Vadiúj Mustanggal ment kéregetni?

2016.08.22. 07:02

Jó reggelt kívánunk augusztus 22-én, hétfőn. Újabb hét kezdődik, az évből pedig már csak 131 nap van hátra. Menyhért és Mirjam névnapját ünnepli, ne felejtsük felköszönteni őket. Éjjel véget ért a riói olimpia is, amelynek éremtáblázatán Magyarország az igen előkelő 12. helyen végzett. Ami az időjárást illeti, ma mindenre fel kell készülni, de főleg felhős, borult égboltra, meg némi esőre. Mielőtt azonban még beleugranánk a mókuskerékbe, szemeket megdörzsölni, kávét a kézbe, máris kezdődik a Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Már Mazda MX-5-höz is csak alapos kiválasztási folyamatot követően lehet jutni. Egészen pontosan az RF Launch Editionről van szó. Mivel ebből csupán ezer darabot szállítanak az Egyesült Államokba, a japán gyártó úgy döntött, nem adja oda ezeket akárkinek. A hűséges és kiemelt vásárlóik figyelmét e-mailben hívják fel a lehetőségre. (carbuzz)
  • Ha pedig már Mazda MX-5: a gyártó ingyen letölthető posztert tett elérhetővé a rajongók számára. Ezen mind a négy generáció sziluettje szerepel, és az olyan fontos adatokat is feltüntették rajta, mint többek közt a gyártás intervalluma, a teljesítmény, a súly és a gyorsulás. Full HD háttérképért katt a fotóra, a poszterváltozat pedig elérhető a linken. (motor1)
  • Új rekordot állított fel néhány szimulátor-játékos. Öten ültek oda a monitor elé, hogy a Forza Motorsport 6-ban róják a köröket 48 órán és 29 percen át. A Le Mans-i La Sarthe versenypálya virtuális másán egy Ford GT-t terelgettek. A brit, francia, német, olasz és spanyol srácok összesen 41004 kilométert, azaz 3015 kört tettek meg, az előző rekordot 28 perccel verték. A Guinness Rekordok könyvébe 32 energiaital, három kilogramm cukorka és 146 palack víz segített nekik bekerülni. (carscoops)

Anno – augusztus 22.

  • 1837-ben ezen a napon nyitotta meg kapuit a Pesti Magyar Színház, későbbi nevén a Nemzeti Színház.
  • 1785-ben II. József rendeletével megszünteti az örökös jobbágyság intézményét.
  • 1485-ben a Lancaster-ház győzelmével véget ért a Rózsák háborúja.
  • Erre a napra egyetlen Forma-1-es futam esett. 1954-ben Juan Manuel Fangio nyerte meg a Svájci Nagydíjat Bremgartenben.

Totalcar retró

  • Tíz évvel ezelőtt azon tűnődtünk, mit lehetne venni egy S320 CDI árából. Gondolatban eltapsoltunk fejenként vagy húszmilliót
  • Három éve pedig különleges összehasonlító tesztet volt alkalmunk elkészíteni. Hogyan került egy Mercedes-Benz és egy BMW mellé egy Peugeot? Klikk ide, és megtudják.

Hétvége a Totalcaron

  • Szombaton az Iveco Daily-ről írtunk, amelyről a Sziget fesztiválon kőkemény nyúzás közepette derült ki, hogyan bírja a gyűrődést. Emellett pedig arról is értekeztünk, hogy egy rendes autóbuzinak mit nem szabad kihagynia az életben.
  • Vasárnap Csikós Zsolt hozta el fotóit szicíliai nyaralásáról – mert a családi kikapcsolódás közepette sem lehet hanyagolni az autók fényképezését.

A séf mai ajánlata

Cukor

  • Vattaúj Mustanggal ment kéregetni egy fiatal férfi Németországban. Az autón Bajorország ebersbergi járásából származó rendszám van, a felvétel pedig Münchenben készült. Az amerikai sportkocsival elég hanyagul parkol le a fiatalember, majd egy bézbólsapkával leül a járdára. Ahogyan az egyik legnagyobb videómegosztóra feltöltött felvétel hozzászólásaiban is felmerül, nagy valószínűséggel átverés van a dologban. Vélhetően azt akarták ezzel megvizsgálni, hogy milyen reakciót vált ki az emberekből a jelenség. A videó hitelességét az is rontja, hogy az egészet nem egy térfigyelő kamera rögzítette, hanem valaki saját kezűleg vette fel. Méghozzá úgy, hogy már az érkező autót is tudatosan követte a kameramozgással. (carscoops)

Közlekedési koffein

  • Az M1-es autópályán Hegyeshalomnál jelenleg zavartalan a ki- és belépő forgalom. Nincs fennakadás. (Útinform)
  • Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2016. augusztus 22-én 2 óra 20 perc körüli időben az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldal 145-ös kilométerszelvényénél, Lébény térségében. A helyszínelés és a műszaki mentés az autópálya forgalmát nem korlátozza.
  • Közúti közlekedési baleset történt 2016. augusztus 22-én 5 óra 40 perckor, az M5-ös autópályán, Ócsa közigazgatási területén a Kecskemét felé vezető oldalon. Elsődleges adatok szerint eddig tisztázatlan körülmények között egy tehergépkocsi felborult. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az érintett szakaszokon rendőri irányítás mellett halad a forgalom. Torlódásra kell számítani. (police.hu)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap képe

A hétvégén már megírtuk, hogy a napokban egy árverésen a legelső Shelby Cobra rekordösszegért talált gazdára. Nem az volt azonban az egyetlen méregdrága gép az aukción. Az XKD 501-es alvázszámú Jaguar D-Type az 1956-os Le Mans-i huszonnégy órás verseny győzteseként keresett új gazdát. Végül a Cobránál is drágábban, összességében 21,78 millió dollárért kelt el. Ez forintban kifejezve hatmilliárdot jelent. (autoblog)

A nap száma

Ma ünnepli 68. születésnapját David Lee Marks, aki leginkább a The Beach Boys tagjaként lett ismert. Pedig nem is túl sokáig játszott a zenekarban: 1962-1963-ban így is négy lemezen közreműködött. Ezt követően a kilencvenes évek végén visszatért, aztán a 2012-es és 2013-as lemezhez is hozzájárult a gitáros-énekes-dalszerző. Hallgassuk meg most az 1962-es Surfin' Safari albumon szereplő 409 című számot, amely a korszak hot rod-őrületéhez kapcsolódva a Chevrolet 409 köbinches V8-asát állítja a középpontba.