Ugye nem gondoltad, hogy kombi Omegával nem lehet driftelni?

2016.11.16. 08:18

Szép reggelt az év 321. napján, az Ödönök, Alfrédok, Gertrúdok, Otmárok és Trudik neve napján, november 16-án. A napon, amikor az országban bárhol, de leginkább északon havazásba kapcsolhat a november: ónos eső és hószitálás alert van egész nap.

Cukor

  • A Jalopnik túrta ki ezt az eddig ismeretlen, bő egyéves videót Maurizio Ceresoli drifterről. Az ott tényleg egy kombi Opel Omega egy 210 lóerős, háromliteres V6-ossal. 
  • Milyen, amikor húszezer kacsa egyszerre kel át a egy kínai zebrán? Ilyen.

Hírsaláta

  • Péntek után megint csökken a benzin ára: bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. A csökkentéssel a benzin átlagára 333-334 forintra mérséklődött, a gázolajé 348-349 forint marad. (MTI)
  • A magyarországi használtautó-piac immár négy éve felszálló ágban van, évente 10-11 százalékkal bővül, az átírási adatok alapján az idén várhatóan mintegy 610 ezer használt kocsi kerül új tulajdonoshoz – írja a Daswltauto közleménye. A növekedés motorja továbbra is az import, az idén már mintegy 140 ezer használt jármű érkezik az országba, 16-17 százalékkal több, mint az előző évben. (Napi.hu)
  • Elesett a Car4You is? Az Uber rokonának tekinthető szolgáltatónak szüneteltetnie kell sofőrös bérautó-szolgáltatását, amely lényegében a taxitársaságoknak jelentett direktkonkurenciát, és amivel a kötelező hatósági áraknál olcsóbban tudtak fuvarozni. A cégtől sofőrt és autót külön-külön továbbra is lehet bérelni. (Index)

A kedd képe volt

Új jelképe lett a japán megszállottságnak. Ezen a neten tegnap végigszaladt képpáron a Fukuoka belvárosában nemrég beszakadt belvárosi út látható. Az öt sáv széles, 15 méter mély gödörből kevesebb mint egy hét alatt lett újra csomópont.

6w8WVD2rAjGEfwLWs

Mennyivel tekerjen a biciklis?

Kutatók kiszámolták, egy általános forgalmi helyzetben mekkora tempóval érdemes tekernie a biciklisnek, ha a lehető legkevesebb káros anyagot akarja beszívni. Az alapkérdés: gyorsabban tekerve, szaporább lélegzéssel vagy lassabban tekerve, nyugodtabb lélegzéssel jár-e jobban a bringás tüdeje ugyanazon az úton. A eredmény: férfiaknál 14-15, nőknél 13 km/h. A tesztről bővebben a Kerékagyon.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

Messinában találtam 4-5 éve 6012 kilométerrel az órájában - kezdi Daniele Spataro, hogyan került hozzá élete első autójának rokona hatvan évvel később egy diszkrét ügyvéd autója. Az 1953-as Fiat 1100 Vignale sztorija a Petrolicious videóján.