A drift, amit nem hiszel el

2016.09.28. 08:36

Szép reggelt szeptember 28-án, a Vencelek, Jusztinák, Pelbátok és Tárkényok neve napján. A mai a hallássérültek világnapja, valamint a Magyar Honvédségben szolgáló tűzszerészek napja.

giphy.gif

Cukor

  • NAV-os utánfutóba botlott a geccodejoakecod ingatlanhirdetési blog. A jelek szerint mind a hirdető, mind a blogíró a sötétben tapogatózik, de ha van tipped, mire használhatta az adóhivatal ezt a rozsdás utánfutót, ne tarts magadban. Itt találod
  • Kis híján tragédia lett, végeredményben viszont az év pályaversenyzős mutatványát produkálták egy elszabadult Renault Sport RS megcsúszásából az Eau Rouge-ban. A helyszín az autósport halálzónája, az egyik legkeményebb néhány métere, itt csinálta meg élete mentését Markus Palttala hatodikban, 180 km/h-s indulósebességről.

Hírsaláta

  • Az üveget is betörhetik a felforrósodott autóban hagyott állat megmentésére Kaliforniában. Egy új kaliforniai törvény lehetővé teszi a forró, bezárt autóban hagyott állatok megmentését a kocsi üvegének betörésével. Az állatok védelmében hozott törvényt a hétvégén írta alá Jerry Brown kaliforniai kormányzó. A rendelkezés szerint az állatmentők akkor törhetik be az ablakot, ha az állat nyilvánvalóan rosszul van, az autó be van zárva, és a hatóságok nem tudnak elég rövid időn belül a helyszínre érkezni. Az állatmentőnek ugyanakkor ott kell maradnia a helyszínen, és meg kell várnia a hatóságokat, hogy beszámoljanak nekik a történtekről. A törvény azt követően született meg, hogy számos kutya elpusztult, mivel gazdáik a forró autójukban hagyták őket bezárva. (MTI) A témában egyébiránt készült már egy oktatóvideónk:
  • Kitiltják az autókat a párizsi rakpartról. Párizsban, Budapesthez hasonlóan forgalmas rakpart fut a Szajna partján. A párizsi városi tanács most a jobbparti rakpart teljes lezárásáról döntött, visszaadva ezzel a folyópartot a városlakóknak. A tervek szerint a rakpart 3,3 kilométeres, a Tuilériáktól a Bastille-ig tartó szakaszát zárják le a forgalom elől, és adják át a gyalogosoknak. Ezen a szakaszon a korábbi felmérések szerint napi 43 ezer autó haladt el. (Napi.hu)
  • Óriásgázsiért marad a Top Gearben a Jóbarátok Joey-ja. A Sun úgy tudja, hogy a színész mintegy kétmillió angol fontnyi (azaz több mint 705 millió forintnyi) összegért írt alá újra a Top Gearrel most, hogy az eredetileg Jeremy Clarkson helyére szánt Chris Evans elhagyta a stábot. (Index.hu)
  • További két évet kapott, így már nyolc év börtönbüntetésre ítélte az Il Ferro-ügy elsőrendű vádlottját a Fővárosi Ítélőtábla. Laskay Róbert az ítélet indoklása szerint egymilliárd forintot meghaladó kárt okozott naiv ügyfeleinek, s ebből csak 87,5 millió forint térült meg. A tízéves autófelmatricázási történet miatt hat másik vádlott enyhébb büntetést és felfüggesztett börtönt kapott. (Napi.hu)
780
  • Dél-Korea elveszítheti ötödik helyét a világ vezető autógyártó országainak a listáján. A dél-koreai autógyártók képviseleti szervezetének (KAMA) az adatai szerint az országban 2,552 millió autót gyártottak a júliussal záródott idei első hét hónapban. A jelenleg hatodik helyen álló Indiában 23,4 ezerrel több autó készült. A szakmai szervezet szerint, ha a tendencia marad, akkor Dél-Korea az év végén kikerülhet az ötök csoportjából, lecsúszhat a hatodik helyre, India pedig felkerül a helyére. Dél-Korea 2000 óta a világ ötödik legnagyobb autógyártója az Egyesült Államok, Japán, Németország és Franciaország után. 2012-ben ugyan megelőzte Kína, de három év után visszakerült az ötödik helyre.Indiában az autókereslet folyamatosan nő a gazdaság stabil bővülésének a hatására, Dél-Koreában ugyanakkor csökken az autókereslet és mérséklődik az autóexport is. Dél-Koreában az autóipar adja az export jelentős részét és több százezer embernek ad munkát. (MTI)
  • Elfogták az Oktoberfest Hulkját. Hétfőn hajnalban egy részeg 29 éves férfi 17 parkoló autót és egy motort zúzott le a müncheni Oktoberfestről távozva, de a pusztítás után úgy elfáradt, hogy még a helyszínen elfogták. (Index.hu)

Anno szeptember 28

Ma 57 éve halt meg a harmincas évek grand prix-korszakának egyik legnagyobb versenyzője, Rudolf Caracciola. A nácik kirakatversenyzője a Mercedes legszebb győzelmeit szállította azokban az években, amikor szinte minden versenyen volt, aki hullazsákban hagyta el a pályát. Caracciola pályafutásában is voltak komoly balesetek, ám végül májproblémák okozták a halálát 58 évesen. A magyar nyelvű Wikipédián kiemelt szócikk szól róla, itt olvashatsz hosszan az életéről.

tumblr lx9qkwlkcV1qkqupno1 1280

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

Természetesen a friss Petrolicious.