Négymillió Jeepet hívnak vissza

2016.10.20. 08:27

Október 20. van, csütörtök, Vendelek és Artemonok névnapja. A nappali hőmérséklet 12, az éjszakai 7 fok körül várható. Öveket becsatolni, indul a Hidegindító!

Lee Iacocca bemutatja a Plymouth Voyagert -1979-ben ezen választották a Chrysler Corparation elnökévé Iacoccát. Iacocca az amerikai autós szakma egyik legelismertebb veteránja, a veszteséges Chrysler megmentése előtt a Ford vezérigazgatója volt 8 éven át. Lido Anthony Iacocca idén 92 éves.
Lee Iacocca bemutatja a Plymouth Voyagert -1979-ben ezen választották a Chrysler Corparation elnökévé Iacoccát. Iacocca az amerikai autós szakma egyik legelismertebb veteránja, a veszteséges Chrysler megmentése előtt a Ford vezérigazgatója volt 8 éven át. Lido Anthony Iacocca idén 92 éves.
 

Anno

  • 1991 – Japán Nagydíj, Szuzuka - Győztes: Gerhard Berger (McLaren Honda)

Négymillió Jeepet hívnak vissza

A Fiat Chrysler több mint 224 ezer Jeep Wranglert hív vissza világszerte, mert előfordulhat, hogy karambol esetén a légzsák nem fújódik fel. A gyártó intézkedése a 2016-os és 2017-es Jeep Wranglerekre vonatkozik, de utóbbiakból még egyet sem értékesítettek. A cég közlése szerint előfordulhat, hogy ütközés esetén a szenzorhoz vezető vezeték kilazulhat és emiatt megszakad a jeltovábbítás a légzsákot vezérlő rendszerhez.

IMG 8230

A Fiat Chrysler hangsúlyozta, hogy a probléma nem okozott balesetet vagy sérülést, az autótulajdonosoktól sem érkezett bejelentés. Minderre a cég töréstesztjein derült fény. Az esetnek tehát semmi köze a korábbi világszintű Takata légzsákbotrányhoz.

Viszlát Uber, helló Taxify?

Sikeresen zárta a Taxify a szeptemberi tesztüzemet, így a jövőben többek között 100 autóból álló flottáját megduplázná a cég, amelyet már a napokban kérvényezett a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. A Budapesten két hónapja megjelent észt szolgáltató alkalmazását eddig több mint 30 ezren töltötték le, amelyen keresztül az első hónapban több mint tízezer utazást foglaltak és az utasok kétharmada az applikáción keresztül fizetett. A további tervek között szerepel az e-számla közeljövőbeli bevezetése és az üzleti ügyfelek felé nyitás, valamint a főváros mellett mielőbb megjelennének vidéken is.

TCTV Anno

Japán sportautó? Rizsrakéta? Karotta alkotói válsága miatt Winkler Celicát tesztelt 13 éve.

Hány éves a Kapitány?

Erre a kérdésre ugyan nem ad választ Rájen, a Szirszarjaim szerzője, de bemutatja frissen szerzett Opel Kapitän rendőrautóját. Ha kíváncsi, katt ide.

A nap videója

És akkor képzeljék el, hogy egy vezetéstechnikai tréningen az oktató kiszáll a kocsiból, majd egy sisakos figura bepattan a helyére és padlógázon keresztbe kezd csapatni a vizes pályán. Megmutatjuk, hogy reagáltak a gyanútlan kollégáink.

Mi a véleménye a BKK-ról? Mondja el!

A fővárosiak közlekedési szokásairól tartanak közvélemény-kutatást az uniós támogatással elkészült Egységes Forgalmi Modell évenkénti frissítéséhez, amely a Budapesti Közlekedési Központ tervezett és megvalósuló fejlesztéseinek szakmai megalapozottságát biztosítja. A BKK kéri a budapestieket, hogy segítsék a kérdezőbiztosokat az anonim felmérés elvégzésében. Részletek a BKK oldalán.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!