Ezért ne mobilozz az anyósülésen sem

2016.11.14. 07:43

November 14. van, hétfő, Alizok és Klementinák névnapja. A nappali hőmérséklet 3, az éjszakai -3 fok körül alakul. 1997-ben ezen a napon jelentek meg a Matáv részvényei a New York-i tőzsdén, 730 forintos áron. Ma van a cukorbetegség világnapja, valamint Indiában gyereknap, Dzsaváharlál Nehru, a független India első miniszterelnökének születésnapján. Kávét a kézbe, ez a Hidegindító!

A nap képe

Forrás: Petrolicious.com
Forrás: Petrolicious.com

Önként a budapesti tömegközeledésért

Az egyelőre 8 fővel hamarosan egyesületté alakuló csapat csupa fiatalból áll: 16 és 24 év közöttiek, van, aki még fiatalkorú, de már most úgy tűnik, jobban látja a problémákat, és a megoldásokat, mint az, akinek ezzel foglalkoznia kellene. Mellettük szól, hogy ők minden nap közlekednek, járják a várost, így közvetlenül szembesülnek problémákkal. A Közlekedő Tömeg aktivistáival a Velvet készített interjút. Ide kattintva olvashatja el.

Iskolázatlanoknak nem adnának többé jogosítványt Romániában

roman tanulovezeto

A román kormány a kötelező 11 osztály elvégzésétől tenné függővé a gépjárművezetői jogosítvány kibocsátását. Ezzel és más közlekedésbiztonsági intézkedésekkel - az európai uniós irányelvnek megfelelően felére kívánják csökkenteni a halálos közúti balesetek számát az elkövetkező három évben. Romániában 91 halálos baleset jutott egymillió lakosra, míg az uniós átlag alig haladja meg az ötvenet.

Van fény a HÉV-alagút végén

A cégbíróságon bejegyezték a BHÉV Zrt.-t, így nyugvópontra kerülhet a budapesti városhatáron túl közlekedő HÉV ügye. Ennek előzménye, hogy Tarlós István főpolgármester tavaly év végén már kilátásba helyezte a HÉV járatok városhatáron túli közlekedésének leállítását. Arra hivatkozott, hogy Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) által az agglomerációban közlekedő szerelvények működtetése 11-12 milliárd forintos pluszkiadást jelent a fővárosnak. Ezt követően döntött úgy a kormány, hogy a MÁV égisze alá kerüljön az egész HÉV. Egyelőre a 11 milliárd forint alaptőkéjű társaság tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat, de később MÁV leányvállalatként üzemeltetik majd. MTI

Ez történt a hétvégén a Totalcaron

Elkészült az összefoglaló videó Máth Dávid és Sipos Úr hazai villanyautó túrájáról. Ha kíváncsi (és van 17 perce), klikk ide.

F1 Anno

2010 – Abu-dzabi Nagydíj - Győztes: Sebastian Vettel (Red Bull Racing Renault)

TCTV Anno

Négy éve jelent meg Karotta Volvo P1800S tesztje:

A német kormány részben magánosítaná az autópálya-hálózatot

A német pénzügyminisztérium annak a lehetőségét fontolgatja, hogy 50 százaléknál kisebb részesedést magánosítana az autópálya-hálózatból - írja a Der Spiegel. A 13 ezer kilométer hosszú autópálya-hálózat a második leghosszabb a világon. Ennél hosszabb csak az Egyesült Államokban van. A német hálózat tulajdonjogán jelenleg a szövetségi kormány és a 16 szövetségi állam osztozik. Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter még csak tanulmányozza a kérdést, a minisztérium szerint egyebek között a biztosítókat érdekelhetné az ügylet, mivel az jó megtérülést hozna számukra a jelenlegi, és vélhetően még egy ideig biztosan igen alacsonyan tartott kamatok mellett. Arról nincs információ, hogy mekkora összegért adnák el a kisebbségi részesedést. A szövetségi állam évi csaknem 4 milliárd eurót szed be díjként a teherautók úthasználata után.

A nap videója

Ezért ne mobilozz az anyósülésen:

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!