Amerikai autótolvaj a szerb határnál

2016.10.11. 09:11

Fontos nap a világ repüléstörténetében a mai. 1910-ben ezen a napon repülőre szállt Theodore Roosewelt, az Egyesült Államok akkor már csak volt elnöke, aki négy percet töltött a levegőben, utasként a Wright testvérek gépén. 1984-ben, Kathry D. Sullivan, a Challenger űrhajó asztronautája űrsétára indult, 2001-ben pedig átadták az esztergomi Mária Valéria hidat, amelyet a Második világháborúban robbantottak fel és amely Magyarországot Szlovákiával köti össze. A nap szülötte Kepes András, az egyik legjobb magyar újságíró és a Brigitták ünneplik névnapjukat. Kezdődik a Hidegindító, jó reggel mindenkinek!

Autóipari hírsaláta

Legalább tíz évig kell még várnunk a teljesen önvezető autó megjelenésére, írja szerkesztői jegyzetében az Autonews. Az autóipari szakértők véleményére alapozó írás felsorolja a legfontosabb okokat, amelyek lassítják a technológia fejlődését, köztük az autóval adatokat cserélni képes közúti jelzések, az önálló döntéshozatalra képes számítógépek és a minden váratlan helyzet kezelésére felkészített szoftver állnak. (Autonews)

3

1,2 milliárd eurónyi rubellel tőkésíti fel a Renault a Lada gyártóját, az orosz AutoVAZ-t, és ezzel hetven százalékra növeli részesedést a cégben. Mint ismeretes, a Lada az utóbbi években számos új modellt mutatott be és továbbiakat tervez, ugyanakkor nehézségekkel küzd, mert az orosz autópiacon csökken a kereslet az országot sújtó nemzetközi gazdasági szankciók miatt. (Autonews)

Nem tudott a csalós dízelmotorok létezéséről a Volkswagen jelenlegi elnöke, Matthias Müller, állítja a Bild am Sonntag cikke, a cégnél vizsgálatot folytató ügyvédi irodára hivatkozva. A jelenlegi elnök akkor értesült a csalásról, amikor az amerikai környezetvédelmi hatóság vizsgálatot indított a Volkswagennel szemben. (Autonews)

Kerüld el a dugót!

Megerősítettük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre vagy töltsétek le androidos, illetve iOS-t futtató telefonotokra az ingyenes Waze appot!

Közlekedési koffein

A 11-es főút 14-es km-nél a két személygépkocsi ütközött össze a külső sávban. A főváros felé autózók számíthatnak torlódásra az Omszki-tó közelében. A 4-es főúton Fegyverneknél a 126-os és 129-es km között felújítás miatt félpályás lezárások lassítják az előrejutást. Mindennapos a torlódás, ezért érdemes hosszabb menetidővel számolni. Heves megyében, Gyöngyöshalász és Atkár között az 5-ös km-nél lévő Rédei – Nagy - patak hidat átépítik. A hidat lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik el. (Utinform)

Lopott Focust fogtak

Amerikai állampolgár volt az az autótolvaj, akit ezzel a fehér Ford Focussal fogtak meg a magyar rendőrök Röszkénél, amikor át akart menni Szerbiába. A Fordot a német rendőrség körözte, ezért bukott meg az ellenőrzésen, számolt be a nagy fogásról a Police.hu

20161010153820

Totalcar retro

Ezúttal egy igazán szabad stílusú Totalcar TV epizódnál dobott ki minket az időgép. Tizenhét bontott példányból rakták össze, teljesen kilakatolták és lefényezték, mégis megállás nélkül pusztult az az 1984-es Fiat Argenta, amelyet Winkler egy 2003-as epizódban hajtott meg alaposan. Akkor azt mondta, az Argenta olyan, mintha egy T-rex megjelent volna a reformkori országgyűlésben és meglehet, tíz évvel később már nem lesz egy sem. Szerintem igazat mondott, de nézzék meg az epizódot, mert tényleg vicces: 

Rossz hírek az égboltról

Hosszú féktávok, mocskos autók és rettenetes dugók, röviden ezt ígéri a mai és a holnapi nap időjárása. Az Időkép szerint országszerte borongós időre van kilátás, sokfelé kell számítani esőre, keleten, délkeleten egy-egy záporra. Többfelé megélénkül az északi-északkeleti szél, az Északi-középhegység magasabb tájain erős lökések is előfordulhatnak. Napközben 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.