjába még egy i3 és egy veterán Mercedes is jutott, nem csak a sablonos, egyszínű suttyóság, amit a kis Janukovicsnál láttuk. A lényeg 3:40-től a videón.

Iparági/száraz

  • Lendületben a Daimler. A teherautós piac gyengülése és a dízelválság ellenére nőtt a Daimler árbevétele és nyeresége a második negyedévben. A konszern csütörtökön közölte, hogy bevétele 3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és elérte a 38,6 milliárd eurót, nettó nyeresége pedig 100 millió euróval 2,45 milliárd euróra emelkedett. A bevételarányos működési eredmény az egy évvel korábbi 10,5 százalékról 6,4 százalékra csökkent. A személyautós eladások növekedése ellensúlyozta a teherjárművek iráni kereslet gyengülését, de az eredményt megterhelik a hibás Takata-légzsákok okozta visszahívásokkal és "jogi eljárásokkal" kapcsolatos költségek. Az Európai Bizottság ráadásul kedden rekordösszegű, 2,9 milliárd eurós kartellbírságot vetett ki négy nehéz-tehergépjármű gyártó vállalatra, közülük a Daimlert 1,01 milliárd euróra büntették. Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója beszélt a Brexitről is, ami szerinte nem befolyásolta, és várhatóan a jövőben sem befolyásolja a prémium márkákat gyártó konszern kocsijai iránti keresletet, és Európában nem csökkennek az eladások. (Napi.hu)
  • Jöhet az új Duna-híd. A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent határozat a tervezett közlekedési beruházásokról írva kiemelte a projektek közül a Galvani utca és az Illatos út vonalában megépítendő új 2×3 sávos közúti Duna-hidat. Ennek a tervezésére nemzetközi pályázatot kell kiírni, majd a legjobbnak ítélt pályamű elfogadása után azonnal ki kell írni az építésre a közbeszerzést. Szó esett az M1-es autópálya 2×3 sávosra bővítéséről is Budapest és Győr között, továbbá az M7-es autópálya 2×3 sávosra bővítésében Budapest és Balatonvilágos között. Mivel ezek előkészülete is kiemelt figyelemmel zajlik, talán belátható időn belül megkezdődik az érdemi munka velük kapcsolatban. (Napi.hu)

Így butítja a főváros saját kerékpáros hálózatát

A Kerékpárosklub az átláthatóság jegyében nyilvánosságra hozta, mit tervez a főváros a biciklisekkel, és miért tartják az egyes pontokat rossznak. Mint írták, az egyeztetések sajnos inkább politikai jellegű ötletekről, vitákról szóltak, aminek alárendelődnek a szakmai szempontok. A főváros pontjai és a Kerékpárosklub rövidített kommentárjai a Kerékagyon

Fokozott ellenőrzés hétfőtől

Hétfőtől hat napon át fokozottan ellenőrzi a nehéz tehergépkocsikat és az autóbuszokat a rendőrség a Tispol (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) éves ellenőrzési terve alapján. Az európai szintű ellenőrzés során elsősorban a vezetési és a pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, továbbá a beutazás és a belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják. A közlemény szerint az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel és a lőfegyverrel kapcsolatos, valamint a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is. (MTI)

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Blogszemle

A héten a Fotura mentetette meg a blog.hu autós szakaszának becsületét. Az autósportos vonalon aktív blog a formulaautózás egy érdekes időszakába nagyított bele, és az első komolyabb szárnyas autók hátterét dolgozta fel. A feladatot az eddig nem sok vizet zavaró Williams oldotta meg a legjobban és az FW07 a következő évek legmeghatározóbb típusa lett. A bajnokság mégsem vált egyoldalúvá, a zseniális Gordon Murray Brabham BT49-ese minden tekintetben méltó ellenfele tudott lenni a Williamsnek - írja a poszt, amit itt találsz

A nap videója

A heti tartalomtengerből méltatlanul kimaradt a Petrolicious legújabb videója. Ha Peru eddig neked is egy sötét folt volt a térképen, ezzel a videóval kezd az ismerkedést. Fantasztikus tájpornó Dél-Amerikából, és az a vörös E-Type se rossz.