Ha sietsz, tiéd lehet az Audi-roncsból készült hintaágy

2016.09.05. 08:06

Szép esős-szeles reggelt szeptember első hétfőjén, a Lőrincek, Viktorok és Enzók neve napján. Ma nyolcvan éves Robert Capa híres fotója, az A milicista halála; 36 éve nyitott meg Svájcban a St. Gotthard Alagút, és ma lenne hetven éves a rocktörténelem egyik legkarakteresebb frontembere, Freddie Mercury.

Cukor

  • Hintaágy Audiból? Saját készítésem sajnos meg kell töle válnom sokan meg csodálták már ez egy ritka példány és egyedi! Álvánnyal együtt eladó és az elején fel tépőzárazható ponyvával ami meg védi a beázás ellen és az porolódástol! Az ár fix nem alkuképes! - írja a békési eladó, aki 150 ezer forintért kínálja a kerti bútor kategóriában hirdetett terméket. Hajrá bontósok, kisgyerekesek! (444.hu/Jofogas.hu)

Hírsaláta

  • Tekerd rögtön 1:32-ig ezt a videót és olyat látsz, amit még a suttyóságáról hírhedt Nascarban is kifütyülne a közönség. Ez viszont a Nascar Trucks hétvégi futamán történt. A befutó önmagában történelmi, arra a lesből indított bunyóra pedig valószínű fél Texas elégedetten csettintett a tévé előtt. 
  • Üzemanyagot szállító teherautóval ütközött össze vasárnap hajnalban egy autóbusz Afganisztán délkeleti részén, a balesetben legalább 38-an életüket vesztették, 28-an pedig megsérültek - közölték helyi tisztségviselők. A szerencsétlenség a Kandahárt a fővárossal, Kabullal összekötő országúton történt Zábul tartományban. A tartálykocsi azonnal lángra lobbant, majd a tűz átterjedt a több mint 60 utast szállító buszra is. Gulam Dzsiláni Farahi, Zábul tartomány rendőrfőnök-helyettese elmondta, hogy a hatóságok csupán hat holttestet tudtak azonosítani, a többi szénné égett. Hozzátette, hogy számos nő és gyerek van az áldozatok között. A teher autó sofőrje és kísérője azonnal meghalt. Egyelőre vizsgálják a baleset okát. A Kabul és Kandahár közötti országút olyan területeken át vezet, ahol aktívak a szélsőséges lázadók, így sok sofőr a lehető legnagyobb sebességgel hajt, hogy elkerülje az esetleges rajtaütéseket. A világ legveszélyesebb útjai közül néhány Afganisztánban található. Ezek gyakran rendkívül rossz állapotban vannak, s mindemellett a közlekedési szabályok betartását sem nagyon ellenőrzik az ázsiai országban. (MTI)
  • Vádemelést javasoltak a rendőrök egy 21 éves és egy 27 éves baki férfi, valamint 19 éves zalaegerszegi társuk ellen. A gyanú szerint a három férfi 2016. július 24-29. közötti időszakban Zalaegerszegen több személyautó motorháztetejét felnyitotta és a sarukat elvágva ellopták azok akkumulátorát. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek. (Police.hu)

Ma 45 éve...

... történt az autósport tán legőrültebb ötös befutója. 1971. szeptember 5-én rendezték az Olasz Nagydíjat, amin nyolcan is vezettek, végül mégis egy jól hajrázó középmezőnyös pilóta nyert. A futamon egymás után hullottak ki az élmeccsből olyan nagy nevek, mint Regazzoni, Ickx, Stewart vagy Jo Siffert, végül az utolsó körökre egy ötfős csoport előzgette egymást az elején. A befutót, amin az első és az ötödik helyezett között mindössze 0,61 másodperc különbség volt ez a kisvideó dolgozta fel.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap képe

Ami valójában a tegnap képe. Ő ott középen Szabó Krisztián, magyar ralikrossz-versenyző, az a fekete x előtte pedig a kupája, amit az Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájában szerzett futamgyőzelme után kapott. Szabó ezzel négy forduló után vezeti a a pontversenyt a sorozatban, aminek következő versenye szeptember 17-18-án lesz Barcelonában.