Ma lenne 66 éves az első Zuk

2016.11.07. 08:39

November 7. van, hétfő. Ma Rezsők, Csengerek és Szulamitok ünneplik a névnapjukat. Nappal 11, éjszaka 7 fok körül lesz a hőmérséklet. Erkel Ferenc születésnapja alkalmából ma van a Magyar Opera Napja.

A nap képe

Forrás: http://www.gieldaklasykow.pl/
Forrás: http://www.gieldaklasykow.pl/

1950-ben ezen a napon gördült le az első Zuk a gyártósorról. A lengyel kisteherautó gyártását 2001-ben hagyták abba.

Anno

1993 – Ausztrál Nagydíj, Adelaide - Győztes: Ayrton Senna (McLaren Ford)

TC Anno

Tegnap volt három éve, hogy megjelent az a TCTV epizód, melyben Winkler és Karotta Dukai Reginával tesztelnek egy T72-es tankot. Emlékeznek még? Ha nem, vagy csak újranéznék, itt a remek alkalom:

Az E-osztály lenyomta az 5-öst

A BMW pénteki közleménye szerint az autóeladásokból származó árbevételarányos működési eredmény 8,5 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 9,1 százalékról. A BMW szerint ennek oka, hogy a vásárlók inkább a kisebb méretű, és kisebb árrésű autókat keresték, valamint hozzájárult az is, hogy a BMW 5-ös sorozata kifutóban van, miközben a Mercedes-Benz legújabb E-osztályával kell állnia a versenyt. A Mercedes-Benz magasabb, 11,4 százalékos működési eredményt ért el a szeptember végéig tartó három hónapban.

Többet költünk matricára

Idén november elejéig 7,6 százalékkal több e-matrica kelt el Magyarországon, mint tavaly ilyenkor, a bevételek pedig 9,5 százalékkal nőttek. Az értékesített darabszám 11,26 millió, míg az eladási érték majdnem 57 milliárd forint volt. Főleg az éves országosból és a megyei matricából fogyott több, minit korábban. A megyék közül szokás szerint Pest megyében kelt el a legtöbb matrica. Továbbra is sokan tévesztik össze a kategóriákat, igaz, kevesebben, mint 2015-ben. Forrás: Inforádió

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap dala

1980-ban ezen a napon halt meg Steve McQueen amerikai színész, producer, autóversenyző. A LeMans, A nagy szökés és a Bullitt sztárja mindössze 50 évet élt.