2016.08.11. 08:03

Augusztus 11. van csütörtök, Zsuzsannák és Filoménák névnapja. A nappali hőmérséklet 21 fok körül lesz. 1999-ben ezen a napon volt teljes napfogyatkozás Európában.

A nap képe

Mindössze 15600 kilométer van ebben Countach LP5000 QV-ben. Valószínűleg ez a legmegkíméltebb példány a típusból. Az 1988-as autót a Mecum aukciósházon keresztül adják el, várhatóan 400 ezer dollár, azaz körülbelül 115 millió forintos áron. Részletek a Carscoopson.

Az Uber bepanaszolja Magyarországot

Az amerikai székhelyű fuvarmegosztó a magyarországi működését ellehetetlenítő jogszabályt kifogásolja. Rob Khazzam, az Uber közép-európai régiós vezérigazgatója szerdán újságíróknak azzal indokolta a lépést, hogy a cég vissza akar térni Budapestre, ahol 2014-ben kezdte meg működését.

Tizenötszörös a túljelentkezés a Jaguarhoz

Már eddig több mint 43 ezer érdeklődő jelentkezett a Jaguar Land Rover 2018-ban megnyíló új szlovákiai gyárában létrejövő mintegy 2800 munkahely betöltésére - derül ki a a szlovák Munka, szociális és családügyi központ adataiból. A nyitrai üzem - amely már a negyedik Szlovákiában működő autógyár lesz - a tervek szerint 2018-ban kezdi meg a gyártást, a beruházásnak köszönhetően 2800 új munkahely létesül.

Anno

1991 – Magyar nagydíj, Hungaroring - Győztes: Ayrton Senna (McLaren Honda)

1996 – Magyar nagydíj, Hungaroring - Győztes: Jacques Villeneuve (Williams Renault)

Robbanhatnak a Ferrarik

Ahogy korábban beszámoltunk róla, még mindig vannak gyártók, akik a robbanásveszélyes Takta légzsákokkal forgalmazzák az autóikat. Most a Ferrari kényszerül visszahívni bevizsgálásra és esetleges cserére 621 autóját Kínában. Az intézkedés a 2009 és 2011 között gyártott Ferrari 458 Italia és a Ferrari California típusokra vonatkozik.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Viszik a BMW-ket, mint a cukrot

Júliusban a BMW csoport rekordszámú, 180 ezer autót értékesített, négy százalékkal többet, mint 2015 júliusában. BMW márkájú autóból 153 ezer kelt el júliusban, ami szintén négy százalékos éves növekedésnek felel meg. A csoport a január-júliusi hét hónapban 1,34 millió autót adott el világszerte, 5,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az eladások elsősorban Ázsiában növekedtek, miközben az Egyesült Államokban kissé csökkentek.

Nem a robotpilóta miatt nem állt meg a Tesla

Korábban halálos balesethez vezetett, hogy egy Tesla Model S nem állt meg , miközben önvezető módban fel kellett volna ismernie a veszélyhelyzetet. Az Elon Musk vezette cég azóta is vizsgálódott az ügyben és most közleményt adtak ki, melyben azt mondják, nem az önvezető rendszer hibázott, hanem a fék. Bár a kettő szoros együttműködésben kell, hogy működjön, a két megközelítés merőben más. Karl Brauer elemző példaként így fogalmazott a New York Times-nak: "Vagy nem nem tudta az autó, hogy meg kell állnia, vagy nem tudott megállni".

A nap videója