Szobájába menekítette a BMW-t

2016.10.10. 07:09

Jó reggelt kívánunk a lelki egészség és a látás világnapján, október 10-én. Az évből mindössze 82 nap van hátra, a mai pedig történetesen egy hétfő. Változóan felhős időre van ma kilátás, sok napsütéssel, úgyhogy szomorkodni nincs okunk. Ne felejtsék el felköszönteni Gedeon nevű ismerőseiket, ők ugyanis névnapjukat ünneplik. Most pedig kávét a kézbe, szemeket megdörzsölni, máris itt a Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • 2030-ra betiltaná a belsőégésű motorokat Németország. Akkortól új autót már csak elektromos vagy üzemanyagcellás hajtáslánccal lehetne értékesíteni. Sőt igazából azt is szeretnék elérni, hogy európai uniós szinten is hasonló szabályozás lépjen életbe. Mindez az autógyártók számára is kihívást jelentene: a következő évtized végére a mindennapok során is jól használható villanyautókat kellene fejleszteniük. (autoblog)
  • Két új márkakereskedést nyitott Japánban a Ferrari. Az olasz sportkocsigyártó így már tizenkét városban, tizenhárom üzlettel van jelen az ázsiai országban. Ezek közül kilenc kereskedés, négy pedig szervizközpont. Összehasonlításként: a McLaren négy, az Aston Martin öt, a Lamborghini hat létesítménnyel rendelkezik ott. (carscoops)
  • Hetvenmillió forintos luxusautót faragott a Mercedes-Benz Sprinterből a Brabus. A VIP Conference Lounge névre keresztelt furgonba fűthető bőr-alcantara székek kerültek, de van benne tárgyalóasztal, nagy sebességű internet, néhány tévé, hűtő és tízcolos tablet is. Ami a külsőt illeti, sportosabb lökhárítóval, a Brabus embléma körül pedig a márkára jellemző hűtőráccsal találkozhatunk. A teljesítményről egyelőre nem szólnak a hírek. (leftlanenews)

Anno – 2016. október 10 .

  • 2002-ben e napon kapta meg az irodalmi Nobel-díjat Kertész Imre.
  • Kereken harminc évvel ezelőtt mondott le posztjáról Simón Peresz izraeli elnök. A lengyelországi származású politikus idén szeptember 28-án hunyt el.
  • 1964-ben éppen október 10-én nyitották meg a tokiói olimpiai játékokat.
  • Ötvenöt esztendeje, 1961-ben fejeződött be a Szovjetunióban az 5500 kilométer hosszú transzszibériai vasút villamosítása.
  • 105 éve döntötte meg Kínában a polgári forradalom az utolsó mandzsu császár, Pu Ji uralmát.
  • 385 éve foglalták el a szászok Prágát.
  • Három Forma-1-es futamot rendeztek október tizedikén. 1976-ban az Egyesült Államokban James Hunt, Japánban pedig 2004-ben Michael Schumacher, 2010-ben pedig Sebastian Vettel tudott nyerni.

Totalcar retró

  • Öt évvel ezelőtt arról írtunk, milyen megtenni százezer kilométert egy ezres Suzuki Swifttel. Mivel a típus ma is az olcsó autózás szimbólumának számít, érdemes újraolvasni a tapasztalatokat. Azt pedig, hogy ennek ellenére miért rossz sokak részéről az autó megítélése, innen tudhatják meg.
  • Három éve pedig azt fejtegettük, hogyan keserítheti meg tulajdonosa életét egy tízmillióért vásárolt 6-os BMW.

Hétvége a Totalcaron

Mai műsor

Az új Citroen C3 illesztéseit biztosan nem kezdik el tolómérővel méregetni a japán mérnökök, hangnyomásmérővel regisztrált adatait nem küldözgetik haza, a fejlesztési központba rémült német fejlesztők. Mégis - tud valamit, amit sem a japán, sem a német nem fog, soha - Csikós Zsolt megkaparintotta az új C3-ast a Tannistesten.

Cukor

Különös módját választotta egy férfi annak, hogy megmentse BMW-jét a Matthew hurrikántól. Fogta az E30 M3-at, és beparkolt vele a szobába. A floridai Randy erről képeket is töltött fel az Instagramra, amelyeken jól látszik, hogy reggelijét is az autó társaságában költi el, álmában pedig fogja a BMW  ̶k̶e̶z̶é̶t̶  visszapillantó tükrét. (carbuzz)

Közlekedési koffein

  • Az M1-es autópályán Hegyeshalomnál a ki- és belépő forgalom folyamatos, nincs fennakadás.
  • Heves megyében, Gyöngyöshalász és Atkár között az 5-ös km-nél lévő Rédei-Nagy-patak hidat átépítik. A hidat lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik el. (Útinform)
  • Személyi sérüléses baleset történt 6 óra 14 perckor az M1-es autópálya 75-ös szelvényében, Mocsa térségében. A sztráda Győr felé vezető oldalán egy személygépkocsi a belső szalagkorlátnak hajtott, majd tengelye körül átfordulva, tetejére borulva a leállósávon került nyugalmi helyzetbe. A baleset helyszínelése és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon rendőri forgalomirányítás mellett, félpályán halad a forgalom. (police.hu)
  • A XVII., Tarcsai úton a Szent Imre herceg út felé az Almásháza utca után útszűkületre lehet készülni közműépítés miatt.
  • A Károly körúton a Deák Ferenc térnél az Astoria felé átépítik a buszmegállót, ezért a Bárczy István utca után útszűkületre kell számítani. (BKK)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap képe

Egy teljes egészében restaurált Porsche 911 Targa rendőrautó. Hollandiában szolgált, 105201 kilométert futott mindössze, és rendelkezik korabeli felszerelésekkel is: egyenruha, bukósisak, bilincs, van itt minden. A Bonhams árverésén kerül majd kalapács alá, ahol 90-150 ezer euró közötti összeget (vagyis akár 45 millió forintot) remélnek érte. (carscoops)

A nap száma

Szóljon a Chicago nevű amerikai rockegyüttes harmincéves nótája: If You Leave Me Now. A Chicago X című lemez, amelyen szerepelt, 1976 júniusában jelent meg. A szám aztán októberben került a slágerlisták élére.