A világ legőrültebb gokartja?

2016.09.29. 08:38

Jó reggelt szeptember 29-én, Mihály napján. Napközben 6 és 27 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, csapadéktól mentesen, de enyhe melegfronti hatással, helyenként gyenge széllel. Több szempontból is emlékezetes nap a mai, hiszen ma van a kávé világnapja, és 258 évvel ezelőtt született Nelson admirális, Napóleon legyőzője. 51 éve a Szovjetunió saját területének nyilvánította a baráti szocialista országokat, és 117 éve megszületett Bíró László József, a golyóstoll feltalálója. Induljon ez a nap david Axelrod Holy Thursday című számával:

A tegnapi menü

Kipróbáltuk a legfrissebb magyar Suzukit, az S-crosst, amely kiléphet a Vitara árnyékából. Kevésbé racionális, de sokkal izgalmasabb gép a BMW M3-as, ami éppen 30 éves, így összeszedtük a legérdekesebb vadhajtásokat. És volt egy feleslegesen erős Mercedes is

Valami erős a kávé mellé

A gokart építés a világ más részein is nép műfaj, így sokan abból építkeznek ami éppen otthon van. A videón látható gépről sok nem derül ki, de a kommentelők szerint egy 1,8-as, négyhengeres Ford turbómotor viszi. Ugyan a felvételen egy kicsit furcsán száll a füst, emiatt gondolhatjuk, hogy gyorsított felvételről van szó, de belegondolni is félelmetes, hogy mennyire mehet egy futómű nélküli, az aszfalttól alig 1-2 centire futó gokart, aminek a súly-lóerő aránya bőven jobb, mint 1:1. 

Hírek

Valószínűleg minden idők legkeményebb Hyundai egyterűjét építette meg a Bisimoto műhelye, a hergelt Santa Fe több mint 1000 lóerős. November negyedikén rendezik meg a SEMA Show-t, a tuningalkatrész-gyártók és műhelyek éves amerikai találkozóját, itt gyakori, hogy egyes gyártók műhelyeket támogatnak, hogy építsenek számukra egy-egy különleges gépet, amivel csaphatnak némi hírverést. Most is ez történt, a Bisimoto szakemberei a Hyundai 3,8 literes V6-osát építették át turbóval és jóval erősebb belső alkatrészekkel, így lett 1040 lóerős. Ekkora teljesítményt az első kerekeken útra vinni szinte lehetetlen, ezért a műhely hátsókerekesre alakította az egyterűt, ehhez egy hatsebességes kézi váltót és a Hyundai Equus differenciálművét használták. A félelmetes teljesítményhez hozzá kellett igazítani a futóművet és a fékrendszert is, de a kaszniba is bukócsövek kerültek, annak ellenére, hogy az autó valószínűleg sosem fog igazán gyorsan menni, inkább kordonok mögött áll majd. (Motor1)

fxmyyxwegxro76nbsxbw

Nem sokára kiadják a népszerű autós konzoljáték, a Forza Horizon harmadik részét, ennek örömére a Microsoft kiadott néhány különleges konzolt, amit legendás sportkocsik stíluselemeivel szabtak át. A stílusos konzolok Ausztráliában és Németországban lesznek elérhetőek, és aki szeretne egyet, annak a németeknél a közösségi médiában kell magára felhívnia a figyelmet, míg Ausztráliában mindenki részt vesz a sorsoláson, aki megveszi a Horizon 3-at. (Motor1)

ford mustanf xbox

Elkészült az Aston-Martin hajó. Természetesen a brit luxusgyártónak sem kapacitása, sem pedig tapasztalata nincs a vízi járművek terén, ezért a Quintessence jachtgyártó segítségét kérte, és megépítették az AM37-et és az AM37 S-t. Mind a két hajó sokat átemel az Astonok jellemző stíluselemei közül, így rengeteg rajta a karbon, a fa és a polírozott fém. Vitathatatlanul gusztusos tárgy a hajó, de valószínűleg az Aston sem adná hozzá a nevét, ha nem lennének gyors is: a 11,2 méteres hajó S változata több mint 90 km/órás tempóra képes, ami vízen elég sok, ebben egy 520 lóerős Mercury motor segíti. (Pistonheads)

am 37 008-L

Útinform

A Hidegindító megjelenésééig a következő forgalmat befolyásoló eseményekről ír az Útinform:

  • A 31-es főúton, Mende keleti határában leborult egy kamion sör rakománya a 38-as km-nél az utat lezárták, áll a forgalom.
  • A 31-es főúton Jászberény és Nagykáta között a 70-es km-nél korábban egy teherautó kerékpárost ütött el, a helyszínelés idejére félpályás útzár van érvényben.
  • A 35-ös főúton Debrecenben a 81-es km-nél két személyautó ütközött össze, a fél útpályát lezárták.

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

TC retro

Néhány éve komoly megújulásba kezdett a Ssangyon, ennek egyik első előfutára a Tivoli volt. Pont egy éve, hogy Csikós alaposan körbejárta, mire számíthatunk, ha befizetünk egy koreai SUV-ra.

10019529 4a9dfc38fdb2cd48070ede424ee80cd0 wm

A mai ajánlat

A háromhengeres Fabiával kapcsolatban hasított belém: mi lehet a cél? Újabb kalapos škodás réteg kinevelése? Aljas nyereségvágy? Ezer köbcentis (nem turbós) motor egy négyméteres autóba? Már a korábbi 1,2-es HTP is a könnyen gyűlölhető kategória volt, mi lesz most?! Ennél nincs lejjebb, gondoltam, és belevetettem magam a fabiázás mocsarába, az ezres Clever modellbe. - Papp Tibi kipróbálta a háromhengeres Fabiát