50 Cent vezetné a Top Geart

2016.07.28. 08:33

Már csak három nap van hátra a júliusból, az időjárás mégsem száraz meleg nyarat idéz, ma ismét záporokra, zivatarokra számíthatunk, írja a Hvg. Kezdetben a Dunántúlon és északon, majd a keleti és középső országrészben számíthatunk esőre, amely aztán helyenként viharrá fajulhat, néhol akár jégesővel is. Szerencsére egy gyengébb hidegfront is érkezik, így valamivel talán kellemesebb lesz este lefeküdni. Épp ma 102 éve küldött hadüzenetet az Osztrák-Magyar Monarchia Szerbiának, ezzel kezdetét vette az emberiség talán legvéresebb négy éve, az első világháború.  Hogy valami vidámra is emlékezzünk, ma ünnepli születésnapján Jim Davis, aki nagyapjáról mintázva megalkotta a világ leghíresebb macskáját, Garfieldet. A képregényrajzoló ma 71 éves. Ne felejtsék felköszönteni Szabolcs nevű ismerőseiket névnapjuk alkalmából, most pedig hallgassák meg a White Buffalo zseniális Animals feldolgozását: House of the Rising Son.

Ezt csináltuk tegnap

  • Forradalom az akku-technológiában? Az azért még nem holnap lesz, de a Blewin akkumulátor határozottan ígéretes eredményeket hoz. 
  • Hírszerkesztőnk, Assur a kombi Porschéról írt, ami akár már ősszel megérkezhet a szalonokba. Így elsőre furcsán hangzik, de nézzék csak a látványterveket.
  • És néha a bennünk élő gyereknek is helyet kell hagyni, mert felnőni csak egy opció. Olcsó adrenalin a Belsőségen.

Hírsaláta a kávé mellé

50 Cent mentené meg a Top Geart. Az új, immáron Clarkson-Hammond-May mentes sorozat finoman szólva sem teljesítette az elvárásokat, az utóbbi 15 év leggyengébb nézettségi adatait hozta. Sokan Chris Evanst, az autókhoz mérsékelten értő, cserébe idegesítően harsány műsorvezetőt okolták, aki meghajolt a tömegek akarata előtt, és otthagyta a pozíciót, a következő évadot már nélküle forgatják. Most a rapper, 50 Cent nyilatkozta, hogy szívesen átvenné Evans szerepét, persze csak ha jól megfizetik. Saját bevallása szerint imádja az autókat, gyűjteménye bárkiével felveszi a versenyt, ám azt valószínűleg ő sem gondolta végig, hogy ennél valamivel több kell egy ekkora vállaláshoz, bár lehet, hogy a rapper csak azért ajánlkozik ilyen lelkesen, mert nemrég csődöt jelentett. Akárhogy is, nagyon ártani már nem tud a műsornak, és egy részt már csak kíváncsiságból megnéznénk. (Autoblog)

Amerikában komoly hagyománya van a röhejesen erős kisteherautóknak, gondoljanak csak a kilencvenes évek kreténségének négykerekű kivetülésére, a Viper motorral gyártott Dodge Ramre. (Igen, eredetileg a Viper kapta a motort a pickuptól, de mire újra beépítették, már az utolsó csavarig módosították, például a Lamborghini készített hozzá hengerfejet) Persze a nyolcliteres V10 sem volt épp gyenge, de nem Amerikáról beszélnénk, ha a sok valaha is elég lenne, így most a Dodge egyik viszonteladója vásárlói megrendelésre épített egy Hellcat motoros Ram kisteherautót. Ez a 6,2 literes kompresszorral megfújt rettenet a Challenger és Charger párosból ismert, de remekül passzol az alvázas kisteherautóba. Hogy a merevtengelyes gép legalább elméleti síkon kezelni tudja a 707 lóerőt, kicserélték a futóművét, és bízunk benne, hogy a fékrendszert is. Mindenesetre a vontatás ezentúl nem lesz probléma, például simán ki lehet vele húzni egy autópálya felüljáró alá szorult nyergesvontatót. Vagy hármat egyszerre. (Drive)

13 évesen legtöbbünk jó esetben biciklivel ment gyorsan, és akkor is legfeljebb csak 32-vel, nem pedig 320-szal. Steven Aghakhani a legtöbb autókedvelőnél szerencsésebb, ugyanis apja lelkes gyűjtő - többek közt egy Porsche 918 Spydere is van - de most mégis Bugatti Veyronját adta kölcsön a fiának. Természetesen Steven koránál fogva semmilyen országban nem vezethet még forgalomban, de az amúgy is kispályásoknak való, emberünk egyből egy sportkocsik számára rendezett gyorsulási versenyen indult, ahol korábbi, 313 km/órás rekordját javította 320-ra. Úgyis mind ugyanarra gondolunk, de inkább nem írom le, viszont itt a videó: 

Totalcar anno

Tíz évvel ezelőtt jelent meg Rácz Tamás Oldsmobile Ninety Eight tesztje. Erős motor, jó fék, pontos kormány, de mit kezdenek a 175-ös abroncsok a két tonnával?

Közlekedési koffein

A Hidegindító megjelenésekor a határokon keletkező torlódásokra hívta fel a figyelmet az Útinform

  • Az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőnél 1-2 km-es a kilépő kocsisor.
  • A 84-es főúton Sopronnál a határátkelő kilépő oldalán szintén 2-3 km-es a torlódás.

 Péntektől vasárnapig jelentős korlátozásokra lehet számítani Budapesten, ugyanis triatlonversenyt tartanak. A részletekért kattintsanak az Indexre

Ma a Totalcaron

Az RS-ben az a csodálatos, hogy megadja a bűnös hancúrozás élményét. Mérgesen hörög a motor, úgy csalnak a hangjával, hogy már majdnem öthengeresnek hallani, és a fülke tele is van vele. Ha olyan módban van, gázelvételre elereszt egy-két sortüzet, de nem programozottan, minden váltásnál vagy lassításnál, hanem csak néha-néha, mintha jó kedvében csinálná. Turbólyuka termetes, hiszen rendesen meg van fújva, fent viszont szépen húz, egészen tiltásig. Túlzás lenne izgalmasnak mondani, de turbómotorok közt egyértelműen a vidámabbak közé tartozik.- Stump Bandi meghajtott a Focus RS-t, és szép, árnyalt képet festett róla.