Elkérte egy körre az Audit, majd pénzt kért érte

2016.08.17. 08:11

Szép reggelt augusztus 17-én, a Jácintok, Aminták és Hetények neve napján. Ezen az esős szerdán van húsz éve, hogy Claudie Andre-Deshays első francia űrhajósként a Miren járt, és ma hatvannégy éves Nelson Piquet.

Kölcsönautót lopott

Érdekes történet zajlott le Budaörsön nemrég. R. Zsolt még augusztus 6-án, a biatorbágyi horgásztónál kért kölcsön egy Audit. Azt mondta a tulajdonosának, saját autójából kifogyott a benzin, el kéne ugrania a közeli benzinkútra. A sértett átadta neki autóját, majd egy óra után hívta a 38 éves tolvajt, aki ekkor még azt mondta, este visszaadja az autót. Teltek a napok, mígnem a telefonos egyeztetéseken megállapodtak, hogy R. Zsolt csak 1,5 millió forintét cserébe adja vissza az Audit tulajdonosának.

A visszaváltás helyszíne a budaörsi benzinkút volt, dátuma 15-e, azaz most hétfő. R. Zsoltot itt nem csak az Audi tulajdonosa, de a nyomozók is várták, akik a pénz átadásakor tetten érték, majd elfogták a férfit. Kihallgatásán azt mondta, a pénzből egy korábbi tartozását akarta rendezni. Mint az eljárás alatt kiderült, a pofátlan tolvaj nagy fogás volt: már hét élő körözés volt érvényben ellene. (Police.hu)

Hírsaláta

  • 156 ezer autóját hívja vissza a BMW Kínában. A kínai minőségellenőrző állami hivatal közölte, hogy az ISOFIX gyerekülés rögzítési rendszer egyik alkatrésze hosszabb használat során deformálódhat. Ez csökkenti az ülés megbízhatóságát és növeli a valószínűségét annak, hogy baleset során az ülésben ülő sérülést szenved. Szeptember 1-jétől 134 ezer, 2010 és 2016 között gyártott X3-at, továbbá valamivel több mint 22 ezer, 2014 és 2016 között gyártott X4-est hívnak vissza ellenőrzésre az országban. (MTI)
  • Folyóba zuhant egy tank Tajvanon. Három katona halálát okozta ez a képen látható tankbaleset az ázsiai szigeten. Az ötfős legénység egy hídon kelt át, amikor a CM11-es belehajtott a Wangsha folyóba. A jármű vezetője túlélte a balesetet, és azt állítja, a lánctalpakkal volt valami probléma, amiért a tank irányíthatatlanul megindult balra. (444.hu)
  • Több mint száz autót gyújtottak fel az elmúlt hetekben Svédországban. Különösen az ország déli részén fekvő Malmöben garázdálkodnak a gyújtogatók: csak keddre virradó éjszaka a rendőrség fél órán belül kilenc bejelentést kapott autótüzekről. A fővárosban, Stockholmban két járművet gyújtottak fel keddre virradó éjszaka, és 47 további autó szenvedett el károkat a lángok miatt. Az ottani rendőrség az egyik helyszínen éghető folyadékot tartalmazó üveget talált. A Göteborgtól keletre fekvő Boras településen is többször volt gyújtogatás. Egyelőre nem világos, hogy az egyes esetek összefüggésben állnak-e egymással, ahogy az sem, kik az elkövetők és mi a motiváció az esetek mögött. (Index.hu)
  • Hiába az EU-büntetés, Magyarország tovább trükközik - írja a Napi.hu a 444 cikkét kifejtve. A két cikk arról a furcsa jelenségről szól, ami alapján az útépítésre kiírt pályázatok jól láthatóan annak kedveznek, akinek a legközelebb van aszfaltkeverő telepe. Első hallásra akár logikus döntésnek is tűnhetne, de az eredmény az lett, hogy kilométerenként akár az egymilliárd forinttal drágább ajánlat is tud nyerni. A módszert korábban már büntette az EU, de most újfent előkerült. (Napi.hu)

Cukor

A nukleáris hulladék nem játék. Még a tudomány sem tudott jobbat annál, minthogy több száz méter mélyre, tömör gránitba vájt tárolókba zárja az atomerőművekben sugárzásnak kitett elemeket. Remélve, hogy az elkövetkező ezer évben egy utódunk sem kapargat majd arra. Az erőműtől a tárolóig azonban valahogy el kell szállítani sugárzó szemetet. Ezen a közel negyvenéves videón épp egy ilyen szállításra használt tárolót tesztelnek, amikor falnak küldik a kamionra tett hengert. Csodás találat a Jalopnik-tól. 

Anno augusztus 17

  • Negyvenegy éve ezen a napon rendezték a Formula-1-es osztrák nagydíjat. Ez volt az a futam, amelynek győztese hat éve bekerült az A Formula-1 legnagyobb lúzerei című válogatásunkba. Történt ugyanis, hogy az óriási felhőszakadásban rendezett versenyen Vittorio Brambilla megszerezte élete egyetlen F1-es futamgyőzelmét. A főesélyesek mind szenvedtek az esőben, váratlan siker volt ez, és a célvonalon való áthaladás után Brambilla a levegőbe csapott örömében, megcsúszott, majd - igaz, már a célon túl - nekivágódott a korlátnak. A levezető kört már a törött March-csal teljesítette. 

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Blogszemle

Egy autó, ami olyan ronda lett, hogy a szervezők megkérték a csapatot, fesse át. Az esős futam, ahol a veszély miatt sztrájkoló pilótákat maga a főszervező hergelte indulásra. Egy pilóta története, aki annyira elizgult egy versenyt, hogy elfelejtett sisakot húzni - ezeket és ezekhez hasonló sztorikat gyűjtött egybe a NASCAR múltjából az USA Racing blog ebben a posztban.

A nap videója

Miért lesz egy kaliforniai srác féltett autója egy 1994-es Lancia Delta Integrale Evo II? És mit szólnak erre a japán sportautó-fétissel küzdő kortársak? Válaszok a friss Petrolicious-ben.