Magyar kamionoson szörnyülködik Anglia

2016.07.27. 08:10

Szép reggelt július 27-én, a Liliánák, Olgák, Bennók és Pantaleonok neve napján. Ma 63 éve, hogy a panmindzsoni fegyverszünet megkötésével véget ért a koreai háború. Gyakorlatilag, mert a fegyverszünet jogilag nem zárta le a háborút, amely így elvben ma is tart a két Korea között. Ennek az 1953-as fegyverszünetnek a szüleménye a bolygó egyik legzordabb helye, a koreai demilitarizált övezet, amely vasfüggönyebb a legdurvább vasfüggönynél is. Szóljon hát Kim Dzsongunnek az alábbi szám a Queentől, amely éppen ma 30 éve adta a Népstadion egyik legjobb koncertjét.

Reggeli fájás

Még a Daily Mail is terjedelmes cikkben számolt be annak a magyar kamionosnak a bénázásáról, aki egy Liverpool közeli kisvárosban rendezett egyszemélyes tolatva pusztítóversenyt. A kamionos hölgy állítólag egy közeli ipari parkba szeretett volna eljutni, amikor egy T-elágazás kifogott rajta. A videós azt mondta, hiába próbált segíteni a sofőrnek, így inkább felvette a folytatást. Fájdalmas és érthetetlen másodpercek következnek, ami alatt többek közt elhagyja a hölgy száját - az amúgy igen adekvát - mondat: Figyejjé má', inkább segíccsé, jó?

Az Index szerint a rendőröket is kihívták, akik nem tudtak sok mindent csinálni, és végül a helyzetet egy helyi − aki szintén kamionsofőr − oldotta meg, és segített kimanőverezni a járművet. (Nem látunk a történet mögé, de ebben az egyperces szenvedéstörténetben talán minden benne van, amit a drasztikus mértékű hazai sofőrhiányról tudni kell. Az ügyben egyébiránt épp a Waberers szólalt fel többször korábban.)

Cukor

  • A történelem legnagyobb váltságdíját követelik Bernie Ecclestone anyósáért elrablói. A Formula-1 első emberének brazil anyósát Sao Paulo-i házából rabolták el, most 36,7 millió dollárt kérnek érte. Ha Bernie fizet, új rekordot állít fel a műfajban, ennyit ugyanis még soha senkiért nem adtak váltságdíjként. Nyilvánosan legalábbis biztosan nem. Komoly összeg, de az öregnek csak aprópénz volna, tekintve, hogy vagyonát négy milliárd dollár környékére becsülik. (444)
  • Rémlik a gördeszkás/betört szélvédős sztori? Egy hete, hogy végigszaladt a neten egy videó, amin egy betört szélvédős McLaren 12C-t látni, egy srácot gördeszkával és valakit, aki kergeti. A történet szerint a McLaren nem adott elsőbbséget a deszkásnak, aki ezért betörte a ritka sportautó szélvédőjét, majd elfutott. Ezt írta meg boldog-boldogtalan, de a videó készítője most emailt írt a Jalopniknak, amiben elmesélte a valódi sztorit. Paul Gonzo(!) azt írja, vicc volt az egész. A McLaren szélvédője már korábban kapott egy követ, cserére várt, de ha már adta magát, gondolták, megviccelik a környékbelieket - lehetőleg sokakat, ezért ott csinálták, ahol. A videó csak a ráadás volt, de látva, hogy mekkora nézettsége lett (9,5 millió), Paul jobbnak látta felfedni a valós hátterét. (Jalopnik)

Hírsaláta

  • Sínen az újabb mutyi? A főváros már ki is írta a hop on-hop off városnéző buszokkal kapcsolatos koncessziós pályázatot, amely 20 évre adna monopoliumot egyetlen cégnek az üzemeltetésre. A történet előzménye, hogy még június 8-án a fővárosi közgyűlés fideszes többsége zárt ajtók mögött szavazott meg egy helyben kiosztott - azaz előzetesen nem tanulmányozott, nem mérlegelt - előterjesztést, amely szerint a jelenlegi négy helyett egy cég kezében összpontosulna ez a jól jövedelmező üzlet az elkövetkező két évtizedben. Már pályázat is van, kíváncsian várjuk, ki lesz rajta a befutó. (Index.hu)
  • Dolgoztak a piti bűnözők is, de rájuk volt gondja a rendőrségnek. Egy férfit és fiatalkorú barátnőjét állították elő a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, miután egy házkutatás során kiderült, a pár letörte, és otthonában gyűjtötte különböző autók márkajelzéseit. A példás rendőri akcióról bővebben a Police.hu-n
  • És még mindig a kortárs tolvajok. Egy mozgássérült számára speciálisan átalakított Volkswagen Caddy-t loptak el nemrég. A NCN-737-es rendszámú fehér Caddy története megmozgatta a Facebookot, a tulajdonos segítésére már külön csoport alakult. Itt lehet jelezni, ha tudsz bármit az autóról, vagy segítenél Balázsnak, a kerekesszékes károsultnak.    
  • Elektromosbusz-gyár épülhet Komáromban. A Portfolio szerint a BYD már meg is kezdte összeszerelő üzemének építését. (Portfolio.hu)
  • Az autósok fizetik az M3-as metró felújítását? Nem elképzelhetetlen forgatókönyv. A Nol.hu írt az M3 felújításának finanszírozsáról, melyet szerencsés esetben egészében az EU fizet, még egy másik lehetőség szerint csak a felét, és a további 70 milliárd forintot a fővárosnak kell kigazdálkodnia. Ennek előteremtése jó eséllyel a dugódíjból, illetve a kerületi parkolási bevételekből működne. (Nol.hu)
Balázs ellopott Caddy-je
Balázs ellopott Caddy-je
  • Újabb fuvarmegosztó szolgáltatásra tett szert a Daimler. A Daimler tulajdonában lévő Mytaxi ügyfelei a jövőben már Nagy-Britanniában és Írországban is tudnak majd autót rendelni, mivel a Mytaxi fuzionál a brit Hailo fuvarmegosztó szolgáltatással. A Mytaxi Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Lengyelországban, Portugáliában, Spanyolországban és Svédországban nyújt fuvarmegosztó szolgáltatást. A Hailo pedig, amelyet 2011-ben alapítottak, és többek között a Virgin csoport tulajdonosa, Richard Branson 100 millió dolláros befektetésével finanszírozzák, Nagy-Britanniában, Írországban és Spanyolországban működik. A Mytaxi és a Hailo fúziójára készpénz nélkül, tulajdonrész-csere útján kerül sor. Az egyesült vállalat 2017 közepétől a Mytaxi alkalmazását használja majd. A két cég együtt 100 ezer fuvarozó partnerrel rendelkezik. (MTI)

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Blogszemle

Bíróság elé rángatja saját exversenyzőjét az indycaros Schmidt Peterson Motorsport. A csapat közel félmillió dollárt követel RC Enersontól szerződésszegésért. A sztori háttere az USA Racing blogon.

A nap könnyes videója

Apa és fia, egy BMW R60 és egy profi stáb. Ennyit elöljáróban a friss Petroliciousról, ami rendhagyó módon motoros epizód lett ugyan, de ezt kicsit sem bánod majd.