Ez Jay Leno legújabb elmebetegsége

2016.08.04. 08:30

Augusztus 4. van, csütörtök, Domonkosok és Domokosok névnapja. Ma meleg, de kissé felhős idő várható. Éjszaka 16 fokig hűl majd a levegő. 2007-ben ezen a napon indult útjára az amerikai Phoenix űrszonda, a marsi élet kutatása céljából.

A nap képe

Tegnap a TC-n

Kezdődik a Rulettkerék negyedik felvonása. Ezúttal Zách Danin a sor, hogy vegyen valamit, amivel utána érdekes kalandokba keveredik. Ha kíváncsi, milyen típusokat nézett Dani, és milyen csavarokra lehet számítani a történetben, kattintson ide.

Anno

  • 1957 – Német nagydíj, Nürburgring – Győztes: Juan Manuel Fangio (Maserati)
  • 1963 – Német nagydíj, Nürburgring – Győztes: John Surtees (Ferrari)
  • 1968 – Német nagydíj, Nürburgring – Győztes: Jackie Stewart (Matra Ford)
  • 1974 – Német nagydíj, Nürburgring – Győztes: Clay Regazzoni (Ferrari)
  • 1985 – Német nagydíj, Nürburgring – Győztes: Michele Alboreto (Ferrari Turbo)

Jön a magyar TT RS

Tegnap elkezdődött az idén áprilisban, Pekingben bemutatott Audi TT RS sorozatgyártása Győrben. A győri Audiban 2013-ban nyitották meg a járműgyárat, amelynek éves kapacitása 160 ezer autó. A 11 ezer 370 foglalkoztatottból több mint négyezren gyártják jelenleg az Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, valamint a TT Coupé és Roadster modelleket. A jövőben az Audi Q3 is Győrben fog készülni, amelyhez egy új 80 ezer négyzetméteres karosszériagyár épül.

Olcsóbb lesz az üzemanyag

Bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. A csökkentéssel a benzin átlagára 321-322 forintra, a gázolaj ára pedig 319-320 forintra mérséklődik.

Közösségi robogómegosztó Berlinben

Újabb közösségi robogómegosztó szolgáltatás indult Berlinben szerdán COUP néven. A szolgáltatás a közösségi autómegosztó rendszerek mintájára működik; a regisztrált felhasználó egy okostelefonra fejlesztett alkalmazás révén lefoglalja a környéken lévő legközelebbi szabad robogót, utazik vele, majd tetszőleges helyen - a KRESZ szabályainak betartása mellett - leparkol és megy tovább a dolgára.

A használati díj 30 percre 3 euró, majd minden 10 perc után további 1 euró, vagy egész napra 20 euró. Regisztrálni 21 éven felülieknek lehet, jogosítvány, személyi igazolvány és hitelkártya szükséges hozzá. A regisztrációs díj 30 euró. Fizetni egyelőre csak hitelkártyával lehet. A COUP Gogoro márkájú, tajvani gyártású, elektromos meghajtású robogót kínál a felhasználóknak. A COUP flottájába 200 Gogoro tartozik.

A COUP a Bosch német ipari konszern vállalkozása, és a második közösségi robogómegosztó Berlinben az ugyancsak elektromos robogókkal működő eMio után, amely tavaly indult. MTI

Jay Leno új játékszere

Van, aki a Bogár eredeti motorjának a tuningolására esküszik, mások a Subaru vagy Porsche bokszerek beépítésére. Jay Leno most egy igazi kuriózumot mutatott be a csatornáján: egy 1990-es Mazda RX-7 250 lóerős Wankel motorját építették az 1966-os farába. Nézzék meg, mennyire élvezi az amerikai műsorvezető az öreg VW vezetését:

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel, akár menet közben, a mobiltelefonodról, ha letöltöd az ingyenes alkalmazást, amelyet már tízezrek használnak Androidon és iOS-en. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!