Biztató jelek Schumacher állapotában?

2016.11.04. 07:02

Szép reggelt kívánunk november 4-én, pénteken. A Károlyok ünneplik névnapjukat. Hűvös napra ébredtünk, sokfelé fagypont közelében alakul a hőmérséklet ezekben a korai órákban. Magyarországon nemzeti gyásznap a mai, az 1956-os forradalom leverésének emlékére. A hét utolsó munkanapját a Hidegindító segít elkezdeni.

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Biztató jelek tapasztalhatók Michael Schumacher állapotában - legalábbis ezt mondta Ross Brawn a BBC-nek. A Ferrari korábbi főmérnöke úgy fogalmazott, Schumi állapotával kapcsolatban számos spekuláció látott már napvilágot, amelyek többsége azonban egyszerűen nem igaz. Hozzátette: minden nap imádkozik azért, hogy a német legenda felépüljön szörnyű sérüléséből. Pontos részleteket ő sem árult el a hétszeres világbajnok állapotáról - igaz, ezt vélhetően nem is teheti meg. (motorauthority)
  • Három év alatt százezer alternatív hajtású autót adott el a BMW. Ebből mintegy 60 ezer darabot tesz ki az elektromos i3, további tízezret pedig az i8 plug-in hibrid. A maradék harmincezer a márka további hibridjeiből tevődik össze. Ezek a számok a bajorok reményei szerint hamarosan nagyobb ütemben növekednek majd: 2018-ban ugyanis jöhet a plug-in hibrid Mini Countryman és az i8 Roadster, egy évre rá egy teljesen elektromos Mini, 2020-ban pedig a villanyos X3. (autoblog)
  • Bejelentette jövő évi pilótapárosát a Forma-1-es Williams. Az istálló 2017-re is ülést biztosít a finn Valtteri Bottasnak, aki jelenleg - két futammal a szezon vége előtt - nyolcadik a világbajnoki pontversenyben. Társa a visszavonuló Felipe Massa helyett a mindössze 18 éves kanadai Lance Stroll lesz. A fiatal srác az elmúlt években megnyerte az olasz Formula-4-et, a Toyota Racing Seriest, valamint az európai Formula-3-as sorozatot is. (motor1)

Anno – november 4.

  • 2008-ban e napon nyert választást Barack Obama, aki ezzel az Amerikai Egyesült Államok negyvennegyedik elnöke lett. Egyben az első afroamerikai.
  • 2007. november 4-én lett világbajnok a MotoGP 125 köbcentis géposztályában Talmácsi Gábor.
  • Napra pontosan ötven éve volt az olaszországi Velence történetének legnagyobb árvize. 194 centiméter magasan volt a víz szintje.
  • Hatvan éve ezen a napon indított inváziót a szovjet hadsereg a magyarországi forradalom leverésére.
  • 1876-ban e napon mutatták be Johannes Brahms 1. szimfóniáját Karlsruhéban.
  • 1083-ban avatták szentté Imre herceget.

Totalcar retró

  • Öt esztendeje azt fejtegettük, miért kell óvatosan röhögni a benzinkutason, ha villanyautóban ülünk. Ennek apropóját akkumulátoros Renault-k adták.
  • Három évvel ezelőtt a Honda CR-V 1,6-os dízele járt nálunk. De milyen is volt a kategória első kisdízele? Kattintsanak ide, és elolvashatják.

Tegnap a Totalcaron

Mai műsor

"1996-ban láttam először Rossit motorozni, akkor még a 125 köbcentis kategóriában, és az első gondolatom az volt, hogy ki ez az állat? Én azóta vagyok Rossi szurkoló, ezért is nem lehetett ezt a lehetőséget kihagyni" - a Becsületesnepper kipróbálhatta a Doktor Fiat Abarth-ját.

Cukor

  • Eladóvá vált egy nagyon ritka Mercedes. Az SLR Stirling Moss kiadásából mindössze 75 példány készült, és újonnan csak az juthatott hozzá, akinek már volt egy alap-SLR-je is. Az eredetileg 800 ezer dolláros ár az évek során alaposan felkúszott: ma már 2,8 millió dollárt, vagyis mintegy 770 millió forintot kell kicsengetni a különleges sportautóért. Ennyiért egy 5,5 literes V8-assal szerelt gépet kapunk jó 650 lóerővel és 350 km/h-s végsebességgel. (motorauthority)

Közlekedési koffein

  • Hegyeshalomnál az M1-es autópályán és az 1-es főúti átkelőknél is zavartalan a kilépő forgalom, nincs fennakadás a közlekedésben. (Útinform)
  • Halálos baleset történt 21 óra 35 perc körül Kemecse belterületén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi sofőrje elütött egy kerékpárost. A baleset következtében a biciklivel közlekedő 24 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A rendőrök a helyszínelést befejezték, az útlezárást éjfélkor feloldották. (police.hu)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap videója

Idén ötvenéves a Fiat 124 Spider, az olaszok ezért elképzelték, milyen lenne, ha a márka különböző modelljei meglepetésbulit szerveznének neki. Hát ilyen:

A nap száma

1966-ban éppen november 4-én került fel az amerikai és a brit slágerlistákra a The Beach Boys Good Vibrations című száma. Szinte azonnal nagyon jó kritikákat kapott, a rocktörténet legnagyobb remekei közé sorolják.