Telefontól égett porig a Cherokee

2016.09.13. 07:05

Kissé hűvös reggelre virradtunk szeptember tizenharmadikán, kedden. De ez nem marad egész nap így. Mármint nemcsak a reggel múlik majd el, de egészen meleg is lesz, akár harminc fok közelében is alakulhat a csúcshőmérséklet. Élvezzük ki, hétvégére jön az eső és a lehűlés. Miközben élvezzük, ne felejtsük el felköszönteni Kornél és Ludovika nevű ismerőseinket, akiknek névnapjuk van. Abban, hogy ma is jól menjen a munka, vagy éppen a tanulás, mi is igyekszünk segíteni a friss Hidegindítóval. Kávét a kézbe, szemeket megdörzsölni, kezdünk is!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Kigyulladó okostelefon nullázott le egy Jeep Grand Cherokee-t Floridában. Nathan Dornacher és felesége egy rövid időre hagyta magára az autót. Járt a motor, be volt kapcsolva a légkondi, közben pedig töltődött a Samsung Galaxy Note 7-es. A pár a házban tartózkodott, amikor a lángok felcsaptak. A koreai cég egyébként pár napja visszahívást rendelt el ezekre a készülékekre, a felrobbanó akkumulátorok miatt. Most azt ígérik, igyekeznek együttműködni a károsulttal, és minden tőlük telhetőt megtenni a kártalanítás érdekében. (motor1)
  • Turbót akasztott a Sentrára a Nissan. A 2017-es modellévre készülő SR Turbo modellel azokat akarják megcélozni, akik egy kicsivel sportosabb autót szeretnének az alapkivitelnél. A négyhengeres 1,6-os így 135 helyett 190 lóerőt tud, 173 newtonméteres csúcsnyomatéka pedig 240-re nőtt az 1,8-as szívóhoz képest. Kézi vagy Xtronic automata váltóval lesz elérhető. (autoblog)
  • Egészen szórakoztató weboldalt indított el a Citroën. A francia autógyártó Citroën Origins nevet viselő oldala a márka 97 éves történetét öleli fel. Az 1919-es Type A-tól kezdve a 2016-os C3-asig mintegy ötven különféle modellről olvasgathatunk, de a kínálat folyamatosan bővül majd. A rövid leírás mellett találunk egy forgatható képet, további fotókat, prospektusokat és műszaki adatokat is. Pillanatnyilag csak francia nyelven. (leftlanenews)

Anno – szeptember 13.

  • Éppen húsz esztendeje, 1996-ban lett a világörökség része az Aggteleki-karszt, valamint a Szlovák-karszt barlangrendszere.
  • 1995-ben lezuhant a Magyar Honvédség MiG-23-asa. Mizsei Mihály és Katovics Balázs a helyszínen életét vesztette.
  • Nyolcvanöt évvel ezelőtt robbantott Matuska Szilveszter a biatorbágyi vasúti hídnál. Huszonkét ember meghalt, tizenheten súlyosan megsebesültek.
  • Hat Forma-1-es futam esett szeptember 13-ára, mindannyiszor Monzában rendeztek Olasz Nagydíjat. 1953-ban Juan Manuel Fangio, 1959-ben Stirling Moss, 1981-ben Alain Prost, 1992-ben Ayrton Senna, 1998-ban Michael Schumacher, 2009-ben pedig Rubens Barrichello tudott győzni. Micsoda névsor!

Totalcar retró

„Imádja a luxust, de rossz tőle a lelkiismerete? Greenpeace-es volt, mielőtt megnyerte a lottóötöst? Szeretne úgy kiállni a garázsból, hogy a szomszédok ne hallják meg, amikor elmegy? Nyugalom, végre elkészült az ön autója. Mielőtt átveszi, leteszteltük” - íme, a Lexus GS 450h tesztje tíz évvel ezelőttről.

Tegnap a Totalcaron

  • Egy igazán komoly, négyes összehasonlító tesztet hoztunk el Önöknek hétfőn. Ha kíváncsi arra, hogy hol áll egymáshoz képest minőségben a Volvo S90 és a Lexus GS, illetve hogy az 5-ös BMW-t vagy a Jaguar XF-et jobb vezetni, de tegnap lemaradt, akkor itt pótolhatja.
  • A Rulettkerék 4. pedig forog tovább: ezúttal Papp Tibi kaparintotta meg az öreg TDI kulcsait, és egyáltalán nem volt rest tövig nyomni a gázpedált. A véleményét erre láthatják-hallhatják.

A séf mai ajánlata

Menj 160 kilométert, majd a körforgalomban hajts ki az első kijáratnál. Winkler Izlandon nyúzta az új Mazda MX-5-öst. Az országban, ahol a jogsid érdekében reggel már nem akarsz az előző esti sörtől büfizni. Az északi kalandokról itt olvashatnak.

Keserű méz

  • A Mercedes-Benz G osztály sem elpusztíthatatlan. Az angol Premier League-ben szereplő Crystal Palace szenegáli futballistája, Pape Souare súlyos balesetet szenvedett AMG-jével. Azt nem tudni, hogy a balesetben ki volt a vétkes, a 26 éves hátvédet mindenesetre tűzoltók szabadították ki a roncsból, majd helikopterrel szállították kórházba. Comb- és állsérülésekkel ápolják. (carscoops)

Közlekedési koffein

  • Az M1-es autópályán Hegyeshalomnál a határátkelőnél a ki- és a belépő oldalon is egyaránt akadálymentesen lehet közlekedni.
  • Az M5-ös autópályán Röszke felé a 90-es km-nél a Kecskemét-dél csomópontnál aszfaltoznak, ezért a külső és a leálló sávot, valamint a lehajtó ágat lezárták. A csomópontnál lévő üzemanyag töltőállomás az 54-es főútról érhető el. A lezárt 90-es jelű csomópontban lehajtani szándékozóknak a 74-es jelű Kecskemét-észak csomóponttól az 5-ös főút – 445-ös főút – 44-es főút – 54-es főút kecskeméti elkerülő utat táblázták ki.
  • A 6-os főúton a 165-ös km-nél Hidas és Mecseknádasd között felborult egy kis tehergépjármű. A baleset vizsgálatának idejére a főutat lezárták. Jelenleg áll a forgalom.
  • A 33-as főút 33-as km-nél Poroszló és Tiszafüred között, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye határánál egy biomasszát szállító tehergépkocsi rakománya folyt az útra, azt nagy felületen beszennyezve. A hatóság a főutat lezárta, mert a kiömlött anyagtól rendkívül csúszós, balesetveszélyes. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap videója

Lewis Hamilton a tigristől sem fél. Legalábbis a Twitterre feltöltött videója tanúsága szerint. A háromszoros világbajnok brit pilóta Mexikóban támadott meg hátulról egy nagymacskát. Az állat szerencsére nem harapta ketté azonnal a bajnokot, inkább hátra vágta magát, és várta a simogatást. (carscoops)

A nap száma

A napokban jött ki a Green Day új száma, a Revolution Radio. Az idén éppen harmincéves zenekar persze volt már keményebb, mint napjainkban, de egész hallgatható lett ez a nóta. A jövő hónapban azonos címmel jelenik meg albumuk is. Ha pedig már itt tartunk, akkor tudják, ki épített café racert az együttes basszusgitárosának, Mike Dirntnek? Klikkeljenek ide, és kiderül.